menu

Hier kun je zien welke berichten Filiezi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Call, The (2013)

Ging naar moviemeter om te kijken of anderen het laatste stuk ook zo vervelend vonden, en ik was duidelijk niet de enige. Het begint als een goeie film, met spanning en geloofwaardig acteerwerk.
Vanaf het moment dat Jordan (Halle Berry) alleen op pad gaat is de film gelijk een heel stuk minder. De skills van een ervaren centralist hebben, en toch alleen in een hol kruipen zonder bereik. Echt jammer dit. Verder was het een spannende, vermakelijke film, maar lang niet zo goed als ie had kunnen zijn.

Girl Like Her, A (2015)

Viel me niet tegen! De manier van filmen zal niet iedereen aanspreken maar het past wel helemaal bij de huidige tijd. Beetje scripted reality. De hoofdrolspelers (vooral Hunter King als Avery) kunnen goed acteren en ze zien er ook goed uit dus best kans dat we daar meer van gaan horen. Het verhaal is redelijk standaard, wat dat betreft geen grote verrassingen ofzo. Echter laat het wel weer net een andere kant van het pesten zien. Echt heel diep ging dit niet, maar het is zeker niet alleen een oppervlakkig pestverhaal. Lijkt een beetje op het tv-programma Project P van RTL en het is zeker actueel. Best het kijken waard, zeker voor jongeren van die leeftijd.

Het einde waarin Jessica haar ogen opent had van mij niet gehoeven eigenlijk. het was ook wel suf geweest als alles weer koek en ei was, maar eerst zo'n medische prognose en dan ineens je ogen openen is ook wel vreemd. Wel mooie gedachte als reactie op de inzichten van Avery, maar niet heel reeel. Als je toch een open einde wilt, was dat laatste shot niet nodig geweest.

Held, De (2016)

Alternatieve titel: The Hero

1,0
Daan Schuurmans, Monique Hendrikx, Fedja van Huet.. allemaal acteurs die ik doorgaans wel kan waarderen. Maar men, wat een draak van een film. Ben speciaal naar Moviemeter gegaan om te kijken of er mensen waren die het nog wel konden waarderen. Het wordt nooit spannend, het verhaal is warrig in elkaar gezet en de acteerprestaties blijven echt zeer matig. Heeft natuurlijk ook te maken met de suffe dialogen. Er is weinig waardoor je mee gaat leven met de hoofdpersonages. Zelfs de spannende scenes deden me niks. Jammer, volgende keer weer beter hoop ik!

London Has Fallen (2016)

Prima actiefilm met fijne hoofdrollen van Butler en Eckhart, matchen goed samen. Af en toe wat humor doet goed. De andere rollen zoals die van Freeman en Basset zijn prima, maar voegen weinig toe. De hele film is best voorspelbaar en verre van realistisch, maar kijkt wel lekker weg. Wat mij betreft had het wel allemaal net iets realistischer en kleiner mogen zijn, dan was het nog steeds spannend. * De aanslagen in Londen waren net iets te groot en te goed gepland. Zogenaamd was de premier vermoord, en was het autopsie verslag pas binnen na de uitvaart. De geheime diensten hadden totaal geen signalen en toch wordt in 1 keer een hele stad weggevaagd. Waarom niet wat kleinschaliger zonder die brug en alle Londense highlights er in te betrekken?
* Mike Banning kan wel erg veel klussen klaren in z'n 1tje, en dat zonder enige rust of eten. En mega weerstand van goed voorbereide terroristen. Maar goed, daar is ie ook een actieheld voor natuurlijk!
* Die immense gasexplosie die ze dan ook weer overleven had voor mij iets beter geschreven kunnen worden.

De grotere special effects waren niet geweldig, de actie was verder wel prima in beeld gebracht. Ik hoop maar dat er geen mensen op ideeën zijn gekomen

Now You See Me (2013)

Ik vond het een prima film. Het begin was direct boeiend. Vanaf moment 1 dacht ik al wel te weten hoe de vork in de steel zat en dan let je op andere dingen. Toen het einde van de film naderde begon ik toch wat aan die theorie te twijfelen. Maar gelukkig (ja, gelukkig, ondanks dat ik het dus behoorlijk voorspelbaar vond) was het toch zo. Ik vond dat de film wel boeiender maken namelijk (een beetje WIDM kijken als je de mol al weet) De acts waren wel erg fantastisch allemaal, de personages werden heel oppervlakkig gehouden en de actiescenes vond ik zeer weinig toevoegen. Dat gevecht en daarna de crash met lijk, waarbij nog veel meer slachtoffers hadden kunnen vallen, vond ik echt kansloos Mark Ruffalo vind ik altijd wel een pluspuntje. En de film had een lekker hoog tempo en was prima voor avondje vermaak. Ik ga in ieder geval deel 2 (en later 3) ook nog eens opzoeken.

Pijnstillers (2014)

Ik houd altijd wel van Carry Slee films, maar ik ben toch niet zo enthousiast dit keer. De rol van Birgit Schuurman vond ik top, die had beter uitgewerkt mogen worden wat mij betreft. De hoofdrolspeler OK, maar niet super. Er zitten veel te veel verhalen in 1 film. Ziekte, dood, discriminatie, gebruikt worden door een goede vriendin, droom om muzikant te worden, meisje veroveren, zoektocht naar biologische vader, en ga zo maar door. Te veel dus, waardoor niets echt goed uit de verf komt en je nooit de emotie echt voelt. Had de rol van Birgit wel verdiend, en was mooie kans om te laten zien wat het met een tiener doet. Ik vind Kees Boot ook altijd wel aardig moet ik zeggen, maar wat hij en Sophie nou precies toevoegden aan de film is me niet duidelijk. Daarnaast snap ik het einde niet. Hoezo kan heel het orkest opeens de Indian Summer spelen, zonder daarvoor te hebben geoefend? En hoe belachelijk is het dat ie zelf naar Praag reist en toch opeens die andere jongen mag vervangen. Nee, het is een film die prima wegkijkt, maar behalve de mooie moeder-zoon-relatie zit er weinig in.