menu

Hier kun je zien welke berichten bass-9 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Brokeback Mountain (2005)

2,5
Erg lang gewacht om deze te bekijken. Deels om een beetje recalcitrant te zijn, maar ook omdat ik bang was dat die tegen zou vallen. Wat die ook deed. Vooropgesteld vind ik het enorm goed dat het item homoseksualiteit aan de kaak gesteld wordt. Ik vind echter de verhaalkeuze en de film zelf niet zo sterk. Het draait zo puur om het homo zijn, dat het een beetje doordraaft in mijn ogen. Ik vind de meeste romcoms ook niet bijster leuk, wanneer een relatie tussen hetero's zo enorm centraal staat. Neen, dan een Dog Day Afternoon, uit 1973 (!!!) stelt het een stuk subtieler aan de kaak. Of Pride, weliswaar uit 2014, wat ook een interessante (dubbele) verhaallijn heeft. Deze film kon me simpelweg niet echt pakken. Helaas. 2.5.

Changeling (2008)

3,5
Goede film in potentie. De top 250 klassering gaat mij alleen iets te ver. Dit waargebeurde verhaal biedt meer opties in mijn ogen. Een aantal bijvragen worden niet beantwoord. Ook zijn er in mijn ogen te veel 'Hollywood-onwaarschijnlijkheden' in.
Toch compenseren het sterke acteerwerk van het merendeel van de cast (ook de kinderen, wat toch behoorlijk exceptioneel is) en de neergezette, gecreëerde sfeer een hoop van dat soort zaken en tillen de film zelfs naar een behoorlijk hoog in niveau. De guurheid rondom die ranch, de hypocrisie op het politiebureau en het beknellende vieze boeltje in de inrichting. Een ruime 7.

Imitation Game, The (2014)

5,0
Geweldige film. Cumberbatch fantastisch. Raakte mij persoonlijk enorm. Vreselijk wrang dat dit zo lang verdoezeld is.

Steengoed.