menu

Hier kun je zien welke berichten freek_93 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

10 Cloverfield Lane (2016)

Alternatieve titel: Ten Cloverfield Lane

4,5
“I accept your apology”

Sinds deze trailer een paar maanden geleden online kwam, was ik helemaal gehypet voor deze film. Trailer was geweldig en liet een heel mysterieuze sfeer zien. Hetgeen ik nou zo goed vond aan het geweldige Cloverfield. Echter bleek al snel dat dit niet een direct gevolg zou zijn, maar zich zou afspelen in de wereld van Cloverfield, ofwel “Cloververse”. Toch bleef ik benieuwd naar deze film en had ik er onwijs veel zin. Zaterdagavond was het zo ver. Samen met een vriend, die eigenlijk net zo gehypet was als ik, gingen wij naar deze film.

Het begint met een hoop verwarring, een schrikmoment en de stem van Bradly Cooper. (hoezo heeft hij zijn stem voor zo’n kleine rol uitgeleend aan deze film?). Lekker begin! Vervolgens speelt de film zich volledig af in een bunker, die gebouwd is door doomsday prepper Howard, gespeeld door John Goodman. Hij heeft het leven gered van Michelle. Zij wordt wakker in de bunker van Howard.
Een film die zich grotendeels afspeelt in een bunker. Klinkt als een enorm saai concept. Toch niet. Wat is dit ontzettend goed uitgewerkt. Op geen moment verliest deze film haar spanning. Het ene moment geloof je Michelle, dan sta je achter Howard en dan denk je: “heeft Michelle niet toch gelijk?” Echt heel goed gedaan. En een dikke pluim voor de acteurs, want die zetten ook een puike prestatie neer. Vooral John Goodman, wauw, wat zet die man een enorm goede rol neer. Zijn gezichtsuitdrukkingen, manier van praten en manier van doen is echt ontzettend goed gespeeld. Ik kon af en toe ook wel lachen om zijn gezichtsuitdrukkingen en verscheidene opmerkingen.
En de manier waarop Emmet wordt weg gewerkt. Dat was best heftig, maar oh zo goed gedaan!
Dan komen we natuurlijk bij het laatste deel van de film. Ik verwachtte nog wel het een en ander, aangezien ik wist dat deze film zich in het Cloververse afspeelt. Ik had al zo’n vermoeden dat Cloverfield zelf niet op zou dagen. Gelukkig is er wel iets anders. ”Monsters come in many forms”. Ook dit is goed gedaan. Het heeft de film een goed einde gebracht. Echter had ik wel gehoopt op meer antwoorden. Ik zit nu met meer vragen opgescheept. Wat voor mij deze film wel echt super goed maakt. Het mysterieuze gedeelte wordt net zo goed in deze film uitgewerkt als in Cloverfield zelf. Ik vond de laatste scenes geweldig. Het brengt toch iets anders mee, naast alleen de spanning in de bunker zelf. Ik hoop dat alles in een mogelijk vervolg wat meer aan elkaar geknoopt wordt.
Terugkomend op: ”Monsters come in many forms.” Ik denk niet dat dit zozeer slaat op de nieuwe monsters. Het slaat misschien wel meer op Howard, dat hij ook een monster is. Want de waarheid is niet boven water. Wat heeft hij gedaan met Megan? Was Megan niet zijn vervanging voor zijn weggelopen vrouw en dochter. En nadat Megan meerdere ontsnappingspogingen gedaan heeft, dacht hij, ik kan haar niet laten gaan. Zij gaat naar de politie. Dus heeft hij haar in dat vat gegooid. Toen moest hij natuurlijk opzoek naar iemand anders. Komt hij Michelle tegen bij het tankstation. Denkt dat is wel een leuke vervanging van mijn dochter en Megan. Rijdt haar aan, neemt haar mee en met wat toeval en geluk breekt nu wel de hel los boven de grond. Echter is daar nog wel Emmet. Maar nadat hij weggewerkt is, zegt Howard tegen Michelle: “nu zijn wij met zijn tweeën. Een nieuwe familie. Zo had het altijd al moeten zijn.” Klinkt creepy, klinkt alsof hij inderdaad een plan had.. Hoewel ik denk dat wij hier geen officieel antwoord op zullen krijgen, blijf ik hopen dat we er ooit achter komen wat hier er werkelijk gaande is.

Uitstekende film. Eentje die ik zeker nog een keer ga kijken. En een die ik ook zeker aan iedereen die van een goede thriller houdt aan kan raden! Je hoeft zeker niet Cloverfield gezien te hebben, om deze te zien. Kijk uit naar een mogelijk vervolg, al dan niet aansluitend op deze film, op Cloverfield of op een nieuw verhaal in het Cloververse. Ik wil meer!

Oh en mijn buurman is net zo enthousiast als ik. Mooi samen nog even wat mogelijke theorieën doorgenomen na de film!

13 Hours (2016)

Alternatieve titel: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

3,0
Goede actie film met veel spectaculaire scenes. Genieten. Heerlijke film als je komt voor de actie, want van het verhaal of dialogen moet je het niet hebben. Er is geprobeerd om de personages goed uit te werken, maar de dood van die twee soldiers kon mij eigenlijk geen reet boeien. Wat er dus op neer komt dat ik niet mee leef met de personages en de uitwerking van de personages dus matig was. Daarnaast zijn de dialogen niet echt interessant. Wel zit er af en toe wat humor in die mij eigenlijk best goed beviel. Even wat ontspanning tussen de actie door. Want de actie was goed en intens, maar echt heel spannend werd het nooit.

Erg leuk om John Krasinski een keer in wat anders dan The Office te zien. En hij deed het nog naar behoren ook. Ben benieuwd of die nu in meer 'grotere' films gaat verschijnen. De rest van de cast was ook prima. Niet bijzonder.

Prima actie film als je je daarop instelt. Verwacht er niet meer van, dan heb je dik twee uur goed vermaak.

5th Wave, The (2016)

Alternatieve titel: The Fifth Wave

2,0
Jongeren die de wereld moeten redden. We kennen het nu wel. Met Aliens deze keer. Weer eens wat anders. Toch mocht het niet baten en zien we dezelfde clichés voorbij komen en plot twists die niet kunnen verassen.
Het had veel beter gekund. Die twee jongste kinderen met een gun in hun hand maakte mij alleen maar aan het lachen. Als dat wat beter was uitgewerkt en het nu allemaal een keer wat donkerder wordt, kunnen zulke films nog best goed worden. Gebeurd niet. Het grote publiek moet het natuurlijk kunnen waarderen. Helaas.
Toch heeft het mij wel zo ver gekregen dat ik nieuwsgierig ben naar een eventueel tweede deel. Waarschijnlijk omdat "the others" nog niet duidelijk uitgelegd zijn en dit nog best mysterieus is. Hopelijk kunnen ze dat een stuk beter maken.
Te veel clichés, te hoge voorspelbaarheid en te weinig spanning zorgen voor 2 sterren.

American Ultra (2015)

1,0
Nadat ik de trailer meerdere malen in de bioscoop heb gezien, had ik best veel zin in deze film. Helaas is deze zeer slecht bevallen. Het verhaal is matig en bomvol clichés. Er is geen humor aanwezig. Ik heb in elk geval nul keer kunnen lachen.

Waar ik normaal Jesse Eisenberg zeer kan waarderen, vond ik hem hier matig. Hij en actieheld gaan niet samen. Daarbij is Topher Grace (ofwel Eric forman van That 70's show) zeer slecht gecast. Hij was niet grappig in deze rol en kon ook niet voorkomen als iemand die leiding kan geven over een groep bad-ass assassins.

De actie scenes zijn wel prima, maar jet verhaal is zo voorspelbaar. Geen moment werd het spannend, omdat je al weet hoe het afloopt.

Conclusie: Slechte film die ik niemand aan kan raden. Flop van het jaar?

Assassin's Creed (2016)

1,5
Credo van de Assassijnen! Wat een vertaling..

Ik keek best wel uit naar deze film. Zelf heb ik drie games gespeeld uit deze serie (deel 2, Brotherhood en Revelations). Allemaal erg fijne spellen, waar ik mij ook lang mee heb vermaakt. Nou is dit een film die ik, helaas, weer snel ga vergeten.

Het verhaal gaat alle kanten op en zorgde alleen maar voor verwarring bij mij en mijn vrienden. Het wordt allemaal wel goed geïntroduceerd voor de Assassin’s Creed leken onder ons, maar naarmate het verhaal vordert gaat het werkelijk elke richting op.
Zelf had ik liever meer actie in het verleden gezien. Die shots waren echt heel tof en goed gemaakt, vooral wanneer hij de leap of faith in het water doet en vlak voordat hij land zijn mes naar beneden gooit om het water te breken. Spectaculair! Helaas vanaf dat moment speelt het zich eigenlijk alleen nog maar in het heden af, wel vechtend in Assassin’s Creed stijl, wat ook weer een vraag bij mij oproept: als de Templars en Assassin’s al eeuwenlang oorlog hebben en de Templars hebben dat research lab vol met Assassin’s, waarom hebben ze dan nergens iets van een gun liggen. Ze weten dat deze mensen erg goede vecht skills hebben, right?

Ik vond Marion Cotillard erg zwak en totaal niet overtuigend acteren. En, zoals het einde doet vermoeden in een misschien volgend deel, de jacht gaat openen op Lynch als een soort van ‘bad girl’, lijkt zij mij daarvoor totaal ongeschikt.

In conclusie was dit een zeer matige film, die ik snel weer ga vergeten.

Oh en waar is het bloed? Zonde. Wanneer op het eind, de keel wordt doorgesneden en er geen spatje bloed op zijn witte kraag zit, wordt het wel heel nep..

Bridge of Spies (2015)

3,0
Niet bijzonder.

De film kijkt gemakkelijk weg. Personages worden goed geïntroduceerd. Verhaal is goed. Acteurs spelen goed. Maar het wordt nooit spannend. Geen enkel moment heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten. En de actie die in de film zit, is al in de trailer te zien.
De beelden zijn mooi. Je wordt echt de koude oorlog in geslepen. Mooi om te zien hoe dit in Amerika is. Ik vond vooral die beelden op de school interessant. Ook is Berlijn mooi verfilmt. Mensen die proberen te vluchten net voor de muur gebouwd is. .
De humor hier en daar is ook echt goed gedaan, maar zoals ik al zei, het wordt nooit spannend. Geen moment het gevoel gehad dat het volledig mis zou gaan (de gehele ruil). Gewoon een film die makkelijk weg kijkt en eigenlijk niks bijzonders doet, naar mijn mening.

Captain America: Civil War (2016)

Alternatieve titel: Captain America 3

3,0
Een actie film die mij prima heeft kunnen vermaken. Echter is het verhaal niet al te sterk en kon het mij niet zoveel boeien. Het beste gedeelte uit de film was de scene waar Tony Stark "Spiderboy" gaat opzoeken en de daarop volgende gevecht scene, waar vooral Spiderman en Ant-Man de show stelen. Ik neem aan dat Tom Holland ook gecast wordt voor de nieuwe Spiderman. Ik hoop het in elk geval, hij deed het echt perfect!
De overige actie scenes zijn ook prima, maar af en toe kon ik mijn aandacht er niet helemaal bijhouden. Het duurde allemaal te lang en het verhaal kon mij gewoon niet boeien.

Colegas (2012)

Alternatieve titel: Buddies

1,0
Ik kwam deze film tegen op Netflix. De omschrijving sprak mij erg aan. Helaas is de uitvoering een stuk slechter.

De film, die gaat over drie jongeren met het syndroom van down die ontsnappen uit het instituut om hun dromen na te jagen, is tergend langzaam en saai. Het verhaal is niet bijzonder. Ik heb eigenlijk niet kunnen lachen, terwijl het wel een komedie is. Het enige leuke waren een aantal referenties naar bekende films. De drie jongeren zijn namelijk film liefhebbers en een aantal gebeurtenissen zijn losjes gebaseerd op deze bekende films. De acteer prestaties waren prima voor een film als deze, niks op aan te merken. Het was echter het langzame, saaie verhaal en de weinige humor die deze film

Maar goed een film van 100 minuten die aanvoelt als vier uur is natuurlijk nooit goed. De film heeft mij niet kunnen boeien en mijn vriendin liep 15 minuten voor het eind van de film weg. Dat was vlak voor de climax. Het moment waar de hele film naar toe gewerkt wordt en mijn vriendin liep gewoon weg. Moet je nagaan. Climax viel ook tegen daar niet van. Ik kan hem in elk geval niet aanraden.

Deadpool (2016)

2,5
Mijn eerste film die ik in IMAX gezien heb. Mooie ervaring. Nu nog IMAX 3D
Ik heb mij prima vermaakt tijdens deze film. Er zaten prima scenes in deze film. Waaronder een hele leuke after credits scene. Maar toen de film afgelopen was vond ik hem toch behoorlijk tegen vallen. Het is niet een film die naar mijn mening echt iets anders doet dan andere films, op de fourth wall breaks na.

Het verhaal was flinterdun. Niet echt iets nieuws. Iedereen kan zo vijf films opnoemen met een zelfde soort verhaal. Kerel vindt een leuke meid. Alles gaat goed. Ineens gaat het minder goed. Dan wordt ook nog het vrouwtje afgepakt en moet de kerel het vrouwtje redden. De badguy was niet spannend. Hij deed mij niet op het puntje van mijn stoel zitten. Mede hierdoor werd de film nooit spannend.
Vervolgens de humor. Sommige grappen waren echt goed, maar ook een deel kon nog geen glimlach op mijn gezicht toveren en daarnaast kwam ook een hoop geforceerd over.
Daarnaast was de actie prima. Er was niet al te veel bloed. Had dit allemaal wel wat harder verwacht. Ook hier zijn voldoende actiefilms die op dit gebied hetzelfde kunnen en doen. Niks nieuws dus.
Dan de fourth wall breaks. Die waren over het algemeen leuk, maar sommige voegde weinig toe. Wel iets nieuws en hier verwacht ik meer van. Iets wat ook anders is, is dat dit een marvel film is waar de actie wat harder is dan andere marvel films. Echter de laatste twee punten konden deze film ook niet geweldig maken. Misschien dat ik er met veel te hoge verwachtingen in gegaan ben. I don’t know. Maar ik vond hem behoorlijk tegen vallen.

Gewoon een lekkere actie film met goede, maar ook genoeg slechte grappen en een matig verhaal dat we in genoeg andere actie films al gezien hebben.

Toch ben ik benieuwd naar een mogelijk vervolg. En dan hoop ik dat we meer mutants zien, op zijn x-men stijl, en een beter verhaal.

Eddie the Eagle (2016)

4,0
Heerlijke komedie met een hele goede Taron Egerton. Hij geeft Edwards erg leuke trekjes. Geen idee of die gebaseerd zijn op het verleden? Had namelijk nog nooit gehoord van Eddie Edwards. De fysieke gelijkenissen komen in elk geval wel goed overheen. Egerton is op weg om een hele goede acteur te worden.
Tuurlijk is de film redelijk voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Het verhaal is boeiend genoeg om mij 100 minuten lang geboeid naar het scherm te laten kijken. Hier hielpen de grappen natuurlijk ook bij. Deze film heeft mij namelijk regelmatig aan het lachen gekregen.
Zeker een aanrader als je een avondje wilt lachen.

End of Watch (2012)

5,0
Eigenlijk heb ik hier geen woorden voor.. Een film die me zo lang bij is gebleven.. en nog steeds. Elke keer als ik hier aan terug denk krijg ik weer een brok in me keel of moet ik juist lachen om de humor die er in zat.
Er word uitstekend geacteerd, niet alleen door Gyllenhaal en Pena, maar ook door Kendrick en Martinez. Zij sprongen er met zijn vieren wel uit. Uitstekend gecast ook. Het leek alsof er echt een band bestond tussen deze vier personages. Zo ontzettend mooi gedaan!
De opname stijl vind ik echt enorm vet, maar dat is een kwestie van smaak.

Ik heb hem nu twee keer gezien. De tweede keer is hij minder indrukwekkend, maar dat lijkt mij logisch.

Uitstekende film. Echt een aanrader!

Fourth Man Out (2015)

Alternatieve titel: 4th Man Out

3,0
Leuke film waar Adam uit de kast komt tegenover zijn omgeving.
Een keer een ander onderwerp dan normaal. Ondanks dat het onderwerp anders is, komen dezelfde clichés om de hoek kijken. Ook is de film erg voorspelbaar. Het wordt wel allemaal lekker luchtig gebracht, waardoor dit toch een leuke film is.
De humor is niet hoogstaand. Heeft niet meer dan een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren. De karakters zijn leuk, de acteer prestaties zijn prima en het verhaal is simpel, maar wordt niet uitgerekt. Hierdoor is de film prima te kijken.

Een film die je kijkt, je leuk vermaak biedt en je vervolgens weer snel vergeet.

Great Wall, The (2016)

2,0
Vermakelijke film. Prima actie en mooie beelden, maar niet genoeg voor een voldoende. Matige acteerprestaties, matig verhaal, en weinig spanning maken deze film slechts een vermakelijke actie film. Lekker voor tussendoor, maar zal snel zijn vergeten.

Hardcore Henry (2015)

Alternatieve titel: Хардкор

4,0
Wat een heerlijke achtbaanrit. De toon wordt gelijk gezet met de mooie openingstitels. Anderhalf uur lang bijna constant actie. Niet gewone actie, maar keiharde "hardcore" actie, waarbij het bloed je om de oren vliegt. Hierdoor geniet je van de constante actie en is het verhaal een stuk minder belangrijk.
Het verhaal houdt overigens wel goed alle actie bij elkaar, zodat al die dode in elk geval niks voor niks zijn.
Copley speelde een enorm leuke rol. Heb behoorlijk kunnen lachen om dit karakter.

Enorm fijne film met harde actie, lekkere muziek, goede humor en een leuke filmstijl.

I, Daniel Blake (2016)

4,0
Ik ben het niet vaak oneens met Zwolle84, maar naar mijn mening was dit zeker geen kut film. In tegenstelling zelfs, ik vond het een erg goede film!

Het verhaal is erg sterk. Karakters worden goed geïntroduceerd en er word veel tijd bestaat aan de karakters. Ik kon ook echt mee leven met de karakters en kreeg, waar dat echt vrij weinig gebeurd bij mij, een aantal keer een brok in mijn keel. De acteurs spelen hun rollen ook meer dan prima.
De film heeft wel een laag tempo, maar dat is in dit geval geen enkel probleem. Het kijkt super makkelijk weg. Af en toe kwam er heerlijke Britse humor voorbij. Op die manier werd mijn aandacht goed vast gehouden en was de film zo voorbij. Had van mij nog wel even mogen door gaan.

Enige puntje is het einde. Het einde vond ik niet geweldig, maar aan de andere kant was die ook weer goed. Moeilijk uit te leggen. Daniel valt aan het eind van de film dood neer, net voor zijn proces. Aan de ene kant had ik hem liever levend gezien aan het eind, maar dan krijg je weer zo'n zoet sappig feel good movie einde. Dat was ook niet goed geweest. Twee strijd argh. De begrafenis ceremonie was wel weer erg goed gedaan.

Ik heb erg genoten van deze film. Interessant verhaal, leuke karakters, emotioneel en prima humor.

Zeker een aanrader!

Jason Bourne (2016)

1,5
Wat ik vooraf van deze film verwachte: Een film die het niveau van de eerste 3 Bourne films niet zou kunnen halen. Ik ging er vanuit dat dit een degelijke actie film zou worden met een verhaal dat beter/interessanter is dan de gemiddelde actie film.

Wat ik voorgeschoteld kreeg: Een saaie lange film die mij op geen enkel moment wist te boeien.
Het verhaal was, naar mijn mening, slecht. Het voelt een beetje uitgemolken. Verzin er één klein dingetje bij, in dit geval het gebeuren met zijn pa, haal hier het oude verhaallijn bij plus een aantal moderne topics die eigenlijk niks toevoegen. Het was daarnaast geen enkel moment spannend.
Ook zat er, naar mijn gevoel en vergeleken met de vorige Bourne films, vrij weinig actie in. Alleen op het begin en het eind gebeurde er eigenlijk iets. De scene in Griekenland tijdens de rellen, was erg vet en mooi gemaakt!.

Nee, dit was het niet voor mij. Één leuke scene kan deze film niet redden. Een onnodig vervolg. Hopelijk stopt het hier.

Joy (2015)

2,0
Deze film voldoet aan alle criteria die een voorspelbare film bezit. Vechten om het hoofd boven water te houden. Dan gaat het super goed. En ineens gaat het weer slecht (patenten gejat en oma overlijdt), moet weer vechten om te overleven, maar dan uiteindelijk komt het toch goed.
Met het plotselinge overlijden van oma probeerden ze nog iets onverwachts er in te stoppen. Het was wel onverwachts, maar dat is ook logisch als je totaal niet laat zien dat oma ziek was, of dat ze op het punt van overlijden staat. Zo kan ik ook wel iets onverwachts in een film stoppen... Laat gewoon een random persoon overlijden. Vervolgens wordt er ook nog eens niks tot heel weinig mee gedaan, terwijl oma wel een grote invloed heeft gehad op Joy en de hele familie.

Goed de gehele marketing en de rare familie waren wel leuk om te zien. Ook zaten er zeker wat leuke momenten in en acteert Lawrence erg sterk. Echter het verhaal en de spanning waren niet goed genoeg, mede door het hoge voorspelbaarheidsgehalte, waardoor de film gewoonweg niet leuk genoeg is, naar mijn mening. Een film die ik 1x kijk en eigenlijk al vergeten ben als ik de bioscoop uitloopt.

Killing Them Softly (2012)

3,0
Aan de ene kant was deze film redelijk saai, maar aan de andere kant is dit ook weer een goede film!
De acteurs spelen allemaal prima. Visueel zijn er een paar dingen heel mooi gedaan. De actie is hard en koelbloedig (verwacht geen dikke achtervolgingen of grote vuurgevechten). Sommige dialogen zijn geniaal, andere zijn wat minder. Het verhaal was matig tot redelijk.

Ik vind dit eigenlijk best een realistische film. Er word een hitman ingehuurd om een paar gasten op te sporen. Ik denk dat een hitman in het echt probeert om grootschalige vuurgevechten en achtervolgingen te vermijden om niet opgepakt te worden. Dit gebeurd hier ook wat voor sommige mensen de film minder boeiend maakt.

Over het geheel genomen vond ik de film best goed, maar op sommige punten een beetje langdradig.

Lego Batman Movie, The (2017)

Alternatieve titel: De Lego Batman Film

1,5
Na de geweldige The Lege Movie keek ik erg uit naar deze film. Batman was een vermakelijke karakter in The Lego Movie, dus ik had hoge verwachtingen van deze film.

Het begint goed. Batman met zijn veel te grote ego is geweldig om te zien. Hier zijn de grappen nog goed. Maar na mate het verhaal vordert merkte ik dat er een stuk minder "goede" humor in zit. De grappen zijn vooral gericht op het jongere publiek. Wat logisch is, natuurlijk. The Lego Movie had dat ook, maar daar zaten ook heel wat grappen in voor het oudere publiek die wel goed uit de verf kwamen.
Ik had gehoopt op meer grappen in de richting van de rivaliteit tussen Superman en Batman, zoals in het 'Super Cafe' van HISHE op YouTube. Gemiste kans.
Ook waren er minder verwijzingen naar andere films en degene die er waren, waren een stuk minder leuk dan in zijn voorganger. Soms waren ze zelfs herhalend. Erg jammer dat Darth Vader niet bij de bad guys zat, gemiste kans, maar de rechten daarvoor zouden wel te duur zijn geweest.

Daarnaast is het verhaal veel te zoetsappig en past niet goed bij het karakter van Batman. De verandering die Batman mee maakt hebben we natuurlijk al in tig romantische komedies gezien. Leuk voor de kinderen, voorspelbaar voor de rest.

Ook vond ik The Lego Movie mooier gemaakt. Waar de explosies daar uit lego blokken bestaan, zijn de explosies hier realistischer, jammer. Wat wel erg fijn is, zijn de schiet soundeffects. Dat was wel weer erg goed gedaan.

Misschien moet ik deze film niet vergelijken met The Lego Movie, maar de link is natuurlijk makkelijk gelegd. De eerste vond ik vele malen beter en kijk ik dan ook nog graag. Deze zou ik niet zo snel meer opzetten. Gemiste kans wat mij betreft. Er had zoveel meer ingezeten.
De kinderen die in de zaal zaten, hebben zich wel erg goed vermaakt, ook leuk om te zien/horen . Waar ik eigenlijk altijd wel een zwak voor animatie films heb, is dit misschien wel mijn laagste stem in deze categorie. Zonde.

Lego Movie, The (2014)

Alternatieve titel: De Lego Film

4,0
Deze film is schitterend gemaakt. Alles is lego. Je kijkt echt naar bewegend lego, zelfs in explosies. Echt heel mooi gedaan.
De humor is geweldig en grappen volgen elkaar in hoog tempo op.
De stemmen passen goed bij de personages en zorgen zo voor een soort extra dimensie qua humor. En och wat is de stem van Nick Offerman fijn! Geweldige stem heeft die man.

Meer van dit graag!

Meet the Patels (2014)

2,0
Bijzondere film/docu die heel goed begint, maar na het eerste half uur erg langzaam en saai wordt. Ik had het gevoel dat die al dik twee uur bezig was op een gegeven moment.

Het verhaal daarentegen is wel mooi en erg interessant om de cultuur van trouwen in India te ontdekken en hoe dit is bij Indiërs is die emigreren naar Amerika. De opname stijl is een stijl die ik erg goed vindt. Ik hou van films die zo zijn opgenomen. Hoe de zus haar broer interviewde is ook bijzonder gedaan. Dit is namelijk geanimeerd. Erg leuk en brengt wat variatie in de film. Het gezin dat we volgen is interessant en zorgt voor leuke scenes. Leuke ouders die beide hun trekjes hebben en op een hele andere manier naar het leven kijken dan hun kinderen.

Toch door het langzame verhaal en de hoge voorspelbaarheid kon deze film mijn aandacht er lang niet altijd bij houden. Dit was vooral het geval in het laatste uur. Jammer, want had erg leuk kunnen zijn.

Monuments Men, The (2014)

2,5
Na de trailer een paar keer in de bioscoop te hebben gezien, verwachtte ik een leuke comedy met een prima verhaal. Het verhaal is prima. De comedy valt wat tegen. Het is er wel hier en daar, maar het drama element is hoger.
Het is allemaal wat langzaam en het wordt nergens echt spannend. Iets wat je wel mag verwachten van een drama/oorlogs film.
Een prima verhaal, paar erg sterke scenes, maar er had een keuze gemaakt moeten worden tussen comedy en drama. Nu is het net niets en misschien wordt het mede hierdoor nooit echt spannend.

Misschien ben ik met de verkeerde verwachtingen de zaal binnen gestapt, waardoor het voor mij allemaal wat tegenvalt?

Mr. Peabody & Sherman (2014)

3,5
Enorm leuke animatie film met erg sterke woord grappen. Benieuwd hoe die in het engels zijn. Hij draaide hier alleen maar in het Nederlands..
Leuke verwijzingen naar de geschiedenis en hier leuke typetjes van gemaakt. De hoofdpersonen komen op deze manier in grappige situaties terecht.
Voor de film kregen we een korte trailer/film te zien van opzoek naar de aarde, maar die begon terwijl de film zou beginnen. Hoorde dit erbij of gewoon een fout van de bioscoop?
Leuke film voor jonge kinderen, want die in de zaal moesten regelmatig hard lachen, maar ook de ouders konden er van genieten. Voor iedereen een prima film eigenlijk.

Mr. Right (2015)

3,0
Leuke voorspelbare actie/komedie film.

Anna Kendrick zet een leuke rol neer als crazy girl. Echter, is het vooral Sam rockwell die met zijn karakter het leukst is in deze film. De ideale hitman met een aantal gekke trekjes die deze film het kijken waard maakt. Samen doen ze dus al helemaal gek. Op deze manier, en met andere leuke karakters, wordt er gebouwd aan een slap en voorspelbaar verhaal.

De actie scenes zijn ook prima gemaakt en doen zeker niet onder voor de gemiddelde actie film.

Het zijn vooral de karakters en het crazy gebeuren die deze film leuk maken. Als je dan het voorspelbare verhaal even vergeet is dit een prima film.

Heeft deze film trouwens nooit de Nederlandse bioscopen gehaald? Met Anna Kendrick, Sam Rockwell en Tim Roth heb je toch redelijk grote namen in huis, right? Nog nooit van gehoord, tot ik hem op Netflix voorbij zag komen.

RoboCop (2014)

3,0
Het origineel niet gezien. Deze gisteravond bekeken en opzich een degelijke actie film.

The Novak Element was geweldig! Erg goed gedaan door Samuel L. Jackson.
Dankzij de openings scene en The Novak Element kom je midden in de discussie of Amerika ook robots in moet zetten tegen de misdaad. Prima uitgewerkt.
Goede actie film. Kan niets meer hierover zeggen.

Snowden (2016)

1,5
Ondanks dat dit een bijzonder verhaal is, is deze film niet goed.
Snowden in het nieuws vind ik oprecht interessant. Echter is de verfilming niks aan. Het verhaal is langzaam en erg saai verteld. Het mist spanning. Eigenlijk duurt de film te lang. Regelmatig hoopte ik dat de film nou wel eens over was, maar helaas. Het hele drama gebeuren met zijn vriendin was totaal overbodig en veel te Hollywood achtig.
De goede dingen waren dat de programma's van de CIA goed werden uitgelegd. Dat ook echt duidelijk werd waarom Snowden uiteindelijk gedaan heeft, wat hij heeft gedaan. Het einde was ook goed.
Maar nogmaals: Te saai, te langzaam en te weinig spanning om 134 minuten lang de aandacht er bij te kunnen houden.

Spy (2015)

3,5
McCarthy is geweldig voor deze rol. Ze doet het perfect! Ook Statham is hilarisch. Goede rol zet hij neer.
Verder is dit een film die vooral om de humor draait en niet zo zeer om het verhaal. De humor is geniaal het verhaal een stuk minder. Desalniettemin een heerlijke actie film met veel humor wat elkaar in hoog tempo volgt.