menu

Hier kun je zien welke berichten @overfilmmuziek als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Loft (2010)

3,5
Wat betreft de muziek: alhoewel ik de muziek uit Loft vind lijken op de muziek van 'Inception' en 'Lady in the Water' vind ik het toch een verademing eindelijk eens een behoorlijke soundtrack te horen onder een Nederlandse film. Het is muziek die vooral bijdraagt aan de spanning van de film met de mooiste nummers naar mijn mening: 1-Loft, 2-Flirt, 6-Casino en 7-Traitor.

Over de film: ik heb me erg vermaakt met de film, een haast on-Hollandse film mede door de muziek en snelheid van ontwikkelingen. Ik vind persoonlijk een erg goede zaak dat er een remake is gemaakt. Ik vind het veel fijner kijken naar Nederlandse acteurs die gewoon Nederlands praten. Er zitten echt wel veel verschillen in, soms ronduit onbegrijpelijk die Vlaamse uitspraken. En de Vlaamse dames halen het bij lange na niet bij de Nederlandse!

Al met al een aanrader.

Shutter Island (2010)

4,0
Beklemmende muziek bij een beklemmende film. Ik dacht eerst bij de scene op weg naar het eiland 'nee he, weer een kloon van de theme van Inception', maar het betreffende nummer tijdens die scene 'Passacaglia - Allegro Moderato' bestaat al veel langer

Ingenieuze film!

Tourist, The (2010)

2,0
Mooie soundtrack van James Newton Howard. Vooral de nummers 'A very nice hotel' en 'A very nice dinner' met als hoogtepunt voor mij het nummer 'Bedroom Dreams'. Dat nummer trok mij in de bioscoop al in het scherm. Soms sprookjesachtige muziek om bij weg te dromen.

Wat betreft de film: een film met veel aandacht voor de 'looks' van de omgeving en van Angelina Jolie. Dat gedeelte past het bij de muziek. Het verhaal zelf is niet zo sterk. Voorspelbaar, wat onrealistisch en ongeloofwaardig. Voor mij vooral door de onduidelijke keuze tussen slapstick en een serieus verhaal. Ik heb niet met tegenzin gekeken maar het was op het randje. En ik geniet nu van de muziek

Valkyrie (2008)

3,0
Over de filmmuziek: mooi eerste nummer op de soundtrack, 'They'll remember you'. De rest behalve misschien nummer 13 en 18 is niet geweldig. De muziek staat vooral in dienst van de film zonder dat het op zichzelf staat. In dat opzicht voldoet het wel.

Over de film: het verhaal van von Stauffenberg blijf ik boeiend vinden maar daarom ook lastig de film objectief te beoordelen. Ik vind de film toch spannend, interessant en onderhoudend. Dat ze Engels spreken begrijpelijk voor het publiek, en ach hij begint nog in het Duits . Al met al vind ik deze film bij uitstek geschikt als documentaire tijdens school TV.