menu

Hier kun je zien welke berichten Maximee92 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

21 Jump Street (2012)

3,0
Film gekeken omdat ik van de week 22 jump street ga kijken. Sprak me in eerste instantie niet echt aan.

Leuk filmpje, vooral het eerste uur erg vermakelijk, daarna zakte mijn aandacht een beetje weg. Heb op een paar keer na ook niet echt gelachen.

3*

Cuban Fury (2014)

3,5
Vanavond gezien tijdens de Ladies Only. Lage verwachtingen, maar viel me alles mee. Het standaard romcom verhaaltje, maar leuk uitgewerkt met fijne muziek. Paar keer goed moeten lachen. Lekkere feel good movie. Ergerpuntje was de acteur die de rol van Drew vervulde. Vervelende man vond ik dat.

3,5 *

Enough Said (2013)

2,5
Leuk verhaal, zitten een aantal grappige momenten in, maar het geheel vond ik nogal saai. Er had wat meer vaart in mogen zitten. Ik vraag me af wat de relatie met de vriendin van de dochter nou was. En hoe dit is afgelopen?

2,5*

Heksen Bestaan Niet (2014)

2,0
Op zich een leuke kinderfilm, kids met wie ik was vonden hem erg leuk en best spannend. Natuurlijk is het bedoeld voor kinderen, maar ik vond het vreselijk. Verhaal oké, maar acteerprestaties verschrikkelijk. Zangeressen als heksen, waarom? En het personage van Vera was té overdreven, grote irritatiefactor.

2* voor het verhaal dat niet origineel, maar wel vermakelijk was.

Jeune & Jolie (2013)

Alternatieve titel: Young & Beautiful

3,0
Toevallig bij deze film terecht gekomen. Bijzonder filmpje die me van begin tot eind boeide, maar toch iets miste. Wat dat 'iets' is weet ik niet precies. Muziek paste erg mooi bij de film. Ben zeker nieuwsgierig geworden naar de rest van het werk van deze regisseur.

3*

Lotus (2011)

1,5
Tegenvaller. Ik houd altijd wel van films met verschillende verhaallijnen, maar deze film kon me niet boeien. Enkel de verhaallijn met Jack Wouterse was nog interessant, maar deze kon de film helaas niet redden. Wel prima acteerwerk. Verder voornamelijk: saaai.

1,5*

Mother and Child (2009)

Alternatieve titel: Mother & Child

3,5
Prachtige film met prima acteerwerk. Vooral mooi hoe de verhaallijnen uiteindelijk samen komen. Al zag je van mijlenver aankomen dat de geadopteerde vrouw en de vrouw die haar dochter af heeft gestaan moeder en dochter zijn.

Komt inderdaad traag op gang, maar ik heb me 2 uur lang uitstekend vermaakt en ook een traantje gelaten.

3,5*

Other Woman, The (2014)

3,5
Zojuist de film gezien en daarna de trailer bekeken. Ik ben blij dat ik het in die volgorde heb gezien, want de trailer verraadt werkelijk waar alles. Jammer. Wat ik ook jammer vond is dat de film zo langzaam op gang kwam. Het 'echte' verhaal begon pas halverwege de film naar mijn mening.

Toch geef ik de film 4*, omdat ik me uitstekend vermaakt heb. Natuurlijk zit de film vol met cliché's en, zoals eerder genoemd, is het 'what you see is what you get', maar de film bevat alles wat ik graag zie in een (romantische) komedie. Heerlijk filmpje, blijft nog wel even hangen denk ik. Ga deze zeker nog eens bekijken!

Pijnstillers (2014)

3,0
Op zich een goede film met prima acteerpresentaties.

Toch een tegenvaller voor mij. Ik keek erg uit naar deze film, omdat dit absoluut 1 van mijn favoriete boeken is en ik het boek oneindig vaak heb gelezen als pubermeisje. Wat ik persoonlijk heel jammer vond is dat er zo veel is afgeweken van het boek. Waarom was de vader van Anouk de dirigent? Waarom werd Sofie in de film neergezet als een trut terwijl ze in het boek wordt omschreven als een leuke, spontane vriendin? Waarom overleed moeder al zo vroeg in de film? Hoewel ik de band tussen moeder en Casper mooi uitgewerkt vind, is haar overlijden behoorlijk 'afgeraffeld' waardoor ik, die altijd huil bij films en het boek geen 1 keer zonder tranen heb gelezen, vrijwel geen emotie voelde. En zo waren er nog meer dingen die afweken.

Misschien laat ik me te veel leiden door het boek, ik ga het dan ook geen laag cijfer geven want als film op zich vind ik het een nette voldoende. 3*

Pleasantville (1998)

4,0
Ik houd van dit soort films (fantasy - naar een andere tijd/wereld) en het verbaast me dan ook dat ik deze film nooit heb gezien of van gehoord. Toen ik hem dan eindelijk in bezit had kon ik dan ook niet wachten om hem te gaan zien. Hij is me absoluut niet tegen gevallen, maar was op één of andere manier anders dan ik had verwacht. Het was in mijn ogen absoluut geen komedie, eerder drama.
Minpunt aan de film was dat het mij iets te langdradig was, het middenstuk had korter gemogen. Maar voor het goede begin en eind én de mooie boodschap van de film krijgt hij van mij 4*.

Rio 2 (2014)

4,0
Als bioscoop medewerker probeer ik zoveel mogelijk films die we draaien te kijken. Vandaag was Rio 2 aan de beurt. Deel 1 nooit gezien en wist ook eigenlijk niet goed waar de film over ging, maar vond het een geweldige animatiefilm! Het leuke aan dit soort films vind ik altijd dat ze het ook voor de volwassen kijkers leuk maken. Heel vrolijk filmpje voor jong en oud en gelukkig goed los te zien van het eerste deel (al denk ik dat ik die stiekem nog wel even ga kijken..)

4*

Six Wives of Henry Lefay, The (2009)

Alternatieve titel: My Dad's Six Wives

3,0
Wat een lage score hier op MM! Oke, dit was absoluut geen hoogvlieger en het feit dat de vader uiteindelijk helemaal niet dood was was natuurlijk belachelijk. Maar ik vond het toch een vermakelijke film. Twijfel tussen 2,5 en 3 maar voor nu het voordeel van de twijfel.

3*

Walk of Shame (2014)

2,0
Erg jammer. Ik keek ontzettend uit naar deze film (vrouwelijke hangover?), maar wat een tegenvaller. Alle cliché's zitten er in en de bekende personages: de knappe barman, de domme vriendin die uiteindelijk met het goede idee komt, de agenten. Op een gegeven moment werd de pech too much en niet meer geloofwaardig en voor mij niet meer grappig. Ik was er al klaar mee toen ze voor de zoveelste keer als hoer werd aangezien. Ik heb een paar keer kunnen lachen, maar dit waren de stukjes die ook al in de trailer te zien waren.

Oh, en die kat was echt niet grappig (al moest de rest van de zaal wel lachen).

Oké om voor één keer gezien te hebben maar ik zou hem niet aanraden. Dankzij het einde, uiteraard een happy end, maar toch minder voorspelbaar dan de 80 minuten er voor krijgt de film toch nog 2*.

Walking on Sunshine (2014)

3,0
Wat een heerlijk zomerse feel good film was dit! Verhaal was natuurlijk flinterdun en voorspelbaar van hier tot Tokio, maar die muziek.. wauw! Loop nu nog te swingen! Voor herhaling vatbaar!

4*