• 9.369.458 stemmen

The Cosby Show (1984-1992)

8 seizoenen
2,82 277 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Komedie / Familie

Ontwikkeld door: Bill Cosby, Michael J. Leeson en Ed. Weinberger

Met onder meer: Bill Cosby, Phylicia Rashad en Keshia Knight Pulliam

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 20 september 1984

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Cosby Show

De show draait om het leven van de familie Huxtable, een middenklasse Afro-Amerikaanse familie die woont in Brooklyn Heights, New York. Hoofd van het gezin is Heathcliff "Cliff" Huxtable, een arts. Hij is getrouwd met Clair, een advocate. Samen hebben ze vijf kinderen: Sondra Huxtable-Tibideaux, Denise Huxtable-Kendall, Theo Huxtable, Vanessa Huxtable en de kleine Rudy Huxtable.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een The Cosby Show seizoen 9?

Acteurs en Actrices

Heathcliff Huxtable

Clair Huxtable

Denise Huxtable

Vanessa Huxtable

Sondra Huxtable Tibideaux

Olivia Kendall

Meningen over The Cosby Show

avatar van Dievegge

Dievegge

dinsdag 24 mei 2022
The Cosby Show seizoen 1 De Huxtables waren een herkenbaar gezin uit de middenklasse. Ze hadden gulle lach, blinkende oogjes en bolle wangen. Er ging een knus gevoel en levenslust van uit. Problemen dienden zich aan, maar tegen het einde van de aflevering waren die opgelost. Het was een veilige omgeving om op te groeien. Er bleek weinig verschil te zijn tussen een zwart en een blank gezin. Het was een goed idee de kinderen uiteenlopende leeftijden te geven. Daardoor konden diverse perikelen aan bod komen: Denise die met een fout vriendje thuiskwam, Theo die een te duur hemd kocht, Vanessa en Rudy die een kinderachtige ruzie hadden… Ook tussen de twee ouders waren er grappige incidenten, bijvoorbeeld wanneer Claire stiekem van de chilisaus proefde of wanneer Cliff vals speelde bij het diëten. Bill Cosby kon een komische monoloog opsmukken met improvisatie, gekke smoelen, overdreven lichaamsbewegingen en slungelachtig dansen. Phylicia Rashad speelde de echtgenote met gezond verstand en mensenkennis. Lisa Bonet en Malcolm-Jamal Warner waren de populairste kinderen, maar zelf had ik een zwak voor Tempestt Bledsoe, die de evolutie doormaakte van braaf kind tot opstandige tiener. Keshia Knight Pulliam was schattig als de jongste dochter. Regelmatig was er aandacht voor jazz. In de seizoensafsluiter heeft zangeres Lena Horne een gastrol. De voorgevel was in Greenwich Village; het interieur in een tv-studio. Gelach en applaus werden achteraf opgenomen. Het blijft een van de grappigste Amerikaanse sitcoms.
avatar van Locutus

Locutus

dinsdag 29 maart 2016
The Cosby Show seizoen 1 Leuke serie, maar na de onthullingen over Bill Cosby kijk ik hier toch met iets andere ogen naar.