• 9.220.300 stemmen

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Eva Crutzen

Met onder meer: Eva Crutzen, Steef de Bot en Meral Polat

Release datum: maandag 11 maart 2024

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bodem

Dramaserie over het vrijgezelle en destructieve leven van Cat, die zich staande probeert te houden in een wereld die doorgaat terwijl de hare met een klap tot stilstand is gekomen wanneer ze een groot verlies meemaakt. Ze wil dan nog maar één ding en dat is verdwijnen. Om haar heen is iedereen toch maar bezig met carrières, settelen, baby's en huizen kopen, en daar heeft Cat zelf helemaal geen zin in. Maar is verdwijnen de oplossing?

Meningen over Bodem

Suitehome

dinsdag 19 maart 2024
Bodem seizoen 1 Naar typisch Britse traditie is het 6-delige Bodem een sprankelende dramady van en met de veelzijdige Eva Crutzen. Crutzen speelt Cat, een ergerlijk onvolwassen vrouw van bijna 40. In hoog tempo worden grappen voorgeschoteld - scherp, flauw, vilein, grof, non-verbaal, plat, visueel - met, zoals dat hoort, onderliggend verdriet en pijn voor de hoofdpersoon. Bodem is snel en veel: een moderne, licht absurdistische parabel, een romantische komedie en een satire op dolende dertigers. Geïnspireerd door Fleabag - en ook de Britse series Pure, I May Destroy You en Cheaters zijn referenties - is Bodem een fijne komedie met een randje. Gemaakt door een uiterst getalenteerde cineaste.
avatar van Montorsi

Montorsi

dinsdag 9 april 2024
Bodem seizoen 1 wel erg duidelijk de Nederlandse evenknie van Fleabag op alle vlakken maar wel echt leuk gedaan omdat Crutzen talentvol is. 6 afleveringen ook wel precies goed, na de helft van de afleveringen wordt e.e.a. toch niet al te ver meer uitgediept. Desondanks een van de betere Nederlandse series van de laatste paar jaar.

mikey

woensdag 13 maart 2024
Bodem seizoen 1 superirritante nl productie weer. maar de krant vindt het allemaal geweldig dus zal ik er wel naast zitten.