• 9.373.985 stemmen

Ontwikkeld door: Clive Bradley

Met onder meer: Edward Bluemel, Richard Dormer en Pixie Davies

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 28 september 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Castlevania: Nocturne

Te midden van de Franse Revolutie probeert Richter Belmont de erfenis van zijn familie te verdedigen en te voorkomen dat een meedogenloze vampierheerser de macht grijpt.

Acteurs en Actrices

Mizrak (stemrol)

Meningen over Castlevania: Nocturne

Mr_Marty

maandag 26 januari 2026
Castlevania: Nocturne seizoen 1 Vergeet die zestien Oscar-nominaties voor Sinners; dit is de veel leukere vampierenactie met anti-slavernijthema. Weer eens een even een abo op Netflix genomen en dit tegengekomen. Ik was erg verrast door de originele reeks, nota bene gebaseerd op een Nintendo-klassieker, en deze nieuwe serie zet die sterke reeks voort. Deze nieuwe serie speelt zich af in de Vendée in Frankrijk, ten tijde van de Franse Revolutie. De adel en de vampiers waren altijd al verweven en nu gaan ze samen op voor de contra-revolutie, want iedereen moet wel zijn plek in de rangorde weten. Dat geldt voor de boertjes in Frankrijk zelf, maar al helemaal voor de slaven op Haïti/Saint-Domingue, die tegelijkertijd hun succesvolle opstand hebben ontketend. Dat erbij betrekken heeft als voordeel dan ook nog dat er vodou aan te pas kan komen. Muziek speelt dan ook nog een grote rol, waardoor het thematisch nog meer op het (nieuwere!) Sinners lijkt. Castlevania: Nocturne heeft twee dingen voor op Sinners: veel meer actie en vooral een veel hoger en sappiger pulpgehalte. Grote, bloederige actiescenes met monsters zijn nu eenmaal als animatie eenvoudiger uit te voeren. En omdat de dwang ook in de bioscoop in, zeg, Oklahoma geld te verdienen mist, kan de blasfemie lekker opgeblazen worden. Waardoor je zoiets als de geniale "Every orifice I possess has teeth" scene krijgt. Ook groot fan van de Izak offer-scene. Opvallende stemmencast ook. Natassja Kinski doet de stem van één van de hoofdpersonen, terwijl Zahn McClarnon, die die suffe agent was in Reservation Dogs, hier juist een machtige en uiterst flamboyante, Azteekse gay vampier neerzet. Beetje apart is alleen dat good old Erzsebet Bathory de hoofdvampier mag zijn, maar dat die in deze toch verder verrassend historisch accurate show ineens Russisch in plaats van Hongaars is en de stem van de Duitse Franka Potente met een dik nep-Russisch accent krijgt toebedeeld.