• 9.369.843 stemmen

Ontwikkeld door: Jeff Pope

Met onder meer: Stephen Graham, Jason Flemyng en Leanne Best

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 3 oktober 2022

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Walk-In

'True crime'-drama, gebaseerd op het ware verhaal van Matthew Collins, lid van de organisatie 'Hope Not Hate', die acties voert tegen racisme en fascisme. Hij infiltreerde als mol in de Britse neo-nazibeweging 'National Action', en volgde hierin een neo-nazi die van plan was de minister-president te vermoorden. Collins werd gedwongen het VK te ontvluchten en zich te verschuilen in de negentiger jaren, en keerde pas jaren later terug om een nieuw leven te beginnen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over The Walk-In

Suitehome

donderdag 12 oktober 2023
The Walk-In seizoen 1 Tegen de achtergrond van de Brexit vertelt het vijfdelige The Walk-In het verhaal van voormalig racist Matthew Collins (een zoals gewoonlijk uitstekende Stephen Graham) die strijd voert tegen opkomende extreemrechtse bewegingen van witte jihadisten en neonazi's. Het scenario van deze biopic is van Jeff Pope (A Confession). Pope baseerde zich o.a. op de boeken van de echte Matthew Collins. Het eindresultaat is een boeiende serie die laveert tussen een recent historische vertelling, drama en thriller. Helaas is dat gelijk het zwakke punt. Het geheel doet door de veelheid aan thema's - onder andere (de)radicalisering, sociale ongelijkheid, eenzaamheid, familiaire issues - nogal rommelig aan. Hierdoor, en door het vermengen van fictieve en feitelijke nieuwsbeelden ontstaat een cocktail die pittig belooft, maar uiteindelijk een beetje smakeloos proeft.

Movsin

donderdag 16 november 2023
The Walk-In seizoen 1 Naar een waar gebeuren en interessant om volgen wat er allemaal huist in onze maatschappij aan extreme opvattingen en gewelddadigheden. Viel nogal langdradig uit al heeft de serie wel de ambitie zo compleet mogelijk te willen zijn in het aanhalen van meerdere facetten rond het thema.