• 9.369.900 stemmen

Ontwikkeld door: Yuri Kanchiku

Met onder meer: Hikari Mitsushima, Takeru Satoh en Rikako Yagi

Oorspronkelijke taal: Japans

Release datum: donderdag 24 november 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot First Love

Een man en een vrouw halen hun herinneringen op aan een onvergetelijke eerste liefde. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in de jaren 90 en groeiden samen op in de jaren 2000. Yae Noguchi wil stewardess worden, maar krijgt een ongeluk. Harumichi Namiki wordt piloot bij de Japanse luchtmacht. Hij stopt echter als piloot en slaat een andere weg in.

Meningen over First Love

lang pee

vrijdag 2 december 2022
First Love seizoen 1 Zeker niet slecht en best leuk om naar te kijken, maar zoals veel series uit Japan of Z Korea duurt ze te lang voor de ontknoping er is. En ook vind ik dat de jonge Yae duidelijk van uiterlijk niet klopt, de jonge Yae heeft o.a een speciale neus, is maar een klein detail natuurlijk....
avatar van David Aaronson

David Aaronson

vrijdag 8 december 2023
First Love seizoen 1 Het geheugen ontgrendelen via de 5 zintuigen, beginnend met ruiken, daarna proeven, zien, voelen en uiteindelijk horen. Die laatste ontgrendeling levert een bloedmooie scene op, waar moeder en zoon, met gedeelde oortjes, luisteren naar één van de liedjes waarop deze Japanse serie is gebaseerd en die een rode draad vormt in deze ook cinematografisch prachtige serie. Dit is een prachtig verhaal dat laat zien dat liefde tijdloos is en onder geen enkele voorwaarde of beperking kan worden tegengehouden. Het daagt de kijker ook uit om kritisch naar zijn eigen leven te kijken. Leef je jouw eigen leven en volg je jouw eigen passies? Leef jij het leven wat je wilt leven, of wat je opgedrongen is? Als iemand, een ouder of een andere naaste, jou dicteert hoe je moet leven, geef hem of haar dan niet de schuld van jouw onvervulde dromen. Jij heb ze die macht gegeven en daarom draag jij ook de schuld. Het leven gaat over risico's nemen, jezelf durven pushen om dingen te doen die jij wilt bereiken, ook al denk je soms dat ze onbereikbaar en ondenkbaar zijn. Een goede ouder vertelt zijn kinderen niet wat ze moeten doen of wat ze moeten zijn of worden, een goede ouder geeft zijn kinderen het volste vertrouwen om hun eigen dromen en passies te volgen. Het leven tempert de meest stralende kinderen. Waar vertrouwen was, is nu aarzeling. Waar zekerheid was, is nu alleen hoop. Waar dromen waren, zijn nu alleen herinneringen. De serie laat dit mechanisme zo ontzettend treffend én pijnlijk zien in de verschillende tijdssprongen die er door heel de reeks steeds gemaakt worden. Daarom was die laatste scene zo verschrikkelijk mooi: Yae Noguchi had eindelijk weer die stralende glimlach uit haar jeugd.