• 9.370.710 stemmen

Ontwikkeld door: Arne Berggren en Kristine Berg

Met onder meer: Hanne Mathisen Haga, Eila Ballovara Varsi en Marius Lien

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 27 december 2020

Eerst uitgezonden op: HBO Nordic (Zweden)

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Outlier

Maja Angell is een jonge vrouw van Sami-afkomst, die zich in Londen specialiseert als criminologe. Wanneer een tienermeisje wordt vermoord in haar eigen gemeenschap in het hoge noorden van Noorwegen, keert ze terug naar huis om de politie te helpen de dader te vinden. Daarbij wordt ze op pijnlijke manier geconfronteerd met haar verleden.

Meningen over Outlier

avatar van AniSter

AniSter

vrijdag 21 oktober 2022
Outlier seizoen 1 Slow motion misdaadserie met een psychologische ondertoon. De eerste delen hebben nog een redelijke vaart maar rond deel 6 en 7 zakt het geheel behoorlijk in. Er zit wel een einde aan het verhaal rond de dader, maar alle andere opgebouwde draadjes blijven zo'n beetje open. Dat neemt niet weg dat het geheel redelijk goed was, maar helaas niet zo goed als menige andere Scandinavische misdaadserie, wat niet aan de acteerprestaties lag. Het landschap is in ieder geval prachtig.
avatar van Dievegge

Dievegge

donderdag 29 mei 2025
Outlier seizoen 1 Het origineelste aan deze reeks is de locatie in het uiterste noorden van Noorwegen. Dat betekent mooie sneeuwlandschappen en een gevoel van isolement. In een dorp met veel Saami laten mensen hun achterdeur nog open. Noors is de primaire taal, maar er wordt ook Engels en Saami gesproken. Het is een zoveelste thriller over een seriemoordenaar, waarbij de onbekwame politie er weer als de kippen bij is om de verkeerde te arresteren, maar één individu de zaak op eigen houtje gaat onderzoeken. Hanne Mathisen Haga speelt crimineel psychologe Maja, die vanuit Londen naar haar geboortestreek terugkeert. Zij lijkt wel een kloon van Sofie Gråbøl uit The Killing, inclusief de Scandinavische wollen trui. Het standpunt van de speurders wordt afgewisseld met dat van de dader en Elle Jannok, een Saami die hij ontvoert. Het is dus geen whodunit, maar wel een kat-en-muisspel en een race tegen de klok. Zo ontstaat er voldoende suspens om te boeien tot het einde.

pedro

zaterdag 27 november 2021
Outlier seizoen 1 Ben fan van Scandinavische series, maar dit is wel één van de slechtste die ik al gezien heb, na 5 minuten wist ik al dat dit geen top was. De actrice in de hoofdrol is echt wel barslecht, dit word ook regelmatig op imbd gezegd, en terecht, de rest van de acteurs zijn ook bar en bar slecht, en wat een trage saaie boel. Dit scoort 5,9 op imbd, dus de meerderheid is er niet gek van.....terecht