• 9.369.636 stemmen

Ontwikkeld door: Gary Janetti

Met onder meer: Orlando Bloom, Alan Cumming en Frances de la Tour

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 29 juli 2021

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Prince

Prins George van Cambridge zal waarschijnlijk ooit het staatshoofd van het Britse koninkrijk zijn. Het duurt nog een hele tijd voordat dit gebeuren gaat, dus tot die tijd moet George geduld hebben. In de tussentijd volgen we het leven van de jonge prins in zijn koninklijke wereld: vertoeven in de 775 vertrekken die Buckingham Palace telt, spelen met de vele corgi's die het Britse koningshuis bezit, of naar school gaan met het "gewone volk".

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Prince George (stemrol)

Prince Harry (stemrol)

Meghan Markle (stemrol)

Kate Middleton (stemrol)

Prince Philip / Prince Charles (stemrol)

Queen Elizabeth (stemrol)

Prince William (stemrol)

Charlotte (stemrol)

Meningen over The Prince

avatar van The Oceanic Six

maandag 9 augustus 2021
The Prince seizoen 1 The Prince heeft best wel wat ophef veroorzaakt als ik het zo online allemaal las, omdat deze animatieserie snoeihard de Engelse koninklijke familie hard schoffeert, belachelijk maakt en hun eigenschappen tot in het extreme uitvergroot. Dat is dus precies een serie voor mij, want ik ben wel van de grove humor. Ieder personage word zeer onsympathiek en treurig neergezet. De Queen is een soort wrede godmother van de familie, de kleine Prins George een zeer verwend en onprettig persoon, Prins Charles is een enorme hielenlikker van zijn moeder die ook zonder moeite zijn vrouw Camilla volledig vernedert als de situatie erom vraagt, Prins Phillip is een bijna rottend lijk die al zo goed als dood is (anno vandaag de dag is de man natuurlijk echt overleden), Prins Harry is volslagen idioot en zo wereldvreemd dat hij dingen als een bakje ontbijt eten of melk in de supermarkt halen al iets bijzonders vind en Meghan is een mislukte actrice die niet aan fatsoenlijk werk komt. Verder hebben William en Kate een liefdeloos huwelijk en dan is er ook nog het personeel van het paleis dat van niemand respect krijgt en onderling bizarre dingen mee maakt, zoals gevangen genomen orcs die taartjes voor de Queen moeten maken. Het is jammer dat de afleveringen niet allemaal even briljant zijn geschreven, dan had dit nog veel leuker kunnen zijn, maar ik heb toch echt wel meerdere malen moeten lachen om deze familie. Het is prima geanimeerd, er zit een goede stemmencast bij (een vloekende Queen is heerlijk) en het kijkt lekker weg, want elke aflevering duurt nog geen kwartier. Ik hoop op een tweede seizoen. Best wel gewaagd om dit uit te brengen. 3,5*