• 9.369.700 stemmen

Saikojiman Gwaenchanha (2020)

1 seizoen
4,14 7 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: It's Okay to Not Be Okay / Psycho But It's Okay / 사이코지만 괜찮아

Status: Beëindigd

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Zuid-Korea

Ontwikkeld door: Jo Yong

Met onder meer: Kim Soo-hyun, Seo Yea-ji en Oh Jung-se

Oorspronkelijke taal: Koreaans

Release datum: zaterdag 20 juni 2020

Eerst uitgezonden op: tvN (Zuid-Korea)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Saikojiman Gwaenchanha

Moon Kang-Tae woont samen met zijn oudere broer Moon Sang-Tae, die autisme heeft. Ze verhuizen vaak van stad naar stad sinds Sang-Tae getuige was van de moord op hun moeder. Gang-Tae werkt als verzorger op een psychiatrische afdeling op elke plek waar ze zich vestigen. Het is zijn taak om de toestand van de patiënten op te schrijven en om te gaan met onverwachte situaties, zoals wanneer patiënten vechten of weglopen. Terwijl hij in het ziekenhuis werkt, ontmoet hij Go Moon-Young, een populaire schrijfster van kinderliteratuur die egoïstisch, arrogant en grof is. De ontmoeting tussen de asociale kinderboekenschrijfster en de onzelfzuchtige verzorger opent een bijzondere weg naar emotionele heling.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Saikojiman Gwaenchanha

avatar van Gish

Gish

dinsdag 20 juni 2023
Saikojiman Gwaenchanha seizoen 1 Mijn favoriete Koreaanse serie op Netflix die alles heeft. Een sprookje met psychiatrische invalshoeken. Sentimenteel, spannend, mysterieus, warm, eng, komisch, werkelijk alles zit er in. De cast is goed op dreef, vooral de autistische broer van de hoofdrolspeler acteert geweldig. Het verhaal zit bovendien goed in elkaar. Zoals altijd bij Koreaanse series is het wat aan de lange kant, maar kijken naar de prachtige Seo Jea-Ji in een heerlijke hoofdrol was een ware traktatie.

post-traumatische stress-stoornisillustratorbrotherhood romantische komedieromantiekdonkere komediepsychiatric hospitalantisocial personality disorderanti-social bromancecaregiverpsychiatric wardmentale gezondheidhealingtraumatic childhooddark fairy tale reflectiveautisticfemale writer heartfeltromantic dramaquirkyswoonworthy empathetic