• 9.369.900 stemmen

Resident Evil: Infinite Darkness (2021)

1 seizoen
2,74 29 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titels: Baiohaza-do Infinitsuto Da-Kunesu / バイオハザード: インフィニット ダークネス

Genre: Animatie / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Ontwikkeld door: Hiroyuki Kobayashi en Hiroyuki Kobayashi

Met onder meer: Nick Apostolides, Stephanie Panisello en Jona Xiao

Release datum: donderdag 8 juli 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Resident Evil: Infinite Darkness

Het is 2006. Een poging om het Witte Huis te hacken wordt ontdekt, en Leon S. Kennedy krijgt de opdracht om dit incident te onderzoeken. Hij komt in dit onderzoek erachter dat het Witte Huis het doelwit is van een mysterieuze aanval, waarbij zombies betrokken zijn. Ook leert hij Claire Redfield kennen, die de opdracht heeft een vreemde tekening, gevonden tijdens de bouw van een welzijnscentrum en gemaakt door het kind van een vluchteling, te onderzoeken.

Meningen over Resident Evil: Infinite Darkness

avatar van FlorisV

FlorisV

vrijdag 31 oktober 2025
Resident Evil: Infinite Darkness seizoen 1 Mooi getekend, maar nergens is er de spanning of sensatie zoals je die in de spellen kunt ervaren. Fijn om Leon Kennedy weer te zien vooral, omdat ik pas de prima remake van RE 4 gespeeld heb. Het gevecht tegen de eindbaas sloeg naar mijn beleving nergens op, ze hadden hem net zo goed zijn gang kunnen laten gaan. Ik vond het verhaal niet erg sterk. De simpele plots zoals in de games zijn een stuk vermakelijker. Ik miste ook gewoon veel actie en spanning, hoewel het einde nog wel wat spektakel biedt.
avatar van sateck

sateck

zondag 25 juli 2021
Resident Evil: Infinite Darkness seizoen 1 Het begon veelbelovend. Het was zeker meer actie, dan horror. Maar door Leon en Claire kreeg ik toch een leuk nostalgisch RE gevoel. Ik ben namelijk deze winter door het 2e deel(remake) gegaan met de PlayStation. Maar het was allemaal wel erg kort. En de laatste aflevering…. Pfff. Was allemaal heel erg afgeraffeld. En een monster wat gewoon nog kan praten? Dat kan echt niet in RE, wat mij betreft. Evengoed 3 sterren, door het begin. Tevens was het mijn eerste Anime serie ooit. En het beviel me weg.
avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

donderdag 8 juli 2021
Resident Evil: Infinite Darkness seizoen 1 Vier afleveringen van elk ongeveer 25 minuten; had dat niet samengeperst kunnen worden in 1 speelfilm?
avatar van The Oceanic Six

donderdag 8 juli 2021
Resident Evil: Infinite Darkness seizoen 1 Nou, ben benieuwd. Dit weekend maar eens aan beginnen.