• 9.369.699 stemmen

Ontwikkeld door: Simon Burke

Met onder meer: Kasia Smutniak, Liam Cunningham en Alex Lanipekun

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 14 mei 2021

Eerst uitgezonden op: Sky Atlantic (Verenigd Koninkrijk)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Domina

Livia Drusilla's vader Marcus Livius Drusus Claudianus was een senator die Brutus en Cassius, die de moord op Julius Caesar beraamd hadden, steunden en in de oorlog tegen Octavianus en Marcus Anthonius streed. Toen zijn partij deze oorlog dreigde te gaan verliezen, pleegde hij zelfmoord. Livia is gedreven haar vader te wreken, en over het Romeinse Rijk als keizerin te heersen. Dit lukt haar, eerst als vrouw van Tiberius Claudius Nero, en later als vrouw van keizer Augustus. Haar invloed reikt ver, en ze wil de toekomst voor haar twee zoons, onder wie toekomstig keizer Tiberius, veilig stellen. Hierin schuwt ze geen zaken als het zweren van complotten, corruptie, noch moord. De Romeinse maatschappij wordt hiermee almaar bruter dan ze al was.

Seizoenen

Komt er een Domina seizoen 3?

Meningen over Domina

avatar van Alathir

Alathir

zaterdag 19 februari 2022
Domina seizoen 1 In het begin vond ik het wat braaf voor een Romeinse serie. Naarmate de serie vordert betert dat wel een beetje, toch nog niet het niveau van een Rome of Spartacus. Ik hoop dat in seizoen 2 te zien. Het einde vond ik goed. De intriges gaan ver maar het zit goed in elkaar en laat weer een deel van de geschiedenis zien dat veel mensen niet kennen. Wat gebeurde er in de decennia na de dood van Julius Caesar?
avatar van AOVV

AOVV

woensdag 20 april 2022
Domina seizoen 1 Interessante reeks over een interessante periode uit de Romeinse geschiedenis. Uiteraard zijn er erg veel (politieke) intriges in het spel, met een paar personages die aan de touwtjes trekken, en ook een aantal zichzelf en hun intelligentie overschattende individuen. Dat loopt niet zelden slecht af, natuurlijk.. Qua decorum zeker de moeite, inhoudelijk kan het zich echter niet meten met bijvoorbeeld Rome. Ook viel het me op dat sommige personages qua invulling wat inconsequent waren, waarmee ik wil zeggen dat ze de ene keer erg geslepen en sluw lijken, om daarna weer naïef over te komen, zoals bijvoorbeeld hoofdrolspeelster Livia die bijna onvermoed een nachtschadeplant aanraakt. Neemt niet weg dat ik, ook dankzij het ietwat vreemde maar ook intrigerende einde, uitkijk naar seizoen 2! 3,5 sterren