• 9.370.041 stemmen

Filemon en de Complotten (2021-2022)

Documentaire | 2 seizoenen
2 seizoenen
3,25 6 stemmen + Mijn stem

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Filemon Wesselink

Release datum: maandag 12 april 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

Plot Filemon en de Complotten

Complottheorieën zijn van alle tijden. Vaak wantrouwen complotdenkers de plannen van elites, regeringen, wetenschappers en media. Onder invloed van de coronacrisis is dit wantrouwen enorm gegroeid en worden we in het nieuws veel vaker dan voorheen met complottheorieën geconfronteerd. Critici vallen over elkaar heen; van 'je moet ze geen podium geven, want dat is gevaarlijk' tot 'je moet met ze in gesprek want anders radicaliseren ze'. Filemon Wesselink kiest het laatste en portretteert de complotdenker. We zien immers eigenlijk nooit de mens erachter. Wie zijn ze? Waarom denken ze wat ze denken? En kun je er ook iets van opsteken? Met een open blik treedt Filemon ze tegemoet en duikt in de levens van de complotdenkers.

Meningen over Filemon en de Complotten

avatar van brawljeff

brawljeff

donderdag 20 mei 2021
Filemon en de Complotten seizoen 1 Leuke documentairereeks, die wel erg in herhaling valt. Zelf ben ik niet zo wantrouwend richting de overheid, maar het is goed dat tegengeluid in een democratie ook de een podium krijgt. Dan is het goed om te zien dat niet alle tegenstanders 'wappies' zijn (ze komen ook hier wel weer voorbij) maar dat de mensen ook wat te vertellen hebben. Ik vind Filemon niet per se een fantastische documentairemaker, maar hij geeft mensen wel de ruimte. Wel blijkt al snel dat al deze mensen dezelfde beweegredenen (wantrouwen, burnouts, faillissementen) hebben en zijn de afleveringen daardoor veelal hetzelfde.