• 9.220.325 stemmen

Ontwikkeld door: Saskia Noort

Met onder meer: Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh  en Thijs Römer

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zondag 14 september 2014

Eerst uitgezonden op: RTL4 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nieuwe Buren

Wanneer de zwangere Eva en Peter naar Almere verhuizen om daar hun leven op te bouwen, slaat het noodlot toe. Eva bevalt veel te vroeg en het kindje overlijdt. Ze vinden steun bij hun nieuwe buren Rebecca en Steef. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee stellen waarin meer dan alleen lief en leed wordt gedeeld.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Carl Dijkma

Meningen over Nieuwe Buren

wimaroca_mm

dinsdag 4 juni 2019
Nieuwe Buren seizoen 1 Geen verkeerde serie,maar ik vind die Thijs Romer beetje een over de top acteur,(ik weet niet hoe ik dit moet zeggen) als ik zo'n kerel tegen zou komen,zou dit nooit mijn vriend zijn/worden PS.waarom moet er zo overdreven gerookt worden?
avatar van thomzi50

thomzi50

woensdag 30 oktober 2019
Nieuwe Buren seizoen 1 Wat bedoel je met overdreven, [user=1676]wimaroca[/user]? Nadrukkelijk? Ik vond het hier eigenlijk wel goed passen: er zitten nogal wat personages tussen die stoer willen overkomen zonder dat ze werkelijk angstaanjagend of charismatisch zijn, die proberen zich vooral een 'tough' imago aan te meten. Af en toe best komisch, al had ik niet het idee dat het zo bedoeld was. Sowieso school voor mij in het stoerste lijntje, en dan doel ik dus vooral op het politie-reilen-en-zeilen van Thijs Römer, wel ook meteen zwakste element van de serie naar voren komen: het is allemaal wel érg vet aangezet en met onnodig geforceerde of onwaarschijnlijke dwarsverbanden. Soms zijn de personages ronduit karikaturaal. Ook vond ik de intro'tjes van alle afleveringen, steeds min of meer hetzelfde stukje, gruwelijk irritant en had ik de hele serie interessanter gevonden als het (daarmee) níet zo ging draaien om de uitkomst, waarin naar mijn smaak ook veel te veel samenkomt. Duidelijke kritiekpunten dus, en 'Nieuwe Buren' is ook geen serie die ik snel aan anderen zou aanraden. Maar vermakelijk is het wel. Vind het gegeven interessant en was aan het begin ook echt benieuwd hoe het verder zou gaan, er wordt niet onaardig geacteerd, de afleveringen hebben iets onmiskenbaar verslavends en het is zorgvuldig gemaakt. Leek me ook wel helemaal af, eigenlijk, maar las dat ze er nog minstens vier (!) seizoenen aan vastplakken. Zal onderweg vast ergens afhaken, maar ga nu toch eens naar het begin van seizoen 2 kijken in welke bochten ze het verhaal daar hebben geduwd.
avatar van thomzi50

thomzi50

zondag 10 november 2019
Nieuwe Buren seizoen 2 Pfoe, vond dit toch wel een erg matig seizoen. De plot is een rommeltje en hangt van ongeloofwaardigheden, vaagheden en toevalligheden aan elkaar, en alle terugkerende personages uit s1 lijken een compleet nieuwe gedaante te hebben aangenomen, alsof het nieuwe mensen zijn. De geconcentreerde, broeierige spanning van s1 is helaas verdwenen. Wel kon ik erg genieten van Fedja van Huêt en nog een paar flarden.