• 9.370.925 stemmen

Ontwikkeld door: Johan Van den Driessche

Met onder meer: Dirk van Dijck, Marie Vinck en Karlijn Sileghem

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 10 september 2018

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot 13 Geboden

Iemand die zichzelf Mozes noemt, begaat misdaad na misdaad telkens geïnspireerd door één van de tien geboden. Hij wil de maatschappij wakker schudden en laten nadenken over normen en waarden. Overtreders van de regels worden meedogenloos gestraft. Het is aan twee politie-inspecteurs om de jacht op de dader aan te gaan. De ambitieuze Vicky Degraeve en de oudere wat uitbollende Peter Devriendt zitten op de zaak en botsen meer en meer op de sympathie die de seriedader ondanks de wreedheden die hij begaat, toch van de publieke opinie krijgt.

Acteurs en Actrices

Meningen over 13 Geboden

avatar van AniSter

AniSter

dinsdag 30 januari 2024
13 Geboden seizoen 1 Het was een interessante serie totdat bekend werd wie Mozes was. Vanaf dat moment zwakte het geheel behoorlijk af en ging het zelfs in de afronding als een kaars uit. Dat neemt niet weg dat het idee hierachter niet slecht was, evenals de uitvoering. Er zijn naar mijn mening echter betere Belgische misdaadseries, zoals Aspe.

NRT

maandag 10 september 2018
13 Geboden seizoen 1
Donkerwoud schreef:
kuch kuch...Saw...kuch kuch
Tja. Dan kan je ook zeggen dat Saw 7even is.
avatar van EMBV

EMBV

donderdag 19 september 2019
13 Geboden seizoen 1 Vond het wat tegenvallen... Normaal gesproken zijn de vlaamse series een genot om naar te kijken. Maar nee dit was niet echt genieten. Je kijkt de serie uit maar met hangen en wurgen. Verhaallijn was niet boeiend en pakkend, miste de echte spanning. En dan moest het lijken op de " The Bridge". Nou verre van dat. Laten we hopen dat de Vlaamse misdaad serie maker niet te veel naar het succes van de Noord Europese misdaadserie´s kijken. De Vlamingen hebben in het verleden bewezen zelf zeer goede series te kunnen maken..Vertrouw op eigen kunnen...
avatar van AOVV

AOVV

dinsdag 4 december 2018
13 Geboden seizoen 1 Ik ben het grotendeels eens met [user=912]Esteban[/user] hierboven. Ook ik ben iemand die een serie uitkijkt als hij er eenmaal aan begonnen is, maar ik heb toch meerdere malen overwogen ermee te kappen. Ik vond het een behoorlijke miskleun, eerlijk gezegd. De eerste afleveringen hadden nog wel wat schwung (vooral dankzij het duo Simon & Marnix), maar naarmate het vorderde, deed het me steeds minder. Er zat ook niet veel diepgang en dynamiek in de reeks, had ik de indruk, en de finale was allesbehalve bevredigend. Deze reeks werd aangekondigd als een Vlaamse variant op de Scandinavische succesreeks The Bridge, maar haalt duidelijk dat niveau niet. Wat nog maar 'ns onderstreept hoe goed The Bridge in elkaar steekt. 2 sterren