• 9.374.473 stemmen

Ontwikkeld door: Kjartan Þór Þórðarson en Þórhallur Gunnarsson

Met onder meer: Heida Reed, Jóhannes Haukur Jóhannesson en Hannes Óli Ágústsson

Oorspronkelijke taal: IJslands

Release datum: vrijdag 24 november 2017

Eerst uitgezonden op: Sjónvarp Símans (IJsland)

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Stella Blómkvist

Stella Blómkvist is een jonge, knappe advocate in Reykjavik, IJsland. Ze rookt, drinkt en heeft een dubbele moraal. Ze is slim en meedogenloos. Ze heeft echter ook een geweten en een zwak voor de underdog. Ze komt bij het aannemen van nieuwe zaken in aanraking met verschillende kanten van de samenleving.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Stella Blómkvist

EMBV_mm

zaterdag 2 november 2019
Stella Blómkvist seizoen 1 Stella Blomkvist is gebaseerd op de boeken van het gelijknamige karakter. Een eigenwijze advocate die moordzaken probeert op te lossen. Stella houdt alleen van regels als ze deze kan overtreden. Stella is overigens geen detective (al gedraagt ze zich wel zo) maar een advocaat. Per zaak die Stella behandelt worden er twee afleveringen besteed , echter loopt een rode draad door de serie wat de zes afleveringen met elkaar verbind . Het geeft Stella Blómkvist een prettig pittig tempo. Stella, uitstekend gespeeld door Heida Reed komt over als een stoere dame, genietend van haar whiskey. Het stoere en rauwe IJslands gevoel brengt dat naar boven. Stella is slim en meedogenloos, heeft een duister verleden en houdt van seks, whisky en sigaret en pakt de zaken op haar eigen manier aan. Zoals gezegd Stella houdt van seks en dat komt dan ook vaak terug in de serie, maar wel op een manier die niet storend is. Het blijft allemaal binnen de perken.
avatar van AniSter

AniSter

woensdag 19 januari 2022
Stella Blómkvist seizoen 1 Leuke serie, in ieder geval dit seizoen 1. Naast het misdadige karakter van de gebeurtenissen ook diverse humoristische momenten. Reed doet het prima en daar komt bij dat ik lelijkere advocaten/rechercheurs heb gezien. Qua plot niet spectaculair maar het geheel is van zodanige speelduur en niveau dat het van begin tot einde boeiend blijft, zelfs af en toe even spannend is. Haar voice-over gaat op een gegeven moment storen. Ondanks dat ga ik seizoen 2 zeker kijken.
avatar van Roodezand

Roodezand

zondag 25 maart 2018
Stella Blómkvist seizoen 1 Slecht geacteerd. Slecht verhaal.
avatar van stinissen

stinissen

• 12029 stemmen
maandag 8 november 2021
Stella Blómkvist seizoen 2 Prima potentie maar dat in de derde persoon praten wordt ik echt heel erg moe van. Het lijkt soms wel een klucht ... Echt jammer dit.