• 9.369.869 stemmen

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Rutger Beckers en Kris Gaens

Met onder meer: Jean Blaute en Ray Cokes

Release datum: dinsdag 16 juni 2009

Eerst uitgezonden op: Canvas (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tournée Générale

Ervaringsdeskundige Jean Blaute neemt de leek Ray Cokes op sleeptouw door bierland België in een Volkswagen bus en verkennen ze er het bierlandschap en de biercultuur. Onderweg stoppen ze geregeld om te worden ingewijd in diverse facetten van de rijke Belgische biercultuur. Al gauw beseffen Jean en Ray dat bier een vaak onderschat product is. Niet alleen het uitgebreide smaakpalet maar ook het specifieke brouwproces is veel complexer dan algemeen wordt aangenomen. Met de opgedane ervaring brouwen Blaute en Cokes in elke reeks hun eigen bier.

Meningen over Tournée Générale

NRT

dinsdag 4 december 2018
Tournée Générale seizoen 1 Als groot bierliefhebber heb ik natuurlijk zitten watertanden bij deze reeks. Ik heb regelmatig gekeken met de bieren in mijn hand die ook in de serie te zien zijn. Ray en jean-blaute zijn ook een komisch duo en de bierbrouwers waren ook stuk voor stuk gepassioneerd. Wat een kennis ook! Wel een minpunt: hoe kun je nu ieder bier lekker vinden zoals het presentatorsduo?
avatar van arevee

arevee

dinsdag 4 december 2018
Tournée Générale seizoen 1 Mwa, Jean Blaute, & diverse bieren, zou weinig mogen foutgaan dan in feite. Maar toch pakte dit mij echt niet. Ik had meer humor verwacht misschien wel, meer vlotheid, meer tempo.