• 9.370.003 stemmen

Ontwikkeld door: Paula van der Oest en Inge Hardeman

Met onder meer: Abbey Hoes, Hajo Bruins en Alex Hendrickx

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: donderdag 24 november 2016

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Petticoat

De jaren 50: Samen met haar vader woont Pattie in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

logo tmdbimage

Meningen over Petticoat

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

zaterdag 7 januari 2017
Petticoat seizoen 1 Ik ben het gaan kijken op aanraden van mijn jongere broer. Beetje mosterd na de maaltijd na 'Moeder, ik wil bij de Revue' (2012) en 'Goedenavond, Dames en Heren' (2015). Nostalgische set pieces met nostalgische liedjes en een onbezorgd nostalgisch sfeertje. (Je kunt er nog gerust touwtjes uit de brievenbus hangen of fietsen van het slot laten.) Nu met iets meer mensen met andere achtergronden in het straatbeeld, dat gelukkig weer wel. Echt bijzonder is het allemaal niet, maar Abbey Hoes is aanstekelijk als de goedgemutste Groningse die de grootstedelingen eens een poepie laat ruiken.
avatar van AmazingPP

AmazingPP

maandag 16 januari 2017
Petticoat seizoen 1 Leuke frisse serie met een geweldig acterende cast waarvan Hoes de show steelt. Wat een talent is zij toch! 4 *