• 9.369.673 stemmen

She-Ra: Princess of Power (1985-1987)

2 seizoenen

Ontwikkeld door: Lou Scheimer

Met onder meer: Melendy Britt , George DiCenzo  en John Erwin

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 9 september 1985

Eerst uitgezonden op: Syndication (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot She-Ra: Princess of Power

Prinses Adora is de tweelingzus van He-Man. Toen ze nog heel klein was, werd ze ontvoerd door de boosaardige Hordak en zijn duistere handlangers. Ze groeide onder diens invloed op tot een dienaar van het kwaad, onwetend over haar afkomst en haar werkelijke lot. Wanneer He-Man op een dag de opdracht krijgt om het Zwaard van Bescherming, Sword of Protection, naar de planeet van Hordak te brengen, en door Hordak gevangen wordt genomen, wordt het Zwaard door She-Ra gevonden. Een kristal in het zwaard onthult aan prinses Adora wat haar afkomst is en dat zij voorbestemd is om te strijden tegen het kwaad. Het wordt haar daardoor duidelijk waarom ze de laatste tijd toch zo twijfelde over haar slechte daden. Ze grijpt het zwaard, waardoor ze transformeert tot She-Ra, en zet zich vanaf dat moment alleen nog in voor het goede.

Acteurs en Actrices

She-Ra / Princess Adora / Castaspella / Mermista / Catra / Octavia

Bow / Sea Hawk / Hordak / Tung Lashor / Dylamug / Vultak

He-Man / Prince Adam / Beast Man

Madame Razz / Glimmer / Sweet Bee / Shadow Weaver / Scorpia / Entrapta

Skeletor / Cringer / Announcer

Queen Angella / Frosta / Perfuma / Peekablue / Flutterina / Spritina / Imp

Spirit / Swift Wind / Light Hope / Broom / Kowl / Sprag / Sprocker / Leech / Grizzlor / Modulok / Multi-Bot / Horde Troopers / Horde Prime / Colonel Blast

Netossa / Spinnerella

Meningen over She-Ra: Princess of Power

avatar van alexspyforever

alexspyforever

dinsdag 27 december 2016
She-Ra: Princess of Power seizoen 1 Hoewel het een spin-off en letterlijk zusterserie is van He-Man and the Masters of the Universe vind ik She-Ra nog een trapje hoger die wel degelijk op zichzelf kon bestaan. Aanvankelijk gericht op vrouwelijke kijkers het bevat alles om zowel meisjes als jongens aan te spreken. Voor de kinderen (en volwassenen die uit vrije wil kijken) zit er ook een spelletje in. In elke aflevering zit het figuurtje "Loo-Kee" ergens verstopt en is dan zichtbaar voor enkele seconden (soms duidelijk soms onopvallend). Op het einde van de aflevering vraag hij de kijker of je hem gevonden hebt en gaat hij terug naar dat moment. Daarna geeft hij nog een les of moraal. De eerste 5 afleveringen van de serie werden eerder in langspeelfilm uitgebracht: The Secret of the Sword (1985).