• 9.371.629 stemmen

Ontwikkeld door: Rowan Atkinson en William Davies

Met onder meer: Rowan Atkinson, Sunetra Sarker en Susannah Fielding

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 11 december 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Man vs Baby

Nadat een baan als huisoppasser in een hightech villa op een ramp uitliep door een irritant insect, heeft Trevor Bingley de stressvolle wereld van het huisoppassen ingeruild voor het rustigere leven van conciërge op een school. Dan krijgt hij een lucratief aanbod om tijdens de kerstdagen op een luxe penthouse in Londen te passen. Maar op de laatste dag van het schooljaar, wanneer niemand het kindje Jezus komt ophalen bij de kerststal op school, heeft Trevor er weer een te kleine en zeer onverwachte metgezel bij.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Man vs Baby

avatar van Poppe

Poppe

zaterdag 20 december 2025
Man vs Baby seizoen 1 MvB haalt zeker niet het niveau van eerder werk van Atkinson. Toch keek ik samen met het gezin in één avond de serie uit, zonder dat mijn tieners ook maar één keee naar hun mobieltjes grepen. Ook al is het soms erg voorspelbaar en snap je sommige keuzes totaal niet, blijft het toch allemaal vermakelijk. Ouderwets kerst, met een einde zoals het hoort.
avatar van tommykonijn

tommykonijn

dinsdag 23 december 2025
Man vs Baby seizoen 1 In mijn jeugd echt wel groot fan geweest van het werk van Rowan Atkinson, dus ik zal hem altijd een beetje blijven volgen. Man vs. Bee sprak me persoonlijk wat minder aan destijds, dus die heb ik gemist, maar deze Man vs. Baby leek me wel wat, zeker vanwege het kerstsfeertje. Trevor Bingley is een veel sympathieker personage dan Mr. Bean, maar toch vind ik Bean wel een goede maatstaaf om te bepalen of dit iets voor je is. Beide zijn qua opzet vrij simpel, de onhandigheden van beide personages liggen in het verlengde en, ondanks dat Trevor wél praat, zijn de gefrustreerde geluidjes die Atkinson produceert toch wel grotendeels hetzelfde. Persoonlijk vind ik wel dat het ook iets minder hilarisch is dan de befaamde creatie van Atkinson. Lang niet alle grapjes werken en soms is het handelen van Trevor dusdanig onlogisch dat je moeite moet doen om niet naar het scherm te schreeuwen, zoals bijvoorbeeld met die fob of met dat hondje. Nu klink ik waarschijnlijk wel negatiever dan ik daadwerkelijk ben. Atkinson heeft nog steeds genoeg talent in zijn donder om dit moeiteloos te kunnen dragen. Dit personage praat meer dan Mr. Bean, maar is tegelijkertijd lang niet zo verbaal als zijn creaties in Blackadder en Johnny English. Het komt er dus op neer dat hij vooral de rol van aandoenlijke vader moet spelen, maar dat doet hij met verve. Opmerkelijk genoeg komen de geslaagde grappen eigenlijk vrijwel altijd van hem; niet van de baby. Daarnaast doet de serie er verstandig aan om in te zetten op de kerstsfeer. Daardoor wordt het toch al gauw hartverwarmend en kijkt het lekker weg. Natuurlijk is het einde ook gewoon het einde waar je op hoopt. Afleveringen duren maar kort, dus de tijd vliegt ook voorbij. Niks hoogstaands of vernieuwends, maar ik heb me er toch wel weer goed mee vermaakt. 3*

Stevil_tv

zondag 14 december 2025
Man vs Baby seizoen 1 Heeft hij zich verbrand aan personages als Mr Bean, Johnny Englisch, Blackadder e.d. Waar Man vs Bee nog ietwat voor een leuke glimlach zorgde, is deze poging tot een schitterende mini kerstserie, eerder ontaardt in een typisch kleffe ,1 uit de duizenden kerstfilms/ series. Ze hadden zijn onhandigheid beter wat meer uitgespeeld, of het verhaal niet zo stereotype hoeven te maken, zodat er toch nog wat meer humor in zou zitten. Want dat is toch wat we uiteindelijk verwachten van Rowan Atkinson.

Captain Pervert_tv

zondag 14 december 2025
Man vs Baby seizoen 1 Voorspelbaar, dom en kinderlijk slecht geschreven. Vanaf aflevering 3 ben je blij dat er maar 4 zijn en kun je nog net met de tanden op elkaar de rit uitzitten. 1 ster