• 9.373.541 stemmen

Ontwikkeld door: Missy Peregrym, Gregory Smith en Enuka Okuma

Met onder meer: Missy Peregrym, Enuka Okuma en Gregory Smith

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 24 juni 2010

Eerst uitgezonden op: Global (Canada)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rookie Blue

We volgen een groep jonge politieagenten vers van de politieschool. Met hun opleiding achter de rug zijn ze klaar voor het echte werk. Andy, Dov, Gail, Traci en Chris hebben op de politieschool samen getraind, samen gevochten, samen gedronken en samen geslapen. Nu worden ze geconfronteerd met de realiteit van de grote stad waar zelfs de kleinste beginnersfout de grootste gevolgen kan hebben. Maar door elkaars steun en de hulp van wat oude rotten in het vak, leren ze zich te redden. Ze zijn klaar voor elke uitdaging waar ze als agent mee te maken gaan krijgen maar het zijn hun persoonlijke levens die wel wat ‘back-up’ kunnen gebruiken.

Acteurs en Actrices

Meningen over Rookie Blue

avatar van Dievegge

Dievegge

maandag 13 juni 2022
Rookie Blue seizoen 1 Vijf groentjes bij de politie van Toronto worden gevolgd in dit eerste seizoen. Elk heeft z'n eigen persoonlijkheid en aanleg. Er zijn drie grote verhaallijnen: het terreinwerk, het politievak en de privélevens. Op het terrein bestrijden ze straatcriminaliteit, huiselijk geweld en overlast. Dat levert conflicten, actie en benarde situaties op. Soms wordt het grappig, bijvoorbeeld wanneer zo'n onzekere beginneling een stel zware jongens in de boeien moet slaan. Elke rookie wordt begeleid door een meer ervaren politieofficier. De ene werkt volgens het boekje; de andere volgt z'n intuïtie. Extra spannend wordt het wanneer ze undercover gaan. De politie wordt sympathiek voorgesteld. Er is weinig corruptie, racisme of onnodig geweld. Het zou bijna een wervingsfilmpje kunnen zijn, al komen ook de harde kanten van het vak naar voren: vermaningen, conflicten tussen collega's, rivaliteit, onderzoekscommissies... Het geeft een vrij realistisch beeld van dit veeleisende maar spannende beroep. Ook het privéleven van de vijf komt aan bod. Relaties en verliefdheden op het werk zorgen voor de nodige problemen, net als familiekwesties. Andy en Sam lijken voor elkaar voorbestemd, maar ze beginnen allebei een relatie met iemand anders. De mooiste rollen zijn voor Missy Peregrym, Ben Bass en Charlotte Sullivan. Er is een goed evenwicht tussen actie en dialoog. Favoriete afleveringen: 1, 4, 6.
avatar van stinissen

stinissen

• 12028 stemmen
zaterdag 25 juni 2016
Rookie Blue seizoen 1
ZAP! schreef:
Halfje extra voor Missy Peregrym. Verder niet aan mij besteed. Doe mij maar NYPD Blue.
Missy Peregrym heeft het sex appeal van een stuk roestig ijzer. Ik vind haar echt een tomboy.... En van NYPD Blue moeten er nog 8 seizoenen worden toegevoegd en btw ik vind 1Ster voor deze serie erg karig.....
avatar van joolstein

joolstein

zondag 26 juni 2016
Rookie Blue seizoen 1 Het was voor mij niet mogelijk om meer dan een aflevering of vijf te kijken. Man,man wat een verschrikkelijk tenenkrommende serie!