• 9.374.609 stemmen

Ontwikkeld door: Alessandra Gonnella en Diego Loreggian

Met: Miriam Leone, Maurizio Lastrico en Elena Ferrantini

Oorsprong: Italië

Datum van release: donderdag 19 december 2024

Eerst uitgezonden op: SBS On Demand (Australië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Miss Fallaci

Eind jaren 50. Oriana Fallaci staat aan het begin van haar carrière en werkt als verslaggeefster voor het Italiaanse weekblad L'Europeo. Het is in deze tijd dat Fallaci haar eerste reis naar de Verenigde Staten omzet in een unieke kans, waarbij ze buitengewone figuren ontmoet en een scherp, vaak rauw en ironisch portret schetste van de Amerikaanse cultuur en de realiteit achter de glamoureuze façade van Hollywood. Deze jaren worden ook gekenmerkt door diepe persoonlijke onrust, waaronder een intense en moeizame relatie met collega-journalist Alfredo Pieroni. Deze relatie, vol passie maar ook onzekerheden en angsten, sleepte Fallaci uiteindelijk mee in een spiraal van zelfdestructie.

Afleveringen

1. 1. The Bet

19 december 2024 (55 minuten)

2. 2. Waxworks

19 december 2024 (45 minuten)

3. 3. Snowing in Hollywood

19 december 2024 (52 minuten)

4. 4. The Great Lover

19 december 2024 (50 minuten)

5. 5. The Orchid

19 december 2024 (49 minuten)

6. 6. The Birthday

19 december 2024 (46 minuten)

7. 7. Girls Don't Cry

19 december 2024 (46 minuten)

8. 8. Oriana

19 december 2024 (52 minuten)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vind Oriana Fallaci een fascinerende dame, maar haar tijd in Amerika lijkt me nu net niet de meest interessante periode uit haar leven. Of gaan hier meer seizoenen van gemaakt worden?

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

Donkerwoud Aangezien het een miniserie betreft verwacht ik niet dat er een vervolg komt.