• 9.373.541 stemmen

Ontwikkeld door: Stefano Accorsi en Enrico Audenino

Met onder meer: Stefano Accorsi, Micaela Ramazzotti en Ottavia Piccolo

Oorspronkelijke taal: Italiaans

Release datum: vrijdag 16 februari 2024

Eerst uitgezonden op: Sky Italia (Italië)

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Un Amore

Alessandro en Anna, iets ouder dan 18 jaar, ontmoeten elkaar toevallig tijdens een Interrail-reis naar Spanje. Het is een hete zomer eind jaren negentig en de twee worden op slag verliefd. Hun levens zijn echter veel gecompliceerder dan het lot dat hen bij elkaar bracht, en al snel worden de twee gedwongen uit elkaar te gaan. Door de jaren heen blijven ze met elkaar verbonden door een intense correspondentie, waarbij ze nooit de moed kunnen opbrengen om elkaar te zien. Maar twintig jaar na hun eerste ontmoeting en nu volwassenen, ontmoeten ze elkaar opnieuw in Bologna. Hun gevoel, dat in de loop van de tijd nooit is vervaagd, zal moeten botsen met de interferenties van een realiteit die complexer is dan de realiteit die ze alleen door woorden hadden gecreëerd.

Meningen over Un Amore

Suitehome

woensdag 24 april 2024
Un Amore seizoen 1 Zesdelig Italiaans liefdesdrama over Anna en Alessandro die elkaar na lange tijd weer ontmoeten in Bologna. Net als in vergelijkbare series als One Day en Normal People nemen twee geliefden de kijker gedurende langere periode vrijmoedig bij de hand. Een krachtig melancholiek uitgangspunt. In twee tijdlijnen zien we in Un Amore een jonge Anna en Alessandro als interrailers naar Spanje reizen. De in frisse kleuren gefilmde zomerliefde overtuigt. Na 25 jaar zien we dat Anna (een indrukwekkende Micaela Ramazzotti - The Good Mothers) en Alessandro (Stefano Accorsi) elkaar nooit hebben kunnen vergeten. In typisch Italiaans-flamboyante stijl is Un Amore een ode aan de liefde. Toch komt de aanvankelijke gelaagdheid niet helemaal uit de verf. Het middendeel van Un Amore is een oppervlakkige en vluchtige zoektocht naar de essentie van de hernieuwde liefde. Natuurlijk heeft het coppia d'amore verschillende levens geleid in de tussenliggende jaren. En hebben ze contact gehouden via vele brieven. Maar de intrigerende vraag of deze ingrijpende zomerliefde een levensliefde kan worden, wordt maar ten dele beantwoord. Is de ware liefde dan toch een een onmogelijke liefde?