• 9.376.911 stemmen

La Zona - Seizoen 1 (2017)

Alternatieve titel: The Zone

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Alberto Sánchez-Cabezudo en Jorge Sánchez-Cabezudo

Met: Eduard Fernández, Álvaro Cervantes en Alexandra Jiménez

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 27 oktober 2017

Eerst uitgezonden op: Movistar Series (Spanje)

• CANAL+ Bekijk seizoen 1 via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot La Zona

Drie jaar na een ongeluk met een kernreactor in het noorden van Spanje, krabbelen het nabijgelegen dorpje en diens inwoners terug recht. Politie-inspecteur Héctor Uría is de enige overlevende van het groepje dat tijdens de ramp mensen ging redden. Nu gaat hij weer aan de slag in de regio. Een brutale moord in de nucleaire zone sleurt hem in een onderzoek dat twijfel zaait over de orde die ontstond na de catastrofe en hem confronteert met zijn eigen verleden.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. 1. En Tierra de Nadie

27 oktober 2017 (50 minuten)

Na drie jaar afwezigheid gaat politie-inspecteur Héctor Uría weer aan de slag. Zijn terugkeer wordt overschaduwd door de herinneringen aan de nucleaire ramp in zijn stad en de evacuatie die daarop volgde. Héctor Uría verloor bij de ramp alles wat hem dierbaar was, maar als hij terugkeert, ziet hij dat het leven gewoon is verdergegaan en dat iedereen zich heeft aangepast. Er is een moord gepleegd in het afgesloten gebieden het onderzoek hiernaar brengt een netwerk aan belangen aan het licht die ontstaan zijn als gevolg van de nucleaire ramp.

2. 2. Control Animal

2 november 2017 (50 minuten)

De handel in smokkelwaar uit de zone brengt Héctor bij Zoe, die hem in contact brengt met Aurelio Barrero, de leider van deze handel. De mysterieuze moorden gaan verder binnen de zone. Julia, de militaire arts die zich bezighoudt met de controle van de stralingsniveaus, en tevens de verloofde van Héctor, kijkt niet uit naar de terugkeer van Marta, de ex-vrouw van Héctor, nog iets uit het verleden dat hen blijft achtervolgen.

3. 3. El Balneario

9 november 2017 (50 minuten)

In zijn onderzoek naar de moorden informeert inspecteur Uria naar de arbeidsomstandigheden van de duizenden arbeiders die instaan voor de ontsmetting van de zone. Politieagent Alfredo Asunción komt op dat moment aan van Madrid en zet zijn schouders ook onder de zaak. Er verschijnt een rapport waardoor de zaak van de foutieve identificatie van de slachtoffers van de nucleaire ramp heropend wordt. Dit heeft gevolgen op politiek en persoonlijk vlak voor Héctor Uría en hierdoor belandt hij in het midden van alle intriges die spelen in de omgeving van de exclusie-zone.

4. 4. Insomnio

16 november 2017 (50 minuten)

De terugkeer van Marta, de ex-vrouw van Héctor, haalt het leven van de inspecteur grondig overhoop. Ondertussen brengt zijn onderzoek naar de moorden in de exclusie-zone hem bij Aurelio Barrero, de smokkelaar voor wie de jonge Zoe werkt. In de loop van de nacht komt Héctor Uría te weten welke banden zijn partner Martin door de jaren heen heeft gesmeed met het lokale misdaadmilieu. Ondertussen zet Alfredo Asunción zijn onderzoek verder naar de gebeurtenissen in een bordeel binnen de exclusie-zone die een verband lijken te hebben met het onderzoek waar hij mee bezig is.

5. 5. La lluvia

23 november 2017 (50 minuten)

Het geweld in de omgeving van de zone verergert door de vondst van twee lijken. Héctor en Martín kunnen nu niet meer terug en zitten nu tot over hun oren in de zaak. Het onderzoek van Alfredo Asunción leidt hen naar de bedrijven die instaan voor de ontsmetting van de getroffen zone. In de onbewoonde zone gaat de jacht verder en wordt alles duidelijker. Marta, de ex-vrouw van Héctor Uría, geraakt steeds meer overtuigd van de theorie dat er een vreselijk geheim schuilgaat achter de nucleaire ramp. Terwijl Héctor het systeem in de exclusie-zone probeert te achterhalen, lijkt hij steeds dichter bij de top van de piramide te komen.

6. 6. El Mal Necesario

29 november 2017 (50 minuten)

Héctor Uría ontmoet Fausto Armendáriz, de baas van het bedrijf dat instaat voor de ontsmetting van de zone en belangrijke spil in het netwerk van alle belangen na de nucleaire ramp. Om hem voor het gerecht te krijgen, gaat Héctor achter een getuige aan die zijn beschuldigingen kan staven en een einde kan maken aan heel de zaak. Maar het succes hiervan wordt overschaduwd door de gevolgen van de moorden in de camping en de niet zo orthodoxe handelswijze van Héctor in het bordeel.

7. 7. Pérdida Accidental de Refrigerante

7 december 2017 (50 minuten)

Welk verband was er tussen 'El Balneario' en de kerncentrale? Wat gebeurde er op beide plaatsen op dezelfde avond dat het fragiele ecosysteem van de zone veranderde? De kaarten worden op tafel gelegd en alle punten worden eindelijk met elkaar verbonden.

8. 8. El Último Lobo

14 december 2017 (50 minuten)

De jacht op de mensen binnen de zone komt tot een einde. Héctor Uría en Alfredo Asunción komen op verschillende manieren tot dezelfde conclusies. Voor Héctor Uría wacht er, na de oplossing van de zaak, een nieuwe verrassing die zijn vitale verwachtingen definitief zal verstoren.

avatar van NRT

NRT

Wat een tegenvaller. Je moet er om te beginnen al je concentratie bijhouden. Ik moet ook zeggen dat ik deze serie op wat langere tijd heb gekeken en dat ik daardoor ook niet altijd geweldig kon volgen. Nu heb ik wel de 3 laatste afleveringen achter elkaar gekeken omdat ik van het principe ben om een serie zo goed als altijd af te maken.

De zesde en zevende aflevering moesten een zinderende slotaflevering inleiden en ik was dan ook redelijk enthousiast. Viel dat tegen. Je zag alles al van ver afkomen. Het was heel rommelig afgewerkt. Jammer. 2,5 sterren voor aflevering 6 en 7.