• 9.377.370 stemmen

Hassel - Seizoen 1 (2017)

Show titel: Hassel

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Henrik Jansson-Schweizer en Morgan Jensen

Met: Ola Rapace, Wilma Lidén en Aliette Opheim

Oorsprong: Zweden / Duitsland / België

Datum van release: vrijdag 8 september 2017

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Zweden)

• myLum (Lumière) Bekijk seizoen 1 via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hassel

Roland Hassel, een harde detective met een crimineel verleden, leidt in Stockholm een team dat zich bezighoudt met de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Wanneer zijn mentor en vaderfiguur Ruda brutaal wordt vermoord, stort hij in. Terwijl de afdeling Interne Zaken een onderzoek instelt naar hun betrokkenheid, besluiten Hassel en zijn collega’s zelfstandig op zoek te gaan naar de moordenaar.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. Aflevering 1

8 september 2017 (45 minuten)

Yngve Ruda, de vader van politie-inspecteur Roland Hassel, wordt op brute wijze vermoord op straat in Stockholm. Hassel is er kapot van en besluit zijn eigen onderzoek onder de radar uit te voeren.

2. Aflevering 2

8 september 2017 (45 minuten)

Hassel volgt de sporen en komt erachter dat er een huurmoordenaar bij betrokken is. Tegelijkertijd raakt Fatima Nidal steeds meer geïnteresseerd in Hassel en zijn groep in het interne onderzoek van de politie.

3. Aflevering 3

15 september 2017 (45 minuten)

Langzamerhand verschijnen wanhoop en paranoïde in het streven naar het opsporen van de de moordenaar van Runa. Hassel wordt in een spel gegrepen en gedwongen de vraag te stellen wie hij echt kan vertrouwen.

4. Aflevering 4

22 september 2017 (45 minuten)

Alles wijst nu naar Jovan "Bosco" Boscovic, een onbekende criminele nachtclubbezitter uit de Balkan. Blijkbaar spelen sommige compromitterende beelden een cruciale rol in het onderzoek.

5. Aflevering 5

29 september 2017 (45 minuten)

Bosco is terug in Zweden, terwijl zijn voormalige vriendin Andrea Lovrén een belangrijk puzzelstukje blijkt te bezitten in het onderzoek naar de dood van Runa.

6. Aflevering 6

6 oktober 2017 (45 minuten)

Fatima Nidal besluit om Hassel te passeren en neemt Triton op bij het verhoor. Tegelijkertijd lijkt iemand binnen het interne onderzoek naar Hassel tegen Nidal te zijn.

7. Aflevering 7

13 oktober 2017 (45 minuten)

Johannes Frank krijgt een terugval in zijn verslaving en stelt de hele afdeling bloot aan gevaar. Op zoek naar Ruda's moordenaar leiden de sporen nu in een compleet andere richting te gaan.

8. Aflevering 8

20 oktober 2017 (45 minuten)

Iemand zet Bosco onder druk en eist dat hij het onderzoek naar de moord op Yngve Ruda moet voorkomen. Binnen Triton neemt de paranoia toe en ze realiseren zich dat iemand ze controleert.

9. Aflevering 9

27 oktober 2017 (45 minuten)

Hassel en Thomas Meyer gaan naar Brussel om Vida ten koste van alles op te kunnen pakken. Plotseling zitten ze midden in politieke corruptie waar ze mee om moeten zien te gaan.

10. Aflevering 10

3 november 2017 (45 minuten)

Hassel trekt zich niets aan van het politieke spel en zet zijn missie voort. Voor Hassel en Daniela telt maar één ding: thuiskomen, ongeacht de prijs.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Meestal zijn de Zweeds Duitse co-producties erg goed maar deze hoort hier niet bij met pijn en moeite 2.5 * dus een 5

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Voor mij wel een 4. Ik vond dit een prima serie. Wel rauw zoals Alex maar daar houden wij wel van. Een feest der herkenning ook qua acteurs.

Spannende serie vonden wij dus, met een goede verhaallijn.

avatar van AniSter

AniSter

Op zich een prima misdaadserie die best wel een aantal heftige momenten kent. Echter hoe meer Zweedse misdaadseries ik bekijk, des te meer terugkerende zaken op beginnen te vallen, zo ook in deze serie. Een deel zal aan de regisseurs liggen want ik zie dezelfde namen bij meerdere series. Sommige muziekfragmenten zijn zelfs in meerdere series te horen en wat de cast betreft heeft Zweden een beperkte, maar OK, wel een goede keuze. In deze serie duurt het heel lang voor de kern van het verhaal duidelijk wordt, in feite is het een zaak van niks die gigantisch opgeklopt wordt, maar richting het einde verslapt de uitwerking, worden er zelfs zaken afgekapt en blijven er genoeg vragen open ondanks dat er geen vervolg komt. De hele afronding wordt in de laatste 10 minuten gepropt. Ook jammer is de terugkerende voorspelbaarheid en de domme beslissingen van de politie. Daarbij de algemene gaten, bijvoorbeeld iemand die tig keer iemand anders probeert te bellen, maar iedere keer de voicemail krijgt; op het idee van een bericht inspreken of een sms sturen komen ze schijnbaar niet. Jammer van dit alles; als het iets professioneler was uitgevoerd, had ik zeker een hogere score gegeven. Neemt niet weg dat Hassel prima wegkeek.