• 9.378.158 stemmen

Frasier - Seizoen 1 (1993-1994)

Show titel: Frasier

Afleveringen: 24

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: David Angell, Peter Casey en David Clark Lee

Met: Kelsey Grammer, David Hyde Pierce en Jane Leeves

Datum van release: donderdag 16 september 1993

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Frasier

Frasier Crane verhuist na vele jaren terug naar zijn oude woonplaats Seattle. Als zijn vader, politieagent Martin, in zijn heup wordt geschoten tijdens zijn werk, besluit Frasier hem en zijn hondje Eddie in huis te nemen. Hij regelt Daphne, een fysiotherapeut voor zijn vader. De jongere broer van Frasier, Niles Crane, woont in de buurt en komt geregeld langs.

Afleveringen Seizoen 1 (1993-1994)

1. 1. The Good Son

16 september 1993 (30 minuten)

Dr. Frasier Crane verhuist terug naar Seattle en krijgt daar een baan als psycholoog op de radio. Zijn vader heeft moeite met op zichzelf wonen en dus neemt Frasier zijn vader in huis. Samen met zijn hondje Eddie en fysiotherapeut en huishoudster Daphne.

2. 2. Space Quest

23 september 1993 (30 minuten)

Frasier ontdekt al snel dat met zijn vader, Daphne en Eddie in huis, hij maar weinig plek meer heeft voor zichzelf.

3. 3. Dinner at Eight

30 september 1993 (30 minuten)

Frasier en Niles proberen hun vader meer smaak te geven en sturen hem naar een luxe restaurant. Maar dat plan loopt anders dan ze hadden gedacht.

4. 4. I Hate Frasier Crane

7 oktober 1993 (30 minuten)

Frasier beledigt een columnist op de radio, die vervolgens Frasier uitdaagt voor een vuistgevecht. Martin is teleurgesteld als hij hoort dat zijn zoon eronderuit wil komen.

5. 5. Here's Looking at You

14 oktober 1993 (30 minuten)

Frasier koopt een telescoop voor zijn vader, zodat ie zich niet hoeft te vervelen. Al snel heeft Martin een mooie dame, Irene, op het oog.

6. 6. The Crucible

21 oktober 1993 (30 minuten)

Frasier wil vieren dat hij een mooi schilderij heeft gekocht en geeft een feestje. Maar dan hoort hij verontrustend nieuws over het schilderij.

7. 7. Call Me Irresponsible

28 oktober 1993 (30 minuten)

Frasier adviseert een man om het uit te maken met zijn vriendin. Niet veel later ontmoet Frasier deze vriendin en begint met haar te daten.

8. 8. Beloved Infidel

4 november 1993 (30 minuten)

Als Niles en Frasier zien hoe blij Martin is met het terugzien van een oude vriendin, vermoeden ze dat hij vroeger misschien is vreemdgegaan.

9. 9. Selling Out

11 november 1993 (30 minuten)

Frasier krijgt een manager, die vindt dat hij commercieel moet worden en een product moet aanprijzen waar hij helemaal niet achterstaat.

10. 10. Oops

18 november 1993 (30 minuten)

Frasier begint een gerucht dat Bulldog ontslagen zal worden en dus neemt Bulldog ontslag. Frasier probeert nu zijn best te doen om Bulldog weer aangenomen te krijgen.

11. 11. Death Becomes Him

2 december 1993 (30 minuten)

Als een man van zijn leeftijd plotseling doodgaat, wordt Frasier onzeker over zijn sterfelijkheid.

12. 12. Miracle on Third or Fourth Street

16 december 1993 (30 minuten)

Frasier ontdekt dat hij voor de kerstdagen geen bezoek krijgt van Frederick en besluit alleen in de radiostudio te zitten, pratend met deprimerende luisteraars.

13. 13. Guess Who's Coming To Breakfast?

6 januari 1994 (30 minuten)

Frasier zet zichzelf voor schut als hij een romance van zijn vader op de radio bespreekt.

14. 14. Can't Buy Me Love

20 januari 1994 (30 minuten)

Frasier doet mee aan een vrijgezellenveiling voor een goed doel. Een mooi model doet een bod op hem.

15. 15. You Can't Tell a Crook by His Cover

27 januari 1994 (30 minuten)

Frasier en Niles proberen Daphne te redden als deze gaat daten met een ex-gevangene.

16. 16. The Show Where Lilith Comes Back

3 februari 1994 (30 minuten)

Frasier ontdekt dat zijn ex-vrouw Lilith naar Seattle komt en wil weten wat de achterliggende gedachte is.

17. 17. A Midwinter Night's Dream

10 februari 1994 (30 minuten)

Niles probeert een ruzie met zijn vrouw op te lossen aan de hand van een romantisch etentje. Daphne biedt aan om Niles hierbij te helpen.

18. 18. And the Whimper is...

17 februari 1994 (30 minuten)

Frasier is voor zijn radioshow genomineerd voor een Seabee, een grote prijs in Seattle, en doet alles om deze prijs te winnen.

19. 19. Give Him the Chair!

17 maart 1994 (30 minuten)

Frasier gooit de oude stoel van zijn vader weg, maar dit blijkt geen goede zet. Hij moet nu alles op alles zetten om de stoel terug te vinden.

20. 20. Fortysomething

31 maart 1994 (30 minuten)

Frasier flirt met een aantrekkelijke 22-jarige kassière en begint daardoor te geloven dat hij een mid-life crisis heeft.

21. 21. Travels with Martin

14 april 1994 (30 minuten)

De familie Crane en Daphne gaan op reis naar Mount Rushmore. Maar Martin brengt hen in de problemen als hij naar Canada reist.

22. 22. Author, Author

5 mei 1994 (30 minuten)

Niles en Frasier proberen samen een boek te schrijven, maar die samenwerking gaat niet helemaal vlekkeloos.

23. 23. Frasier Crane's Day Off

12 mei 1994 (30 minuten)

Frasier wordt ziek en voedselcriticus Gil Chesterton neemt zijn baantje tijdelijk over. Frasier begint dan te geloven dat Gil zijn baan wil hebben en probeert daar een stokje voor te steken.

24. 24. My Coffee with Niles

19 mei 1994 (30 minuten)

Frasier en Niles zitten in een café en praten over de terugkeer van Frasier naar Seattle, waar Frasier inmiddels een jaar woont.

avatar van ArthurDZ_mm

ArthurDZ_mm

Heerlijk scherpe reeks, vooral op vlak van dialogen een waar genot. Die hang naar pathos zit er wel al een beetje in, maar blijft nog op de achtergrond, waar het wat mij betreft thuishoort.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ha leuk, Fox begint weer van voor af aan. Regelmatig getwijfeld of ik de box zou kopen, maar eerst maar es wat opnieuw zien. De 1e twee vanavond waren best leuk, maar ik moet er wel een beetje inkomen. De ingeblikte (?, of live studio audience?) lach helpt niet mee. En wat oud is dit eigenlijk alweer!

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Leuk dat ze dit weer uitzenden inderdaad, maar het wil er nu al heel dit jaar geloof ik nog niet helemaal in dat er van deze reeks beduidend meer seizoenen zijn gemaakt dan slechts de eerste.

avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

Nog even en ga ik een boze mail naar Fox sturen want hoe leuk het ook is dat ze ondanks alles nog steeds te zien zijn bij mijn provider begint het toch iets te gortig grotesk te worden en mijn geduld op te raken met hun al bijna twee jaar alleen dit eerste seizoen rouleren van deze fantastische serie uit een tijd dat sitcoms nog daadwerkelijk geestig geschreven waren.

De tijd van ver voor Big Bang je Mother zeg maar.

Ik zou zeggen stroom eens door of haal het dan maar helemaal van de buis, dit is geen vertoning zo.

Schijfje van seizoen twee in de projector op start drukken en gaan.

Of hoe zoiets dan in de praktijk ook gaat.

Wel doen.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

bram schreef:

De tijd van ver voor Big Bang je Mother zeg maar.

Schijfje van seizoen twee in de projector op start drukken en gaan.

Of hoe zoiets dan in de praktijk ook gaat.

Wel doen.

Bij Will and Grace zonden ze ook lange tijd de seizoenen uit tot 7 (zijn er , maar uiteindelijk tóch gebeurt. Ook na een jaar of 2. Er IS hoop!

Hmmm

avatar van The Oceanic Six

Ben hier nu mee begonnen, ondanks dat ik Cheers gewoon niet erg grappig vond. Ben daar na 1 seizoen mee gestopt, maar gezien alle lof voor Frasier toch ook maar nu de spin-off op de planning gezet. Oude reeks en de reboot serie.

Aflevering 1 is me ieder geval goed bevallen. Veel leukere personages en locatie dan Cheers. Dit lijkt me veel sarcastische en cynische humor. Ik hoop een beetje dat het richting de Seinfeld kant gaat, maar we gaan het zien.

avatar van The Oceanic Six

Zo, mijn eerste seizoen Frasier zit erop. Waar ik Cheers weinig aan vond en na een half seizoen stopte, is de spin-off Frasier een stuk leuker qua personages, setting, soort humor en situaties. De focus ligt hier op 1 persoon plus de mensen in zijn omgeving en dat pakt aardig uit. Frasier is een radiopresentator en is nogal netjes en excentriek, wat weer botst qua karakter met onder andere zijn vader, broer en vrouwelijke collega.

Seizoen 1 is niet briljant, maar kijkt prima weg. De humor is gevat, de situaties zijn alledaags en daardoor herkenbaar. Zeker Frasier zijn vader vind ik geestig, lekker bot, eerlijk en scherp. Maar ze hebben allemaal ook een goed hart, dus er zitten best mooie momenten in, zoals met de weggegeven relaxstoel van Frasier zijn vader of het road tripje met de camper.

Ik blijf ieder geval doorkijken. Misschien niet alles achter elkaar, maar deze serie heeft potentie. Benieuwd hoe de volgende seizoenen worden, het kan nog zeker beter.