• 9.374.720 stemmen

Beauty and the Beast - Seizoen 1 (1987-1988)

Show titel: Beauty and the Beast

Afleveringen: 22

Speelduur: 22 uur

Ontwikkeld door: Ron Koslow

Met: Ron Perlman, Linda Hamilton en Roy Dotrice

Datum van release: vrijdag 25 september 1987

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Beauty and the Beast

Catherine Chandler is een welgestelde officier van justitie uit New York. Op een dag wordt ze overvallen en meegenomen, waarna ze achtergelaten wordt in een park. Vincent, een zonderling die leeft in de vergeten tunnels onder de stad, neemt haar mee naar zijn verblijfplaats waar ze kan herstellen. Catherine neemt daarna haar leven weer op, maar blijft contact houden met Vincent, die haar empathisch aanvoelt en haar af en toe komt redden uit benarde situaties. Zo groeit er een hechte band tussen de twee.

Afleveringen Seizoen 1 (1987-1988)

1. 1. Once Upon a Time in the City of New York

25 september 1987 (1 uur)

Catherine Chandler komt uit een rijke familie en werkt voor haar vaders advocatenbureau. Op een avond wordt ze in het park in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten. Een duister figuur raapt haar op en neemt haar mee in de tunnels onder de stad. Hij verzorgt haar en wanneer ze sterk genoeg is, haalt ze het verband van haar gezicht en ziet voor het eerst wie haar heeft geholpen.

2. 2. Terrible Savior

2 oktober 1987 (1 uur)

Catherine hoort over een moordenaar met klauwen, die mensen aanvalt in de metro. Ze vermoedt dat Vincent de moordenaar is en confronteert hem hiermee.

3. 3. Siege

9 oktober 1987 (1 uur)

Catherine wordt verliefd op de rijke ontwerper Elliot Birch. Door zijn toedoen worden ouderen uit hun huizen gezet. Vincent staat aan hun kant.

4. 4. No Way Down

16 oktober 1987 (1 uur)

Vincent is blind geraakt na een explosie en moet zien te ontsnappen aan een straatbende die hem gevangen houdt.

5. 5. Masques

30 oktober 1987 (1 uur)

Het is Halloween. Vincent gaat 'naar boven', de straat op, en ontmoet Ierse schrijver Brigit O'Donnell, die bescherming nodig heeft.

6. 6. The Beast Within

6 november 1987 (1 uur)

Catherine heeft een bijna fatale confrontatie met een ex-bewoner van de tunnels genaamd Mitch Denton. Vincent moet kiezen aan wie hij loyaal is.

7. 7. Nor Iron Bars a Cage

13 november 1987 (1 uur)

Vincent wordt gevangen genomen door twee wetenschappers die hem in een kooi vasthouden. Ondertussen denkt Catherine na over een nieuwe baan in Providence.

8. 8. Song of Orpheus

20 november 1987 (1 uur)

Het verleden van 'Father' wordt onthuld, wanneer hij voor het eerst in dertig jaar een vriend bezoekt bovengronds. Hij ontdekt dat zijn vriend dood is en dat hij zelf verdacht wordt van moord.

9. 9. Dark Spirit

27 november 1987 (1 uur)

Catherine onderzoekt een mysterieuze dood en wordt slachtoffer van een voodoo sekte.

10. 10. A Children's Story

4 december 1987 (1 uur)

Catherine komt erachter, na een tip van Vincent, dat het weeshuis van de stad geheimen herbergt.

11. 11. An Impossible Silence

18 december 1987 (1 uur)

Laura, een doofstomme bewoner van de tunnels, ziet de moord op een politieagent. Ze wordt gekidnapt door de moordenaars. Pascal en Vincent gaan erop uit om haar te redden.

12. 12. Shades of Gray

8 januari 1988 (1 uur)

Vincent en Father komen vast te zitten in een ingestorte tunnel. Mouse en Catherine proberen ze te redden, maar hebben de hulp nodig van Elliot Burch.

13. 13. China Moon

15 januari 1988 (1 uur)

Vincent en Catherine helpen een vrouw in Chinatown haar gedwongen huwelijk te ontvluchten.

14. 14. The Alchemist

22 januari 1988 (1 uur)

Paracelsus, een vroegere vriend van Father, verkoopt een hallucinatieve drug bovengronds.

15. 15. Temptation

5 februari 1988 (1 uur)

Vincent en Catherine vieren het jubileum van de dag dat ze elkaar ontmoetten.

16. 16. Promises of Someday

12 februari 1988 (1 uur)

Vincent's pleegbroer en Father's zoon Devin keert terug naar de tunnels, na twintig jaar weg te zijn geweest.

17. 17. Down to a Sunless Sea

19 februari 1988 (1 uur)

Steven Bass, Catherine's ex-verloofde, keert terug. Hij is opgenomen geweest in een instelling en gedraagt zich vreemd. Vincent heeft onheilspellende dromen en waarschuwt Catherine, maar zij denkt dat hij jaloers is.

18. 18. Fever

26 februari 1988 (1 uur)

Mouse ontdekt een schat in de tunnels. Er dringt hebzucht Vincent's wereld binnen.

19. 19. Everything is Everything

4 maart 1988 (1 uur)

Een zigeunerjongen probeert de naam van zijn familie te zuiveren, met hulp van Catherine en Vincent.

20. 20. To Reign in Hell

18 maart 1988 (1 uur)

Paracelsus kidnapt Catherine en Vincent gaat op pad om haar te redden.

21. 21. Ozymandias

1 april 1988 (1 uur)

Elliot Birch's project zorgt voor problemen in de tunnels. Om hen te helpen geeft Catherine toe aan een huwelijk met Elliot.

22. 22. A Happy Life

8 april 1988 (1 uur)

Catherine overweegt haar relatie met Vincent stop te zetten, wanneer ze door heeft hoeveel ze verbergt.

avatar van WB

WB

Als klein mannetje altijd gezien op de zaterdagavond. Toentertijd vond ik het geweldig, ondanks dat ik niet wist waar het eigenlijk om ging. Het ging mij vooral om "the beast". Ik kan me te weinig hiervan herinneren om een gedegen cijfer te geven.

avatar van grovonion

grovonion

Deze serie, zoals veel toentertijd, samen met mijn moeder gekeken op gezapige na-school avonden. De sfeer ondergrond was erg goed getroffen en de hoofdrolspeelster was ook perfect gecast. De cases zelf waren echter minder en het dragend verhaal was ook niet veel soeps. Dit is dan ook een typische jaren 80 serie, een doorgedreven, dragend plot in series, is pas iets van de jaren '00.