• 9.374.935 stemmen

Bates Motel - Seizoen 1 (2013)

Show titel: Bates Motel

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Carlton Cuse, Kerry Ehrin en Anthony Cipriano

Met: Vera Farmiga, Freddie Highmore en Max Thieriot

Datum van release: maandag 18 maart 2013

Eerst uitgezonden op: A&E (Verenigde Staten)

Plot Bates Motel

Freddie Highmore is Norman Bates, een 17-jarige jongeman die, na de dood van zijn vader, samen met moeder Norma Louise naar het kustplaatsje White Pine Bay in Oregon is verhuisd om daar een nieuw leven te beginnen. Moeder Bates heeft het vervallen Seafairer Motel gekocht om samen met haar zoon een nieuwe start te maken. Norman raakt op zijn eerste schooldag bevriend met een groepje schoolmeisjes. Dezelfde dag maken ze ook kennis met de vorige eigenaar van het hotel, die zijn eigendom terug komt eisen.

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

1. 1. First You Dream, Then You Die

18 maart 2013 (45 minuten)

Weduwe Norma Bates en haar verlegen zoon Norman zijn op zoek naar een nieuwe start in hun leven. Ze kopen een Motel om dit te bewerkstelligen. Een ongenode gast zet hun leven daar al snel op zijn kop.

2. 2. Nice Town You Picked, Norma ...

25 maart 2013 (45 minuten)

Dylan begint meteen problemen te veroorzaken. De Bates raken verstrikt in de geheimen van White Pine Bay.

3. 3. What's Wrong with Norman

1 april 2013 (45 minuten)

Dylan ontdekt dat zijn nieuwe baan meer te betekenen heeft dan hij in eerste instantie dacht. Emma en Norman doen een schokkende ontdekking.

4. 4. Trust Me

8 april 2013 (45 minuten)

Norma heeft haar bedenkingen bij enkele inwoners van het dorp.

5. 5. Ocean View

15 april 2013 (45 minuten)

Norma krijgt de hulp die ze nodig heeft. Norman wacht wanhopig op de thuiskomst van zijn moeder. Emma en Norman doen een grote ontdekking.

6. 6. The Truth

22 april 2013 (45 minuten)

Dylan vraagt Norman om bij hem te komen wonen. Norma waarschuwt Emma dat sommige zaken beter geheim kunnen blijven.

7. 7. The Man in Number 9

29 april 2013 (45 minuten)

Het Bates Motel ontvangt haar eerste gast. Norman ontdekt dat populaire meiden ook hun problemen hebben.

8. 8. A Boy and His Dog

6 mei 2013 (45 minuten)

Een mysterieuze vreemdeling veroorzaakt problemen voor Norma. Bradley is niet gelukkig met een verhaal wat rondgaat op school. Dylan en Remo gaan op reis. Norman krijgt een nieuwe hobby.

9. 9. Underwater

13 mei 2013 (45 minuten)

Abernathy voert de druk op. Bradley en Dylan gaan samen op pad. Miss Watson moedigt Norman aan meer met zijn fantasieën te doen.

10. 10. Midnight

20 mei 2013 (45 minuten)

Romero besluit om actie te ondernemen. Norman neemt Emma mee naar een feest. Norman krijgt een lift naar huis van Miss Watson.

stinissen (crew series)

Serie moet je zo wie zo al kijken alleen al om de mooie sexy Vera Farmiga.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Staat genoteerd .

Oki Crazy D

brawljeff

Geinig concept, waarin het achtergrondverhaal van Norman Bates zich afspeelt in het heden. Het is een feest van herkenning door de iconische locaties. Freddie Highmore speelt gaandeweg de serie een steeds betere Norman, maar het is Vera Farmiga die de show steelt.

Helaas voelt de serie soms erg aan als een MTV-tienerserie en zijn de subplots vaak alles behalve interessant.

avatar van AOVV

AOVV

Vera Farmiga steelt inderdaad de show, en dat doet ze op, euhm, zeer fraaie wijze.

Freddie Highmore zet ook een overtuigende Norman Bates neer, de elektriciteit tussen die twee is vaak zo intens dat ik er rillingen van krijg, en dat is ook meteen de grootste aantrekkingsfactor van deze serie.

Helaas houdt het daar wel een beetje op voor mij; het verhaal mag best interessant zijn, maar kan me niet echt overtuigen (dan vind ik het tweede seizoen persoonlijk wat beter; verder heb ik het nog niet kunnen volgen). Een beetje jammer dat er, buiten de twee voornoemde, geen enkel personage indruk wist te maken.

stinissen schreef:

Serie moet je zo wie zo al kijken alleen al om de mooie sexy Vera Farmiga.

Ik heb het meer voor Nicola Peltz en Paloma Kwiatkowski, maar Farmiga speelt natuurlijk wel erg goed.

Ik zag er tegenop, een prequel / remake / rehash serie van het meesterlijke 'Psycho', geplaatst in het hedendaagse Oregon, maar het kijkt erg lekker weg. Freddie Highmore is een waardige jeugdige Norman. Het is misschien wat druk en soms vergezocht met alle ontwikkelingen, maar al te serieus moet je het verder ook niet nemen, denk ik.

Seizoen 1 t/m 3 gezien en best zin in 4 en 5. Sfeer, karakters, setting(s), acteerwerk, plot(s), it's all good.

Dikke 3,5*, afgerond naar boven.

avatar van Tiany

Tiany

Top serie, moeder en zoon...knappe rol.

avatar van Petey_mm

Petey_mm

Ik weet niet wat ik zojuist aan mijn netflix voorbij heb zien trekken, maar hier kan ik dus echt helemaal niks mee. Freddie Highmore als Norman Bates, met zijn guitige tienerbekkie, maakte geen enkele indruk op mij. Ook continu die zinnetjes die hij afmaakt met mother: Hello mother, Goodnight mother, Why did you lock me up in my room, mother?... Als je dat toch naast de charismatische Anthony Perkins zet. De moeder, daar is vrij weinig mee aan de hand, je verwacht toch op z'n minst, hoopt in ieder geval, op een bazige, bemoeizieke vrouw die haar zoon niet los kan laten en hem als het ware terroriseert waardoor een oedipuscomplex ontstaat die van kwaad tot erger gaat. Wel leuk om het Bates Motel en dat griezelige huis op de heuvel nu vanuit heel andere posities te zien. Maar ergens denk ik ook wel weer, hoewel het een replica is, blijf er nou maar met je tengels vanaf.

brawljeff

ellesb wat betreft Norma (Moeder Bates) is het een kwestie van karakterontwikkeling. Je komt er in deze serie langzaam achter waarom de relatie tussen Norman en Norma zo bizar is in Psycho. Daar is het eerste seizoen te kort voor.

avatar van Petey_mm

Petey_mm

Ik hou het toch maar voor gezien. More fish in the sea, zal ik maar zeggen.

brawljeff

Daar heb je sowieso gelijk in. Het is een prima serie, maar niet per se een must-see.

avatar van Daan258

Daan258

Dit eerste seizoen was voor mij een heerlijke kennismaking met de serie.

Goed acteerwerk van Vera Farmiga en Freddie Highmore, goed verhaal en leuk om te volgen. Elke episode was heerlijk om naar te kijken.

Ik ben zeer benieuwd hoe de serie verder zal gaan. Hoop dat het wel iets duisterder zal worden.

Voor dit eerste seizoen een 3,5*

ZAP!

De 1e 4½ weer even gekeken en het valt me hard mee hoe het overeind blijft. Staat of valt wel met of je hysterie van en tussen Norma en Norman kan verdragen, maar dat lukt mij weer prima. Wel is het zo geschreven dat er bijna elke vijf à tien minuten een soort van twist-je in moet zitten en wanneer bv. een meisje moet vluchten struikelt ze natuurlijk even voor de spanning, maar verder begint het lekker. En leuk ook hoe er meteen al signalen zijn die toekomstige zaken 'aankondigen'.

En een nieuwe kijkbeurt levert toch wat meer overzicht op over de hele serie, ook fijn.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zelden zo'n hekel gehad aan een personage in een serie als Freddie Highmore hier. En dat is meteen ook zijn verdienste. Beter kan hij de rol ook niet neerzetten.

avatar van Lavrot

Lavrot

Ik volg deze serie (seizoen 1) momenteel op BBC1; dus elke dinsdagavond (laat, 23:45uur) start mijn opname op KPN kanaal 26. Bates Motel vult de ether als kortsluiting in de duisternis. Uiteraard zijn Norman en Norma verknipte persoonlijkheden in een ontspoorde moeder-zoon relatie, uitmuntend gespeeld door Freddie Highmore en Vera Farmiga.

ZAP!

Ik heb er nu nog eens 5 afl. van gekeken, maar subtiel komt in het woordenboek van de makers niet voor... er had echt zoveel meer ingezeten als dit beter opgebouwd was. Nu zit ik me te ergeren aan het bijna constante geschmier van Norma en Norman terwijl dat beter gedoseerd heel fijn had kunnen zijn. Maar ik zet nog even door, want het is echt niet allemaal rotslecht. Een halfje gaat er alvast zeker af.

ZAP!

De tweede helft beviel me echt een stuk beter! De dikke zes blijft staan.

Erg goede serie! Kijkt heerlijk weg en blijft altijd boeiend. En wat is die Vera Farmiga een kanjer zeg! Die acteerd echt geniaal in deze serie. Een genot om naar deze topper 1e klasse te kijken