ad
 • 141.716 films
 • 6.854 series
 • 20.832 seizoenen
 • 469.538 acteurs
 • 285.215 gebruikers
 • 8.176.648 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Avengers - Seizoen 1 (1961)

3,56 8 stemmen

Alternatieve titel: De Wrekers

IMDb beoordeling: 8,3 (7.091)

Seizoenen: 6 seizoenen

Afleveringen: 26

Datum van release: zaterdag 7 januari 1961

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over The Avengers

In The Avengers volgen wij John Steed van de British geheime dienst en al zijn verschillende partners in hun strijd tegen het kwaad. De zaken die Steed in behandeling neemt zijn over het geheel altijd bijzonder te noemen.

Afleveringen Seizoen 1 (1961)

 1. 1. Hot Snow

  Dr. Keel voelt zich de koning te rijk, hij heeft zojuist zijn verloving aangekondigd met zijn secretaresse Peggy. Later die dag levert een bende drugdealers per ongeluk een pakket heroïne af in de praktijk van dr. Keel. Nadat ze hun vergissing inzien komen twee gangsters het pakket terughalen maar Peggy stoort ze. De gangsters kunnen ontsnappen, maar omdat Peggy ze kan identificeren wordt ze op staat neergeschoten.

 2. 2. Brought to Book

  Dr. David Keel ontmoet nogmaals de mysterieuze John Steed. Steed verklaart dat hij er in is geslaagd om lid te worden van een bende geleid door Mason, deze bende wil het terrein van Vance's bende overnemen. Wanneer Steed duidelijk maakt dat Peggy's moordenaar lid is van Masons bende, gaat Keel akkoord om lid te worden van de bende van Vance.

 3. 3. Square Root of Evil

  Riordan, een veroordeelde vervalser van bankbiljetten, wordt binnenkort ontslagen uit de gevangenis. '5', een collega van One-Ten neemt Riordan mee naar een veilige plaats op het moment dat hij uit de gevangenis komt. Steed die zich voordoet als Riordan probeert de bende van Hooper, die van plan is het land te overspoelen met valse bankbriefjes, te infiltreren. Hooper aanvaardt Steed maar The Cardinal vertrouwt de nieuwkomer niet en wil hem ontmaskeren.

 4. 4. Nightmare

  Na een bezorgd telefoontje van Faith Braintree, een van zijn patiënten, onderzoekt dr. David Keel de verdwijning van haar man, een vooraanstaand wetenschapper belast met uiterst geheim werk. Wanneer Keel Faith opzoekt wordt hij door een dubbelagent aanzien voor de professor. De dubbelagent tracht Keel te ontvoeren. Keel kan gered worden maar moet ten gevolge van de aanval naar het ziekenhuis gebracht worden.

 5. 5. Crescent Moon

  Steed wordt naar de Caraïben gestuurd om er de ontvoering van een jonge vrouw, Carmelite Mendoza, te onderzoeken. Alhoewel de familiejuwelen ontvreemd werden, denkt Steed dat deze ontvoering een politiek motief heeft. Een week eerder kwam de vader van Carmelite, generaal Mendoza, om bij een mysterieus ongeval.

 6. 6. Girl on the Trapeze

  Een jonge vrouw springt in de Theems maar het lichaam dat bovengehaald wordt is dat van een andere vrouw. Dr. David Keel, wie de vrouw bekend voorkomt, probeert de vrouw tevergeefs te redden. Met haar laatste adem kan ze nog het woord 'Danilov' fluisteren. Dr. Keel is er van overtuigd dat de vrouw het slachtoffer is van een misdaad. Met de hulp van Carol, zijn receptioniste, vinden ze een foto van de vrouw in de krant en ontdekken ze dat ze een trapezeartiest was bij het Radeck Staatscircus, dat die avond zijn laatste voorstelling in Groot-Brittannië geeft.

 7. 7. Diamond Cut Diamond

  Steed is een bende gespecialiseerd in diamantsmokkel op het spoor. Als dekmantel doet hij zich voor als John Ryan, een steward die in Australië onder verdenking van diamantsmokkel werd gearresteerd maar door gebrek aan bewijs werd vrijgelaten.

 8. 8. The Radioactive Man

  Marko, een immigrant die als schoonmaker werkt bij een ultra geheim medisch onderzoekscentrum, steelt een radioactief isotoop, onwetend over het feit dat de stof hem binnen een aantal uur kan doden. Dr. Graham, het hoofd van de afdeling, informeert One-Ten over de diefstal. Steed staat echter klaar om te vertrekken voor een buitenlandse opdracht, dus is het aan dr. Keel om de man op te sporen.

 9. 9. Ashes of Roses

  Wanneer een nachtwaker omkomt in een warenhuisbrand is Steed er van overtuigd dat het om moord gaat en dat de brand aangestoken is. Steed heeft maar één leidraad: een telefoonnummer van een kapperssalon dat uitgebaat wordt door Olive en Jacques Beronne. Secretaresse Carel wordt door Steed en Keel op onderzoek gestuurd voor een bezoekje aan de kapper.

 10. 10. Hunt the Man Down

  Frank Preston komt vrij na een lange gevangenisstraf voor een overval waarbij meer dan £100.000 gestolen werd. Het geld werd nooit teruggevonden. Bij het verlaten van de gevangenis begeeft Preston zich naar het riool waar hij het geld verstopte. Hij wordt onderweg verrast door twee gangsters, Stacey en Rocky, die hem dwingen te vertellen waar het geld is. Preston wordt gered door John Steed, die de opdracht kreeg Preston te volgen om zo het verdwenen geld terug te vinden.

 11. 11. Please Don't Feed the Animals

  Felgate, een ondergeschikte bediende van het ministerie, wordt afgeperst door de eigenaar van een Soho-club. Steed moet de man scherp in het oog houden en krijgt daarom een baan in hetzelfde kantoor als Felgate. Steed en dr. Keel volgen Felgate naar een dierentuin waar hij een pakket afpersingsgeld in een put vol reptielen gooit. Alhoewel Steed het geldpakket nauw in het oog houdt, verdwijnt het op mysterieuze wijze.

 12. 12. Dance with Death

  Elaine Bateman, de eigenares van een dansschool werd bedwelmd door gas. Wanneer dr. Keel Elaine bijbrengt beweert ze dat iemand haar wil vermoorden. De politie heeft ondanks het feit dat er al een aanslag geweest is in het verleden geen enkel feit dat haar verhaal ondersteunt. De Wrekers gaan op onderzoek in de dansschool.

 13. 13. One for the Mortuary

  Steed heeft de opdracht een nieuwe medische formule naar een conferentie in het buitenland te brengen. Keel zal het document meenemen naar een conferentie in Genève. Wanneer Steed aankomt in Genève, ontdekt hij dat dr. Keel onder arrest staat voor de moord op een man die in werkelijkheid vermoord werd door een van de gangsters op zoek naar de formule.

 14. 14. The Springers

  Steed vraagt aan dr. Keel om zich voor te doen als een gevangene die volgens zijn informatie geholpen zal worden om te ontsnappen uit de gevangenis. Steed wil koste wat kost de organisatoren van de ontsnappingsroute oppakken aangezien ze iedere gevangene helpen, ook de gevaarlijke.

 15. 15. The Frighteners

  Steed en Keel zitten op het spoor van een bende die hun slachtoffers in elkaar slaan voor geld. Ze onderscheppen twee gangsters die ingehuurd werden om Jeremy de Willoughby, een jonge zakenman, in elkaar te slaan. Wanneer Willoughby weigert een klacht in te dienen tegen de gangsters, proberen Steed en Keel informatie los te krijgen uit één van de twee huurlingen.

 16. 16. The Yellow Needle

  Wanneer Sir Wilberforce Lungi, een Afrikaans leider, op bezoek is in Londen voor vriendschappelijke onderhandelingen die moeten leiden tot onafhankelijkheid van zijn land, wordt er een aanslag op zijn leven gepleegd. Steed vraagt dr. Keel, die een oude vriend van Lungi is, om hem te helpen bij het onderzoek naar Jacquetta Brown, de verdachte secretaresse en compagnon van Lungi.

 17. 17. Death on the Slipway

  Steed wordt als metaaldeskundige naar een dok gestuurd waar een nucleaire onderzeeër wordt gebouwd. Een geheimagent werd er vermoord door Kolchek, een buitenlandse spion. Kolchek, een oude vijand van Steed, is uit op de plannen van de duikboot en wordt bijgestaan door Fleming, de personeelschef.

 18. 18. Double Danger

  Dr. Keel wordt opgeroepen om een verkeersslachtoffer te verzorgen. Wanneer Keel het slachtoffer onderzoekt ontdekt hij dat hij stervende is aan een schotwond, en wil hij hem laten overbrengen naar het ziekenhuis. De vriend van het slachtoffer, Brady, richt daarop zijn revolver op dr. Keel en eist dat hij de man ter plekke verzorgt. Dr. Keel vermoedt dat dit de mannen zijn die een recente diamantroof pleegden waarbij één van de overvallers gewond raakte.

 19. 19. Toy Trap

  Bunty, de dochter van een bevriende dokter van dr. Keel, werkt in een groot warenhuis. Ongerust over de verdwijning van haar vriendin May, vraagt ze hulp aan dr. Keel. Keel vermoedt dat May betrokken is bij een callgirl organisatie en schakelt Steed in om haar te vinden. Het spoor leidt naar Chrissie, een voormalige verkoopster in het warenhuis. Wanneer Chrissie vermoord wordt vreest dr. Keel voor de veiligheid van Bunty.

 20. 20. The Tunnel of Fear

  Een ontsnapte veroordeelde, Harry Black, duikt op in de praktijk van dr. Keel met verwondingen veroorzaakt door glasscherven. Na onderzoek ontdekt Steed dat Black onlangs te werk gesteld was op een kermis in Southend. Steed vertelt dr. Keel dat ultrageheime informatie via Southend het land uitlekte. Steed neemt een baantje op de kermis aan en geeft de opdracht aan Keel om naar de kermis te gaan om informatie over Black los te krijgen.

 21. 21. The Far Distant Dead

  Dr. Keel keert terug van een reisje naar Chili. Op de terugweg moet het vliegtuig een tussenstop maken in Mexico stad. Wanneer Keel verneemt dat een cycloon in een kleine Mexicaanse zeehaven heeft huisgehouden, biedt hij zijn diensten als arts aan. Op weg naar de haven maakt hij kennis met een jonge Mexicaanse vrouwelijke arts die eveneens de slachtoffers gaat helpen.

 22. 22. Kill the King

  Koning Tenuphon, op bezoek in Londen, wordt met de dood bedreigt door dissidenten uit zijn eigen land. Steed krijgt de opdracht hem te bewaken. Er werd reeds een aanslag gepleegd op de koning. Tijdens zijn reis naar Londen schoot een steward in het vliegtuig op hem maar mistte doel en prins Serrakit, de adviseur van Tenuphon, werd verwond.

 23. 23. Dead of Winter

  Steed onderzoekt de dood van Gerhardt Schneider, een nazi oorlogsmisdadiger. Schneider probeerde een nieuwe Fascistische partij op te richten onder de naam Phoenix. Wanneer Steed en Keel aankomen in het mortuarium is het lichaam van Schneider verdwenen en blijkt de arts die de autopsie uitvoerde vermoord.

 24. 24. The Deadly Air

  Steed en dr. Keel worden ter hulp geroepen wanneer Heneger, een wetenschapper die aan een vaccin werkt tegen een nieuwe ziekte in opdracht van het ministerie, overvallen wordt en het vaccin vernietigd wordt. Twee andere wetenschappers, dr. Chalk en dr. Craxton, besluiten een laatste test te doen met het vaccin. Een van de twee komt echter om het leven door een fatale dosis. Men vermoedt dat er geknoeid werd met het vaccin.

 25. 25. A Change of Bait

  Archie, een oude man met een hartkwaal, heeft een lading bananen op de kop kunnen tikken en hoopt deze met winst door te verkopen. Lemuel Potts, een gewiekst zakenman, weet dat Archie problemen heeft om een koper te vinden en stelt voor om de verkoop te organiseren. Potts verkoopt de bananen aan Barstow, een andere zakenman. Dan blijkt het fruit plots bedorven te zijn.

 26. 26. Dragonsfield

  Steed wordt naar een wetenschapscentrum gestuurd waar onderzoek wordt verricht naar manieren om ruimtevaarders te beschermen tegen straling. Een van de wetenschappers werd onlangs blootgesteld aan extreme straling en is sindsdien arbeidsongeschikt. Steed zoekt uit hoe dit ongeluk is ontstaan.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van divart_mm

divart_mm

 • 4 berichten
 • 37 stemmen

Eerste seizoen van de Wrekers. Fantastische serie al is dit seizoen nooit in Nederland uitgezonden en zijn de banden van de meeste afleveringen verloren gegaan. Leuk is wel dat er een soort reconstructie van alle afleveringen is gemaakt en deze ook als dvdbox te koop is. Met geluidsfragmenten, foto's en stukjes film.

In totaal waren er twee afleveringen volledig en één voor de helft bewaard gebleven. Maar goed nieuws is dat er vorige maand bekend is gemaakt dat er weer een volledige aflevering, The Tunnel of Fear, is gevonden. Op 12 november a.s. gaat deze na 55 jaar eindelijk weer vertoond worden. Dus nu hebben we al 3 hele afleveringen van dit seizoen die we kunnen zien.


avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 21006 berichten
 • 40883 stemmen

De afleveringen zijn wel ik Duitsland uitgezonden..


avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

 • 178 berichten
 • 312 stemmen

In de eind jaren 70 werd The Avengers herhaalt op de duitse tv en werd er door ons naar gekeken. Volgens mij heb ik toen alle seizoen gezien. Was spannend hoor.


avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

 • 13324 berichten
 • 786 stemmen

Altijd in de veronderstelling geweest dat Patrick Macknee Diana Rigg en Linda Thorson als vaste assistentes had gehad, maar zag onlangs in de cast-lijst ook nog Honor Blackman staan. Tel je hun bijdrages aan De Wrekers op, dan heeft Macnee 34 episodes geen assistente gehad. Of nog 19 minder als ik ene Ingrid Hafner meetel, maar die zegt mij niets.

De serie loopt momenteel op zender ONS ('s morgens al vanaf 8 uur), maar beeldkwaliteit is zo slecht dat gezichten amper te herkennen zijn. In combinatie met doffe geluid een hele uitdaging om een aflevering uit te zitten. Na korte tijd daarom toch maar gaan zappen en vervolgens IMDb bezocht.


avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

De afleveringen met Honor Blackman die ik op ONS heb gezien bevatten totaal geen buitenopnames. De enkele scenes die zich buiten afspelen zijn duidelijk in de studio opgenomen. De camera zit ovrral bovenop en de sets zijn klein. Het voelt bijna claustrofobissch aan. Het is wel duidelijk dat er voor latere seizoenen meer geld is uitgetrokken. Wat ik totnutoe heb gezien bevestigd mijn vermoeden dat ik het belangrijkste van de wrekers wel op DVD heb.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.