ad
 • 141.878 films
 • 6.875 series
 • 20.919 seizoenen
 • 471.005 acteurs
 • 285.383 gebruikers
 • 8.184.101 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Avengers - Seizoen 6 (1968-1969)

3,75 10 stemmen

Alternatieve titel: De Wrekers

IMDb beoordeling: 8,3 (7.139)

Seizoenen: 6 seizoenen

Afleveringen: 33

Datum van release: woensdag 25 september 1968

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over The Avengers

In The Avengers volgen wij John Steed van de British geheime dienst en al zijn verschillende partners in hun strijd tegen het kwaad. De zaken die Steed in behandeling neemt zijn over het geheel altijd bijzonder te noemen.

Afleveringen Seizoen 6 (1968-1969)

 1. 1. The Forget-Me-Knot

  Agent Sean Mortimer ontdekt dat er een verrader is in de organisatie. Voordat hij Steed en Peel kan waarschuwen wordt hij door vijandelijke agenten beschoten met drugpijltjes. Steed gaat naar het ministerie om Mother op te zoeken. Wanneer Steed terugkomt in zijn flat blijkt Peel zich niets te herinneren van een Sean Mortimer.

 2. 2. Game

  Steed en King worden ingeschakeld wanneer een aantal bizarre moorden aan het licht komt. Steed ontdekt dat alle slachtoffers lid waren van een militaire rechtbank die in 1946 sergeant Daniel Edmund veroordeelde voor handel op de zwarte markt in Duitsland. Steed realiseert zich dat hij het zesde lid was van het tribunaal.

 3. 3. Super Secret Cypher Snatch

  Jarret, agent van de geheime dienst MI12, rent voor zijn leven bij het verlaten van het 'Cypher' hoofdkwartier. Hij wordt achternagezeten door gewapende mannen in een witte overall, witte bolhoed en gasmasker. Bij de wachtpost wordt de doorgang geblokkeerd en uiteindelijk wordt Jarret neergeschoten. Het departement van Mother krijgt de opdracht om Jarret terug te vinden.

 4. 4. You'll Catch Your Death

  Keelspecialisten komen onder verdachte omstandigheden om het leven. Telkens ontvangt het slachtoffer net voor zijn dood een lege enveloppe. Na het openen van de brief krijgt hij een hevige niesbui om tenslotte te stikken. Mother stuurt Steed en King op onderzoek.

 5. 5. Split!

  De strikte veiligheidsmaatregelen in het 'Ministerie van Ultrageheime Informatie' worden ter discussie gesteld wanneer Frank Compton, een medewerker, vermoord wordt in het ministerie. Het lijkt onmogelijk dat een buitenstaander hiervoor verantwoordelijk is. King en Steed gaan op onderzoek.

 6. 6. Whoever Shot Poor George Oblique Stroke XR40?

  Baines, een computerspecialist verbonden aan het Ministerie van Technologie, roept de hulp in van collega Tobin wanneer zijn computer 'George /XR40' na het invoeren van een aantal berekeningen plots op tilt slaat. Wanneer Baines en Tobin even weg gaan duikt er plotseling een indringer op die met een pistool op de computer begint te schieten.

 7. 7. False Witness

  Mothers departement is in gevaar, ze verliezen agenten bij de vleet. Mother denkt dat Melville, één van zijn agenten, werkt voor een andere partij. Aan Steed de eer om dit uit te zoeken.

 8. 8. All Done With Mirrors

  Steed staat onder huisarrest, hij moet in het hoofdkwartier van Mother blijven omdat hij recent het Carmadoc Onderzoekscentrum bezocht en er geheimen uitlekten uit het centrum. Mother stuurt King samen met Watney, een zeer serieuze agent, op onderzoek.

 9. 9. Legacy of Death

  Steed erft een dolk van een onbekende. Al snel blijkt dat de hele wereld op deze dolk uit is. Terwijl de lijken in Steeds flat zich beginnen op te stapelen ontdekt King dat de dolk de sleutel is tot een grote schat. De Wrekers proberen de schat te vinden maar worden op de hielen gezeten door een legertje schattenjagers met minder fraaie bedoelingen.

 10. 10. Noon Doomsday

  Steed is met een gebroken been opgenomen in de ultra beveiligde kliniek van het ministerie. Wanneer King hem bezoekt gebeuren er verontrustende dingen; een dokter wordt dood teruggevonden, de telefoons blijken niet meer te werken en de radio voor noodgevallen werd vernield.

 11. 11. Look - ... But There Were These Two Fellers...

  Sir Jeremy Broadfoot, hoofd van de 'Land and Development Company', is alleen aanwezig in zijn kantoor. Twee mannen verkleed als clowns, Maxie Martin en Jennings, stappen op hem af en schieten hem neer. De twee verlaten het kantoor met een soort 'music-hall' dans. Steed en King worden er bijgeroepen. King vindt een magische wandelstok en Steed een enorme voetafdruk afkomstig van één van de clownsschoenen van Maxie Martin.

 12. 12. Have Guns - Will Haggle

  Vier mannen vermomd met carnavalsmaskers breken in bij een wapenfabriek. Ze worden in het magazijn binnengelaten door Crayford, een werknemer van de fabriek. Crayford bewusteloos achterlatend, verlaten de mannen de fabriek met verschillende kisten geweren van het type FF70; een ultrageheim en nieuw wapen dat nog in een testfase is. De Wrekers worden er bijgehaald. King en Steed ontdekken dat meer dan 3000 geweren gestolen werden.

 13. 13. They Keep Killing Steed

  Acros, een diabolisch meesterbrein, wil de vredesconferentie boycotten door een dubbelganger van Steed naar de onderhandelingen te sturen. Zijn eerste experiment om een dubbelganger te creëren door gebruik te maken van plastische chirurgie mislukt. Hij heeft de originele Steed nodig als model.

 14. 14. The Interrogators

  Wat op het eerste gezicht de wachtkamer van een tandarts lijkt, blijkt bij nader inzien een kamer te zijn waar geheim agenten gemarteld en ondervraagd worden. Deze briljante werkwijze om informatie los te krijgen werd uitgedokterd door Kolonel Mannering. Ook King zal ondervraagd gaan worden.

 15. 15. The Rotters

  Sir James Pendred is in het 'Department of Forestry Research' op de vlucht voor twee gewapende mannen. Hij verschuilt zich in zijn kantoor met de deur op slot. Plots lost de deur in het niets op en enkel de metalen scharnieren blijven over. De twee mannen schieten vervolgens zonder enige emotie Sir James Pendred neer. Steed en King krijgen van Mother de opdracht om deze merkwaardige moord te bespreken.

 16. 16. Invasion of the Earthmen

  Bernard Grant, een collega van Steed, wordt vermoord op het terrein van de Alpha Academie, een bijzondere school waar tieners een astronautenopleiding krijgen. Wanneer ze geslaagd zijn worden deze ingevroren om later, wanneer de technologie het toelaat, de ruimte te veroveren.

 17. 17. Killer

  Terwijl King op een welverdiende vakantie vertrekt worden verschillende agenten van Mothers departement om het leven gebracht. De agenten worden telkens gedropt per helikopter op een kerkhof verpakt in cellofaan met een roze lint, hun kleren volledig hersteld en gewassen. Trouncer, een dubbelagent, ontdekt dat de moordenaar Remak is. Steed krijgt van Mother de opdracht de zaak uit te pluizen en krijgt daarbij hulp van Lady Diana Forbes-Blakeney.

 18. 18. The Morning After

  Steed en King vallen beiden in slaap door een speciale bom gegooid door agent Merlin die daardoor zelf ook in slaap valt. Als ze ontwaken blijkt de stad verlaten te zijn. Steed ontdekt dat de bevolking is geëvacueerd en het leger het toezicht op de stad heeft overgenomen. Majoor Parsons en zijn manschappen proberen met alle middelen een atoombom in de kelder van een ambassade onschadelijk te maken.

 19. 19. The Curious Case of the Countless Clues

  Na de moord op Herbert Dawson leiden alle sporen naar perstycoon Sir William Burgess. Steed, die Burgess persoonlijk kent, wordt gevraagd om zijn alibi te controleren. Tegelijkertijd blijken er meer vermogende mensen beschuldigd te worden van verschillende moorden.

 20. 20. Wish You Were Here

  In een vakantiehotel worden mensen gevangen gehouden. Telkens wanneer ze proberen te ontsnappen ensceneert de hotelmanager allerlei ongelukjes om dit te verijdelen. King krijgt hier lucht van omdat haar oom vastzit in dat hotel. Elk contact dat ze probeert te leggen met haar oom lijkt onmogelijk omdat deze zich steeds in het zwembad zou bevinden. Daar er in het hotel geen zwembad is, vertrouwt King het niet en gaat naar het hotel om zich als gast in te schrijven. Voordat ze het weet is ze zelf ook een gevangene.

 21. 21. Love All

  Op het ministerie worden geheimen ontfutseld door Martha, de schoonmaakster. Iedereen die de geheimen doorspeelt blijkt smoorverliefd op deze werkster. Veiligheidsagent Metcalfe komt hierachter en moet nu vrezen voor zijn leven.

 22. 22. Stay Tuned

  Steed staat klaar om op vakantie te gaan, hij steekt een anjer in zijn knoopsgat en neemt zijn koffers op. Als hij de deur opent wordt hij neergeslagen door Proctor. Even later staat Steed opnieuw bij de deur klaar om op vakantie te gaan, wanneer hij echter een anjer in zijn knoopsgat wil steken merkt hij dat de bloemen verwelkt zijn. Wanneer hij de deur opent om te vertrekken is het deze keer King die in de deuropening staat. King kan Steed met moeite overtuigen dat hij nog maar juist terug is van drie weken vakantie.

 23. 23. Take Me To Your Leader

  Een rode aktetas wordt door vijandelijke agenten gebruikt om gestolen informatie over te brengen. Tara King en John Steed krijgen de opdracht om de aktetas te volgen terwijl ze doorgegeven wordt in een ketting van vijandelijke agenten. Hun opdracht is om te achterhalen voor wie de aktetas bestemd is.

 24. 24. Fog

  Er dreigt een internationaal incident te ontstaan wanneer twee buitenlandse deelnemers aan een ontwapeningsconferentie vermoord teruggevonden worden in de mistige Londense straten. De moordenaar blijkt de 'Gaslight Goul murders' uit1888, te imiteren.

 25. 25. Who Was That Man I Saw You With?

  Tara King krijgt van Mother de opdracht om het zwaarbeveiligde complex waar het rakettendefensieschild zich bevindt, binnen te dringen. Door een handige val uitgezet door Zaroff en Dangerfield wordt King er echter van verdacht geheime informatie door te spelen aan de vijand. Steed is er van overtuigd dat King onschuldig is en probeert bewijzen te vinden om Mother te overtuigen van haar onschuld.

 26. 26. Homicide and Old Lace

  Op zijn verjaardag brengt Mother een bezoekje aan zijn twee favoriete tantes, Harriet en Georgina. Ze verrassen hem met een set van twee duelpistolen als geschenk. De twee oudjes zijn fervente aanhangers van detective en spionagefilms en smeken Mother om een verhaal van de werkvloer te delen. Hij vertelt hen het ongelofelijke verhaal van 'The Great Great Britain Crime', waarin Steed en King het opnemen tegen 'Intercrime', een organisatie die alle kunstschatten van Groot-Brittannië wil stelen.

 27. 27. Thingumajig

  Verscheidene archeologen komen om het leven tijdens onderzoek in de catacomben onder een kerk. Telkens hebben ze een ronde brandwond in het midden van hun voorhoofd. De dominee, Teddy Shelley roept Steed ter hulp om de gebeurtenissen te onderzoeken.

 28. 28. My Wildest Dream

  Verschillende bestuursleden van 'Acme Precision Combine Limited' worden vermoord. Steed wordt telkens telefonisch verwittigd door een vrouwenstem met de mededeling dat er een moord zal plaatsvinden. Door deze waarschuwingen zijn Steed en King getuige bij elke moord.

 29. 29. Requiem

  Miranda Loxton, een kroongetuige in de rechtszaak tegen 'Murder International', komt bijna om het leven bij een moordaanslag. John Steed, die de opdracht krijgt haar te beschermen, brengt Miranda onder in een schuilplaats die hij alleen kent. 'Murder International' stelt alles in het werk om de schuilplaats van Miranda en Steed te achterhalen, ze schrikken er zelfs niet voor terug om Steeds flat op te blazen.

 30. 30. Take-Over

  Steed gaat logeren bij oude vrienden. Het blijkt al snel dat de andere gasten die ze ook in huis hebben niet te vertrouwen zijn en dat die van plan zijn vanuit het huis van hun gastheer een vredesconferentie te laten mislukken. De gastheer en zijn vrouw hebben een fosforbom op hun keel gekregen die met behulp van een soort aansteker tot ontploffing kan worden gebracht. Zodoende durven ze geen stappen te ondernemen tegen hun ongenode gasten.

 31. 31. Pandora

  Steed inviteert King voor een etentje bij hem thuis. King gaat in op het aanbod maar moet eerst nog langs een antiekwinkel waar een zeldzame antieke klok haar interesse heeft gewekt. Wanneer King op zich laat wachten wordt Steed ongerust en gaat naar de antiekwinkel. De eigenaar, een zekere Murray, verzekert Steed dat hij King niet heeft gezien.

 32. 32. Get-A-Way!

  Rostov, Lubin en Ezdorf, drie Russische agenten, worden naar Engeland gestuurd om drie Britse agenten om het leven te brengen. Ze worden echter onderschept door de Britten en verdwijnen achter de tralies in een zwaar bewaakt klooster dat gebruikt wordt door het Britse leger. Rostov kan ontsnappen uit zijn cel door één van de bewakers neer te slaan. Er wordt alarm geslagen en men ziet Rostov vluchten naar de oostelijke vleugel van het klooster vanwaar ontsnappen onmogelijk is. Wanneer de bewakers aankomen in de oostelijke vleugel blijkt Rostov in het niets verdwenen te zijn.

 33. 33. Bizarre

  Een jonge vrouw wordt in verwarde toestand aangetroffen in de sneeuw in de buurt van een spoorbaan. De vrouw stamelt iets over een doodskist in de trein waar een dode in zou liggen die niet dood was. Na enig speurwerk komt Steed erachter waar die dode begraven zou moeten zijn. Als de kist geopend wordt op dat kerkhof blijkt deze leeg te zijn.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

Het eerste seizoen met Linda Thorson en meteen ook het laatste seizoen. Nogal moeizaam tot stand gekomen, en dat is er soms aan te zien. Een aflevering is zelfs nooit afgemaakt. Het materiaal is gebruikt door het te monteren in een monoloog van Mother. Er zitten onmiskenbaar goede afleveringen tussen, maar ook hele slechten.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.