• 9.378.371 stemmen

The Life and Times of Grizzly Adams - Seizoen 1 (1977)

Show titel: The Life and Times of Grizzly Adams

Afleveringen: 13

Speelduur: 13 uur

Ontwikkeld door: Charles E. Sellier Jr.

Met: Dan Haggerty, Denver Pyle en Bozo the Bear

Datum van release: woensdag 9 februari 1977

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Life and Times of Grizzly Adams

In 1850 moet James Adams zijn boerderij ontvluchten nadat hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij nooit heeft begaan. Hij trekt de wildernis in en vindt daar een grizzly welpje en noemt hem Ben. De twee worden vrienden en trekken samen door de wildernis waar ze allerlei verschillende mensen ontmoeten en avonturen beleven.

Afleveringen Seizoen 1 (1977)

1. 1. Adam's Cub

9 februari 1977 (1 uur)

Eliza Bowker, een jong meisje dat met haar ouders naar het Westen reist, verdwaalt in de bossen. Terwijl haar ouders wanhopig naar haar op zoek zijn, trekt de bange Eliza steeds verder de wildernis is. Ben en James vinden haar en besluiten voor haar te zorgen totdat ze haar ouders weten te vinden. Eliza zorgt ervoor dat James zijn leven betert door op een hygiënische manier te gaan wonen.

2. 2. Blood Brothers

16 februari 1977 (1 uur)

James denkt terug aan de tijd toen hij de indiaan Nakoma ontmoette. In flashback wordt duidelijk hoe James Ben heeft gevonden en hoe Nakoma met een leeuw vocht.

3. 3. The Fugitive

23 februari 1977 (1 uur)

James redt Will Boker, een entertainer en goochelaar, die aan het verdrinken was in de rivier. Will beweert dat hij een tas vol met spullen verloor in de rivier en James komt erachter dat de tas vol zit met geld. Heeft Will dit geld eerlijk verkregen of is er meer aan de hand?

4. 4. Unwelcome Neighbor

2 maart 1977 (1 uur)

James probeert een goede buurman te zijn wanneer Cartman en zijn zoon hun kamp opslaan in de vallei. Cartman moet echter niets van James hebben en neemt diens adviezen dan ook niet aan. Het escaleert wanneer Cartman iedereens leven in gevaar brengt.

5. 5. Howdy-Do, I'm Mad Jack

9 maart 1977 (1 uur)

James gaat op zoek naar Mad Jack die per ongeluk vast is komen te zitten op een vlot in de rivier. Wanneer James de spullen van Jack vindt, vreest hij ervoor dat Jack verdwenen is en hij denkt terug aan toen hij hem voor het eerste ontmoette.

6. 6. Adam's Ark

16 maart 1977 (1 uur)

Mad Jack komt een man tegen die James mee terug wil nemen naar het dorpje om hem alsnog terecht te stellen. Jack haast zich om James te waarschuwen, maar James is druk bezig met het redden van de dieren in de vallei, wanneer blijkt dat de vulkaan op uitbarsten staat.

7. 7. The Redemption of Ben

23 maart 1977 (1 uur)

Midden in een poging een wasbeer te redden, komt James vast te zitten onder een rots. Nakoma en Jack zijn ervan overtuigd dat James is overleden en laten hem dan ook onder de rots liggen. Ben is ontroostbaar en dwaalt rond in het bos waar hij gevangen wordt genomen door Mitch Morgan van het circus.

8. 8. The Tenderfoot

30 maart 1977 (1 uur)

Jack ontmoet Teddy, een lid van de scouting, en heeft het idee dat het een nogal klungelige scout is. Jack en Nakoma proberen Teddy te begeleiden in diens pogingen om in de wildernis te overleven wanneer Teddy het duo plotseling aanvalt.

9. 9. The Rivals

6 april 1977 (1 uur)

Terwijl Jack een jonge indiaanse vrouw, Sumi, naar haar reservaat begeleidt, vindt zijn ezel een goudklomp. Ondertussen ontmoet Nakoma Sumi en heeft hij het idee dat zij en Jack erg close zijn geworden. Om deze reden daagt Nakoma Jack uit tot een wedstrijd.

10. 10. The Unholy Beast

20 april 1977 (1 uur)

James, Jack en Nakoma trekken het bos in op zoek naar een monster dat Jack in de wildernis heeft gespot. Al snel komen ze erachter dat dit monster een kameel is en dat de eigenaar niet ver weg is.

11. 11. Beaver Dam

27 april 1977 (1 uur)

De hut van James is in gevaar wanneer een groep bevers naar de vallei trekt om een nieuw onderkomen te vinden nadat hun vorige woonplek vernietigd werd dor een bosbrand. Jack vindt dat James van de beesten af moet komen, maar James heeft een ander plan.

12. 12. Home of the Hawk

5 mei 1977 (1 uur)

James ontmoet de kolonist Metcalf en zijn dochter en besluit hen uit te nodigen in zijn huis nadat een koets op het been van Metcalf terecht is gekomen. De dochter van Metcalf is dol op alle dieren die ze tegenkomt bij James en tegen het advies van haar vader in, gaat ze alleen op ontdekkingstocht.

13. 13. The Storm

12 mei 1977 (1 uur)

Ben en James maken een maaltijd klaar voor Jack en Nakuma vanwege het jaarlijkse feest dat eraan zit te komen. Hun voorbereidingen worden onderbroken wanneer een vrouw aanklopt die hulp nodig heeft bij het vinden van haar vermiste dochter.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Prachtige serie waar twee seizoenen van waren en een tv film The Capture of Grizzly Adams (1982) - MovieMeter.nl En hulde voor het toevoegen van dikdik55

avatar van Shaky

Shaky

Dank je Stinissen, ik zal me vanavond eens aan seizoen 2 gaan begeven.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Shaky schreef:

Dank je Stinissen, ik zal me vanavond eens aan seizoen 2 gaan begeven.

Je bent zo wie zo goed bezig ,daarvoor dank

avatar van EveroN_mm

EveroN_mm

Het prachtige titelnummer "Maybe" van Thom Pace verwoorde de hele serie. Thom Pace - Maybe - YouTube. In Memory of Dan Haggerty. Heerlijk om zo nu en dan dit jeugdsentiment voorbij te zien komen . Een mooie toevoeging Robbie .

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Inderdaad een nostalgische serie. Vond de beer en de landschappen toen zeer indrukwekkend. Denver Pyle speelde er ook in mee dacht ik. Later bekend van de Dukes uit Hazzard.

Was een jaar of 10 denk ik toen.

Zal weer eens wat afleveringen opsnorren en kijken wat ik er nu 40 jaar later van vindt.

Ik kan niet de hele serie aanvinken omdat ik niet weet of ik ze allemaal heb gezien.