• 9.416.638 stemmen

Jo Nesbo's Detective Hole - Seizoen 1 (2026)

Alternatieve titels: Detective Hole, Jo Nesbøs Harry Hole

Afleveringen: 9

Speelduur: 7 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Jo Nesbø

Met: Tobias Santelmann, Joel Kinnaman en Pia Tjelta

Oorsprong: Noorwegen / Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 26 maart 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Jo Nesbo's Detective Hole

Harry is een briljante maar gekwelde rechercheur die worstelt met zijn innerlijke demonen nadat hij zijn beste vriend heeft verloren. Zijn collega en aartsrivaal Tom Waaler opereert aan de tegenovergestelde kant van de wet. Terwijl de twee zich een weg banen door de vage ethische grenzen van het strafrechtsysteem, moet Harry er alles aan doen om een ​​seriemoordenaar te vangen en de corrupte Waaler voor het gerecht te brengen voordat het te laat is.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. 36 Sekunder

26 maart 2026 (1 uur en 02 minuten)

Vijf jaar na een traumatische gebeurtenis leidt een wapenvangst naar een schokkende verdachte en stort rechercheur Harry Hole zich volledig op zijn werk.

2. 2. Gjenferd

26 maart 2026 (52 minuten)

Na een gruwelijke en verbijsterende moord in Oslo vervalt Harry door een persoonlijke tragedie in oude gewoontes en begint een obsessieve zoektocht naar antwoorden.

3. 3. Å Stilne Stemmene

26 maart 2026 (43 minuten)

Harry gaat over de schreef en wordt overgeplaatst naar een vermissingszaak die zijn argwaan wekt. Waaler zet een val met dodelijke gevolgen.

4. 4. Etter at De Er Døde, før De Er Kalde

26 maart 2026 (53 minuten)

Als er een huiveringwekkend pakketje wordt bezorgd, moet de politie een beroep doen op Harry's expertise. Maar met Waaler als supervisor verloopt zijn terugkeer niet probleemloos.

5. 5. Marekors

26 maart 2026 (43 minuten)

De politie heeft aanwijzingen dat het om een seriemoordenaar gaat en verandert van tactiek. Te midden van een escalerende bendeoorlog in Oslo volgen ze een veelbelovend spoor.

6. 6. Fem

26 maart 2026 (51 minuten)

Harry kan geen logisch verband vinden tussen de symboliek, de locaties en de slachtoffers en gebruikt een geestverruimende methode om de seriemoordenaar op te sporen.

7. 7. Joseph’s Blessing

26 maart 2026 (45 minuten)

Via patronen en raadsels probeert Harry een mogelijke volgende moord te voorspellen. Maar is hij de moordenaar een stap voor, of loopt hij achter de feiten aan?

8. 8. Kvinnen i Vannet

26 maart 2026 (44 minuten)

Op de vlucht voor zijn eigen mensen duikt Harry met zijn gevangene onder om een theorie te bewijzen, maar door een nieuw web van bedrog komt hij nog niet dichter bij de waarheid.

9. 9. Duke Ellingtons Piano

26 maart 2026 (48 minuten)

Harry komt dichter bij het geheim achter de moorden, maar als zijn grootste angsten bovenkomen, wordt de prijs van zijn zoektocht naar gerechtigheid pijnlijk duidelijk.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ben hier echt benieuwd naar. Veel boeken van Harry Hole gelezen.

avatar van Oliveri

Oliveri

Ik zit nu bijna aan het einde van aflevering 3, maar ik kan niet zeggen dat ik onder de indruk ben van deze serie, sterker nog, ik kan er nauwelijks nog een touw aan vast knopen. Wellicht op een ander moment verder kijken, maar ik ben zeer benieuwd naar andere reacties.

avatar van Nebeo

Nebeo

Goede serie. Maar dat gezuip begint na afl.2 super irritant te worden.

avatar van lang pee

lang pee

Mijn vrouw zei na de vijfde aflevering, duurt dit nog lang want ik ga het wel uitkijken maar het is helemaal niet al te best voor een Scandinavische serie. Zoals meestal heeft ze gelijk. Ook al doet de geweldige Santelmann nog zo zijn best het pakt mij helemaal niet.

Het schiet alle kanten uit en dan dat belachelijk gedoe van die bendes met die irritante jongeren. Zoals The Daily Mail terecht zegt, beter gewoon Nesbo lezen.

Als je een goede Noorse serie wil zien, er zijn er genoeg goede zoals bij mij de allerbeste Exit, met ook Santelmann in een hoofdrol.

Ik word de laatste tijd niet al te blij van het aanbod van Netflix...

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Prima serie en knoke hart, laatste aflevering is echt goed, maar geeft ook seizoen 2 weg.

avatar van lang pee

lang pee

Oliveri schreef:

Een gouden tip, kijk niet verder, want word serieus aan getrokken en blijft maar duren. De twee hoofdrolspelers van ook de serie Exit doen zeker hun best, maar zinken genadeloos mee...

avatar van Oliveri

Oliveri

lang pee schreef:

Dankjewel

avatar van pampelonne

pampelonne

Ik had veel moeite om het verhaal te volgen.
er zijn twee verhaallijnen, de illegale wapensmokkel en de moorden.
De rol van Aminov begrijp ik niet.
het open einde is ook raadselachtig.

ik zie toch liever een film van het boek, dan dat het wordt uitgesmeerd over 9 afleveringen, omdat er veel
overbodige scenes waren, wat mij betreft.

avatar van Diederik58

Diederik58

Geweldige serie. Vooral de slotaflevering is bloedstollend spannend.

Er zijn een aantal verhaallijnen rondom Harry Hole. Goed overzichtelijk weergegeven.

De problematiek van het wapens dragen door de Noorse politie speelt een prominente rol. Toch maken ze er gretig gebruik van.

Een paar situaties in de serie kan ik niet goed plaatsen en die niet goed worden afgerond. Natuurlijk wil Nesbo je ook op het verkeerde spoor brengen. En dat lukt aardig.

Lekker tempo in de serie.

Prima camerawerk.

En de acteurs zijn van grote klasse en vooral goed gecast. Zonder andere acteurs tekort willen doen, vind ik de acteur die Tom speelt (Joel Kinnaman) als super creep klasse.

Kortom een degelijke Noorse serie, die vraagt om een vervolg.

avatar van vranque

vranque

Let op na de aftiteling volgt er nog een klein beetje info.

avatar van perdona

perdona

Zit nu halverwege aflevering 2.

Allemaal wel heel onwaarschijnlijk allemaal.

Ben benieuwd hoe lang ik nog volhoud.

Maat misschien wordt het nog wat.

Jammer trouwens dat die blonde actrice er in de 1e aflevering al wordt uigeschreven!

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Wat een fantastische serie!

Tobias Santelmann overtuigd als de getroebleerde detective van dienst. De rest van de cast doet het ook uitstekend. Mooi opgebouwd naar een uiterst spannende ontknoping en met een schitterende soundtrack.

En de zeer broeierige, intense cinematografie tilt deze serie naar een hoog niveau.

Kom maar op met het tweede seizoen Netflix!

* Ik heb alle Harry Hole boeken ook echt verslonden

avatar van ChantalParis

ChantalParis

pielemansma schreef:

Zit nu halverwege aflevering 2.

Allemaal wel heel onwaarschijnlijk allemaal.

Ben benieuwd hoe lang ik nog volhoud.

Maat misschien wordt het nog wat.

Die laatste zin is een spoiler.

avatar van james_cameron

Typisch Netflix, deze serie gebaseerd op het boek The Devil's Star van Jo Nesbø. Heel druk en chaotisch in het begin, met een overdaad aan verhaallijnen om er vooral voor te zorgen dat je blijft kijken. Op dat punt haakte ik juist bijna af, maar gelukkig wordt het daarna snel beter. Het had voor mij allemaal wel wat rustiger opgebouwd mogen worden, maar vooruit. Genoeg spanning en gruwelijke toestanden om de aandacht er bij te houden, in ieder geval. En de personages zijn erg leuk, met vooral Joel Kinnaman een geniale vondst als corrupte agent. Die gaat hier echt volledig los, heerlijk.

avatar van Bettyboop!

Bettyboop!

Prima serie! Heb ervan genoten.

avatar van Toontje G

Toontje G

Wederom prima serie uit Scandinavië.

Spannende serie! Op naar seizoen twee.