• 9.378.150 stemmen

Blind Sherlock - Seizoen 1 (2026)

Show titel: Blind Sherlock

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Kristof Hoefkens en Maarten Goffin

Met: Bart Kelchtermans, Frank Lammers en Sigrid ten Napel

Oorsprong: Nederland / België

Datum van release: vrijdag 23 januari 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Blind Sherlock

Dankzij zijn uitzonderlijke gehoor krijgt de blinde Roman Mertens zijn droombaan bij de politie in Rotterdam. Hij gaat aan de slag gaat bij een speciale politie-eenheid die criminelen afluistert. Het werk blijkt ook in zijn positie wel een stuk gevaarlijker dan hij dacht.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. Aflevering 1

23 januari 2026 (43 minuten)

Tot verbazing van zijn vriendin zegt Roman zijn baan bij het callcenter op zodra hij wordt aangenomen bij de afluisterunit van de lokale politie.

2. Aflevering 2

23 januari 2026 (42 minuten)

Na een aanval in een Rotterdams restaurant helpt Roman een beruchte misdaadbende te ontmaskeren: de Oezbeekse Beatles. Maar nu staat zijn eigen leven op het spel.

3. Aflevering 3

23 januari 2026 (42 minuten)

Een getuige onder politiebescherming wordt vermoord en Roman verliest zijn trouwe metgezel. Bezorgd om de veiligheid van zijn gezin wendt hij zich tot Nico.

4. Aflevering 4

23 januari 2026 (46 minuten)

Roman maakt dure fouten als hij onder grote druk staat om de criminelen te vinden die verantwoordelijk zijn voor de blindheid van een jong meisje.

5. Aflevering 5

23 januari 2026 (42 minuten)

Na de dronken bekentenis van Roman worstelt Caro met hun relatie en vraagt ze hem om afstand. Overweldigd door verdriet staat hij voor moeilijke keuzes.

6. Aflevering 6

23 januari 2026 (41 minuten)

Roman worstelt met zijn nieuwe besef van vaderschap. Toch vindt hij de moed om het juiste te doen, zelfs als hij daarbij het gevaar zelf onder ogen moet zien.

avatar van DreamTech

DreamTech

Ongelofelijk wat is dit slecht geacteerd en ook een super slecht verhaal ( een blinde DareDevil dat is waar ik gelijk aan moest denken maar ja dat was nog OK ) jammer best goeie acteurs normaal gesproken maar nu super slecht !!!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Toch wel zeer pover allemaal, echt niet te best acteerwerk, zelfs zwak met momenten en ook totaal niet spannend, zware teleurstelling.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het hele uitgangspunt van een blind genie is ook wel een beetje suf...

avatar van Moma1954

Moma1954

Wat word hier slecht geacteerd door bijna iedereen behalve Frank Lammers. Had mij op de serie verheugd maar wat een tegenvaller. Komt erg amateuristisch over.

avatar van Nielojram

Nielojram

Boh, wat is dit tenenkrommend slecht.. Het verhaal an sich is natuurlijk al idioot, maar als het nu ook eens met verve wordt gebracht.. Ik snap niet dat je, met zulke acteurs, zo'n houterige serie kan maken..

Ik heb het tot aflevering 3 gered.. Denk niet dat ik afkijk...

avatar van pampelonne

pampelonne

Ik trek het niet met die vervelende Frank Lammers en zijn eeuwige popie jopie houding en belachelijke Rotterdams accent!

Ik kan hem niet los zien van de Jumbo reclames.

Jammer want de andere acteurs zijn best oké.

avatar van Toontje G

Toontje G

Weer een typisch Nederlandse serie. Slecht geacteerd. Het is net of de teksten van de autocue worden voorgelezen. Het verhaal kan er wel door.

avatar van all21

all21

Jammer Jammer dit is zo slecht geacteerd, dat ik bij aflevering 3 gestopt ben, omdat het totaal niet boeiend was. Zelden breek ik een serie af, maar nu werd mijn ondergrens gepasseerd. Zo jammer het leek een goed verhaal waarvan iets te maken viel......

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Normaal gesproken staat er altijd bij cast & crew wie er in meespelen. Maar dat is hier op de site nergens te vinden. Zelfs bij de serie staat het bij de aftiteling niet vermeld. Ja van een paar, maar dat is wel heel vreemd dat ze dat niet vermeld hebben. Trouwens een heel zwakke mini-serie.

Had er nog nooit van gehoord, maar dat plot...

Hahahahahahaha.

avatar van movie freak84

movie freak84

Ik ben niet zo van de nederlandse series of films. Vind het vaak een beetje het niveau van goede tijden slechte tijden qua acteerwerk en dat is nou niet echt geweldig. Maar ik vond hem wel lekker wegkijken ondanks dat het acteerwerk niet hoogstaand is. Gelukkig is het niet zo een lange serie dus je bent er zo doorheen. Vond een 7 teveel maar zeker een ruime voldoende .

avatar van Fokkeham

Fokkeham

Erg vermakelijke serie. Hoop op vervolg. Leuk verhaal en goed geacteerd.

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Serie kijkt wel lekker weg, maar je moet 'm wel met een flinke korrel zout nemen. Het verhaal is nogal dunnetjes opgezet.

Rotterdam is leuk in beeld gebracht, jammer dat de hoofdrolspelers geen echte Rotterdammers zijn. Met een Martin van Waardenberg of Jordy Dijkshoorn er in, was het al leuker geweest.

Hier en daar zijn er scénes dat je denkt: zonder verder te verbeteren of kritisch te kijken heeft de regisseur deze gewoon direct overgenomen. Acteerwerk is, zoals meer mensen opgemerkt hebben, soms onder de maat. En Lammers spreekt geen Rotterdams.

3 sterren van mij.

avatar van karilem

karilem

Ik vond het ook niet zoveel aan en ben gestopt na aflevering 3

Poh, dat viel niet mee zeg. Leg de lat voor Nederlandse series altijd al wat lager, maar meine gute, wat een gênante vertoning. Acteerwerk om te janken, verhaallijn compleet ongeloofwaardig. Echt zonde van je tijd, bespaar jezelf de kwelling!

Pfff aflevering 1 redde ik al niet.

Zo nu en dan is er toch wel een prima Nederlandse productie, maar dit is heel matig. Het was alsof ik naar Dik Trom op avontuur zat te kijken. Treurig.

avatar van Nielojram

Nielojram

Nielojram schreef:

Ik heb het tot aflevering 3 gered.. Denk niet dat ik afkijk...

Ik heb het afgekeken..

En daar dus ook mijn beoordeling op gebaseerd.

Is het niet de bedoeling dat je een serie beoordeeld als je hem helemaal hebt gezien?

avatar van hans blieb

hans blieb

doe mij toch de orginele beatles maar al die frank lammers is altijd lachen. pannekoek!!