• 9.369.469 stemmen

Ontwikkeld door: Peter Tilbury en Lenny Henry

Met: Lenny Henry, Caroline Lee-Johnson en Roger Griffiths

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 28 januari 1993

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Chef!

Chef! gaat over de arrogante chef kok Gareth. Gareth heeft een obsessieve drive voor culinaire perfectie. Zijn gasten komen van ver om zijn eten te proeven waardoor hij behoorlijk naast zijn schoenen loopt. Ook heeft Gareth verbazingwekkende verbale talenten die hij meestal gebruikt om zijn personeel af te blaffen en te beledigen.

Afleveringen Seizoen 1 (1993)

1. 1. Personnel

28 januari 1993 (30 minuten)

Gareth Blackstock is chef kok in het restaurant Le Chateau Anglais. Op een dag krijgt Gareth van het management te horen dat zijn budget verkleind zal worden, hier is de chef niet blij mee en ontploft. Dan duikt Everton uit het niets op, en biedt Gareth een helpende hand in ruil voor leerervaring.

2. 2. Beyond the Pass

4 februari 1993 (30 minuten)

Om een succesvolle overname van het restaurant voor elkaar te krijgen, moeten Gareth en Janice eerst bepaalde persoonlijke offers maken.

3. 3. Subject to Contract

11 februari 1993 (30 minuten)

Janice en Gareth zetten hun huis te koop. Janice vind dat Gareth zich beter moet gaan concentreren op het verbeteren van zijn imago tegenover de pers.

4. 4. The Big Cheese

25 februari 1993 (30 minuten)

Gareth komt erachter dat de beroemde chef kok Albert Roux een bezoekje komt brengen aan zijn restaurant.

5. 5. Fame Is the Spur

4 maart 1993 (30 minuten)

Janice heeft geregeld dat Gareth uitgenodigd wordt bij het kookprogramma Kitchens Live.

6. 6. Rice and Peas

11 maart 1993 (30 minuten)

Gareth heeft zijn vader een Caribische avond in Le Chateau beloofd. Het enige probleem is dat hij niks van de Caribische keuken af weet.

7. 7. A Bird in the Hand

24 december 1993 (30 minuten)

Gareth en Janice hebben een meningsverschil met hun vaste poelier en moeten nu naar iemand anders toe om kalkoenen in te kopen voor de kerst.

ZAP!

Leuk. Niet meer of veel minder voor zover ik me herinner. Een soort poging om Fawtly Towers nog eens dunnetjes over te doen (arrogante baas t.o.v. kruiperig personeel op een enkele na op een behoorlijk afgelegen Britse locatie - zo ongeveer)?

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

ik zelf vond dit wel een stuk beter en grappiger dan fawlty towers... Ik vind Lenny Henry echt geweldig in deze serie (tevens het enige waar ik hem van ken) maar ik denk niet dat iemand anders die rol zo goed had kunnen neerzetten. Ik vind serie 1 de beste, dan 3 en dan 2. Snap alleen niet waarom die elk seizoen een andere crew heeft, op Everton en Gustave (ook al wordt die dan in serie 3 door een andere acteur gespeeld) Alleen die Janice... pfff, ik had al 10x de scheidingspapieren aangevraagd... wat een ongelofelijk zeikwijf, maar zo zorgt ze ook wel weer voor leuke woordgrappen met Gareth. Naar mijn mening de beste Britse sitcom samen met the IT crowd, want dat is ook hilarisch.

ZAP!

Lenny Henry is wel een goeie, dat ben ik met je eens - en misschien komt er wel eens een halfje bij ooit - , maar beter en grappiger dan Fawlty? + nee-schuddende-smiley

Ik geef ook meteen maar toe dat ik dit in jaaaaaaaren niet meer heb gezien.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

haha, ja sorry. Ik wilde je niet beledigen. Ik vind ook Keeping up appearances, It crowd en Are you being served leuker dan Fawlty towers ....

ZAP!

Alles kan en mag wat smaak betreft...