• 9.369.466 stemmen

The Iris Affair - Seizoen 1 (2025)

Show titel: The Iris Affair

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Neil Cross

Met: Niamh Algar, Tom Hollander en Kristofer Hivju

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 16 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: Sky Max (Verenigd Koninkrijk)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Iris Affair

Iris Nixon is ongebonden en raadselachtig genie. Ze steelt een code van de charmante filantroop Cameron McIntyre en slaat vervolgens op de vlucht. Gewapend met slechts haar dodelijke intelligentie en kameleontische charme, dringt de tijd om te ontdekken wat de code kan ontketenen voordat ze gevonden wordt.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Charlie Big Potatoes

16 oktober 2025 (46 minuten)

2. 2. More Than Zero, Less Than One

16 oktober 2025 (47 minuten)

3. 3. Joy Ride

16 oktober 2025 (45 minuten)

4. 4. Collider

16 oktober 2025 (50 minuten)

5. 5. Ex Nihilo

23 oktober 2025 (48 minuten)

6. 6. The Oblivion Suite

30 oktober 2025 (51 minuten)

7. 7. Two Seconds to Midnight

6 november 2025 (44 minuten)

8. 8. Charlie Says

13 november 2025 (1 uur en 02 minuten)

avatar van tbouwh

tbouwh

Een vrouw die goed is in puzzels moet plots de Apocalyps voorkomen. Dat is het uitgangspunt van The Iris Affair, een hoogdravende thriller in de geest van Dan Browns Inferno en Netflix-hit Dark. Hoofdrolspeelster Niamh Algar (Raised by Wolves) toont zich de meest stabiele factor in een frustrerend rommelig geheel, dat wegkijkt als een geforceerd aftreksel van andere metafysische complotverhalen.

verder lezen

avatar van lang pee

lang pee

Dit is gewoon de mening van serietotaal, is het niet de bedoeling van deze site dat u ook zelf een mening geeft, en eventueel verwijst naar een site, of vergis ik mij?

avatar van AniSter

AniSter

Eindelijk een vrouwelijke James Bond. Sorry dat ik het moet zeggen maar deze serie vond ik beter dan de laatste Bond film: No Time to Die (2021). De zes en een half uur verveelde geen minuut en de diverse rollen werden door een prima, deels bekende, cast neergezet. Mooie actie, mooie setting met diverse mooie plaatjes. Hier en daar een iets te lange dialoog, ook een paar onlogische zaken en de youtuber was op bepaalde momenten te simpel. Anders had ik vier sterren gegeven. Voor mij mag er een tweede seizoen komen; er valt nog genoeg te beleven.

avatar van 80s kid

80s kid

Weer eens wat anders!

Ik vond dit een zeer vermakelijke serie met een goede cast. Vooral Tom Hollander is een leuke acteur om naar te kijken, maar ook hoofdrolspeelster Niamh Algar is overtuigend.

He verhaal is natuurlijk niet overal even geloofwaardig, maar het idee van een extreem intelligente vrouw met een enorm gebrek aan empathisch vermogen die op de vlucht is voor een geheimzinnige organisatie is leuk uitgewerkt.

Met de diverse puzzels die ze moet oplossen hadden ze misschien iets meer kunnen doen, maar al met al echt de moeite waard. Ik hoop op een 2e seizoen.

avatar van tbouwh

tbouwh

lang pee schreef:

Ik heb de recensie geschreven

avatar van lang pee

lang pee

tbouwh schreef:

Ik heb de recensie geschreven

Is dat echt of een grap...