• 9.377.044 stemmen

Ik Ben Roxy - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Ik Ben Roxy

Afleveringen: 4

Speelduur: 1 uur en 41 minuten

Met: Roxy Dekker

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 11 juli 2025

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ik Ben Roxy

Roxy Dekker is een fenomeen. Met haar catchy beats en brutale girl-power lyrics verovert de twintigjarige zangeres razendsnel de Nederlandse hitlijsten. Ze breekt streamingrecords en wint prijs na prijs. In deze docuserie zie je hoe Roxy toewerkt naar haar allereerste show in Paradiso en openhartig deelt hoe ze omgaat met het succes, druk en twijfels.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Proost

11 juli 2025 (25 minuten)

In korte tijd is de twintigjarige singer songwriter Roxy Dekker uitgegroeid tot Nederlands best scorende en meest populaire artiest. Ze sleept de ene na de andere muziekprijs binnen, speelt festivals plat en domineert alle charts. Samen met haar vader en manager Jan-Arie ('manager Arie') en haar team worden grootse plannen ontwikkeld, waaronder een eigen concert in Paradiso.

2. 2. Hits

11 juli 2025 (27 minuten)

Roxy Dekker merkt dat roem ook een keerzijde heeft. Ze krijgt kritiek op haar nieuwe song en haatreacties online. Toch is er ook goed nieuws: haar Paradiso-shows zijn razendsnel uitverkocht. Ondertussen werkt ze met veel plezier aan de videoclip van haar hit ‘Ga dan!’, met een opvallende rol voor niemand minder dan Linda de Mol.

3. 3. Volle Zalen

11 juli 2025 (25 minuten)

De Paradiso-concerten van Roxy Dekker komen snel dichterbij. Als Roxy de bekende concertzaal bezoekt, kan ze zich nauwelijks een voorstelling maken van de volle zaal die ze over twee weken zal toezingen. In Zwolle wordt Roxy geconfronteerd met de keerzijde van succes wanneer haar optreden wegens ongekende drukte abrupt wordt afgebroken in verband met veiligheid.

4. 4. Eendagsvlieg

11 juli 2025 (24 minuten)

Het is zover! Paradiso maakt zich op voor het allereerste concert van Roxy Dekker. De organisatie staat strak en de verwachtingen zijn hoog. Hoe zal haar eerste eigen show, inclusief duet met haar vriendje Koen verlopen? Het grote moment is daar!

avatar van Seam

Seam

Waanzinnig benieuwd naar deze mega getalenteerde ster. Ik was al een jaar aan het wachten op eindelijk een documentaire van dit multitalent na al die jaren succes, zowel commercieel als bij de recensenten. Ik hoop eindelijk te weten wat het verhaal achter deze heldin en haar prachtige nummers is.

avatar van MonkeyMaffia

MonkeyMaffia

In de docuserie over Roxy Dekker zie je een jonge vrouw toewerken naar haar eerste show in Paradiso. Je ziet twijfels, druk, oprechte emoties en ook heel duidelijk hoe de Nederlandse muziekindustrie werkt als je met de juiste achternamen binnenkomt.

Roxy heeft talent, daar gaat het niet om. Ze zingt goed, heeft gevoel voor taal (ze klinkt ook lekker Goois, of als de mensen uit de enclave in oud zuid) en timing, en weet precies wat haar doelgroep wil horen. Maar de manier waarop haar carrière gelanceerd is, voelt allesbehalve spontaan. Haar producer is Julian Vahle, zoon van Linda de Mol. Haar label? Universal. Haar spotlights? Ruimschoots verlicht door media die ze van huis uit kent.

De docu probeert haar verhaal te brengen als dat van een underdog die op eigen kracht doorbreekt. Maar wie goed kijkt, ziet vooral een perfect geregisseerde poplancering, keurig in elkaar gezet door een team met toegang tot de snelste routes naar succes.

Dat maakt Roxy geen bedrieger, het maakt haar een symptoom. Van een industrie die ‘authenticiteit’ verkoopt, maar achter de schermen gewoon de kinderen van bekenden op het podium zet. En dat mag, maar laten we dan niet doen alsof het allemaal puur talent en toeval is.

Alles in deze reeks laat zien: Roxy is niet per ongeluk beroemd geworden. Ze is gepland, gebouwd en gelanceerd tot in de puntjes. En dat werkt. Alleen voelt het soms meer als reclame dan als verhaal.