• 9.369.466 stemmen

Speelduur: 7 uur en 31 minuten

Ontwikkeld door: Zach Baylin en Kate Susman

Met: Jason Bateman, Jude Law en Odessa Young

Datum van release: donderdag 18 september 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Black Rabbit

Jake Friedken is de charismatische eigenaar van Black Rabbit, een restaurant en vip-lounge die op het punt staat de populairste plek van New York te worden. Zijn wereld staat op zijn kop wanneer zijn broer Vince onverwacht terugkeert naar de zaak. Oude trauma's en nieuwe gevaren dreigen hierdoor alles wat ze hebben opgebouwd te verwoesten.

Afleveringen

1. 1. The Cyclone

18 september 2025 (1 uur en 01 minuut)

In afwachting van een bezoek van een culinair recensent wordt het leven van restauranthouder Jake Friedken overhoop gegooid door de terugkeer van zijn lastige broer Vince.

2. 2. The Black Rabbits

18 september 2025 (1 uur en 08 minuten)

De succesvolle Jake droomt van een tweede restaurant, totdat hij en Vince vanwege een financiële tegenslag schuldeisers achter zich aan krijgen.

3. 3. Skin Contact

18 september 2025 (47 minuten)

Jake en Vince organiseren onverwachts een uitbundige fundraiser, maar Roxie vermoedt dat ze een verborgen agenda hebben. Een ontevreden ex-werknemer laat zijn gezicht zien.

4. 4. No More F**k-Ups

18 september 2025 (44 minuten)

Als een verslaggever begint rond te neuzen in de Rabbit, probeert Jake de waarheid te verbergen. Een moment van overmoed brengt Vince in nog groter gevaar.

5. 5. Trailblazer

18 september 2025 (52 minuten)

Wanneer Junior en Babbit de druk opvoeren, slaan de broers terug. Roxie probeert Wes over te halen om veranderingen in het restaurant door te voeren.

6. 6. Attafuckinboy

18 september 2025 (1 uur en 03 minuten)

De deals, schulden en leugens stapelen zich op en alles komt samen op een noodlottige avond in de Rabbit.

7. 7. These Kids Nearly Got Munsoned

18 september 2025 (1 uur)

Mancuso is woedend en zweert wraak te nemen op Vince. Jake wordt van alle kanten bestookt met moeilijke vragen. Estelle worstelt met schuldgevoelens.

8. 8. Isle of Joy

18 september 2025 (56 minuten)

Er dreigt van alle kanten gevaar en de broers doen een laatste poging om te overleven, waarbij ze worden geconfronteerd met hun gecompliceerde verleden.

avatar van Nightowl1810

Nightowl1810

Slechte videokwaliteit, waarom? denken ze dat dit artistiek is. Daar ga ik me niet aan ergeren dus na 20 minuten afgezet.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Een miniserie van 8 afleveringen na 20 min. kijktijd beoordelen met 0,5 is niet toegestaan op het seriegedeelte van Moviemeter en wordt bestempeld als het zijne stemfraude. Stem van 0,5 is dan ook volgens het reglement verwijderd. Ga serieus om met het uitbrengen van je eigen stem(men).

H. T. (moderator series)

avatar van TheoBas

TheoBas

HALVE TAMME. schreef:

H. T. (moderator series)

Wat zijn de richtlijnen hierover? Ben het met je eens dat 20 minuten te kort is, maar als alleen mensen mogen stemmen die de hele serie hebben gekeken krijg je wel een vertekend beeld.

avatar van davidov

davidov

TheoBas Vertekend beeld, waarom? Wat is het totale beeld dan? Is dat wat de gehele wereldbevolking denkt? Of alleen de mensen die van de serie gehoord hebben? Of alleen de mensen die 5 min gezien hebben? Of alleen de mensen die alles gezien hebben?

Ik denk dat het om 2 redenen het beste is alleen te stemmen als je iets afkijkt:

- In theorie kan in de laatste minuten iets gebeuren wat je mening doet veranderen

- Het maakt de stemmen veel bruikbaarder voor anderen om te baseren of iets voor jou is. Bijv: stel ik vind romkoms leuk, en ik wil weten of een nieuwe romkom de moeite waard is. Dan heb ik echt 0,0 aan alle stemmen van mensen die romkoms sowieso kut vinden en daarom na 20 minuten hebben uitgezet, immers: het is niet hun ding, maar wel de mijne. Waar ik wel wat aan heb zijn de mensen die een romkom kunnen afkijken en wat zij ervan vinden.

En als je zelf romkoms kut vind, tja dan hoef je ook niet de rating echt op te zoeken want je weet toch al welke kant het opgaat.

Maarja dat lijkt een veranderende trend te zijn op internet en in de samenleving. Waar we 20 jaar geleden vooral energie stopten in dingen die we tof vonden (bijv dingen aanbevelen aan vrienden), is het nu ook echt een ding geworden om vooral bij alles wat je kut vind dat duidelijk te laten merken (het lijkt nu soms populairder om dingen af te raden aan vrienden).

-----

Anyway back on topic: het onderwerp van de serie trekt me wel, maar de lengte van de eps staat me echt niet aan. Ben benieuwd naar wat meer reacties van zij die het gezien hebben hoe of de 8 korte eps wegkijken.

avatar van pampelonne

pampelonne

Heerlijke serie, ik zit er al helemaal in.

Er is een goeie chemie tussen Jude Law en Jason Bateman als de broers Jake en Vince.

Jason bateman kan zo heerlijk schmieren, ik moest weer denken aan Ozark, gekeken tijdens de lockdowns.

avatar van TheoBas

TheoBas

davidov schreef:

Ik ben het met je eens als het over films gaat. Maar bij een serie vind ik het een vertekend beeld geven omdat mensen die een negatief oordeel hebben eerder zullen afhaken dan mensen die enthousiast over de serie zijn. Daarom vroeg ik wat de richtlijnen zijn. Inmiddels heb ik gelezen dat je het hele seizoen gezien moet hebben.

avatar van davidov

davidov

Gioia schreef:

Fair enough, daar heb je zeker een punt. Een serie afkijken is inderdaad wel een grotere uitdaging dan een film, niet alleen evt door speelduur maar ook dat je meerdere malen iets op moet zetten en niet slechts 1x je hoeft te laten verleiden tot het kijken van iets.

Één merkbaar gevolg is dat er volgens mij veel minder mensen stemmen op series dan op films.

Series beoordelen is ook gewoon ingewikkelder, je kan per seizoen of voor de hele reeks stemmen.... Als het ook nog per aflevering kon (waar ook wel wat over te zeggen valt) dan was het einde denk ik zoek. Beetje een compromis nu, zou ook niet weten hoe het beter moet.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Erg spannend en deed me geregeld denken aan Uncut Gems met Adam Sandler. Ik snap de lage waarderingen niet, want Bateman en Law laten een sterk staaltje acteren zien en leveren hun beste werk in jaren af.

avatar van wwelover

wwelover

Goede grimmige serie met weer een fantastische Bateman.

avatar van astra14

astra14

Eindelijk weer een top serie met twee topacteurs, alles gezien en genoten, ik hoop op een seizoen 2!

avatar van Suitehome

Suitehome

Weergaloos familie-epos over twee broers die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. In een mix van Ozark, The Bear en een snuifje Sneaky Pete, hebben bedenkers Kate Susman en Zach Baylin een conventioneel scenario ontwikkeld dat zich laat kijken als een enerverende achtbaanrit. Jason Bateman en Jude Law spelen de sterren van dit hemelse hoofdgerecht. Met een tegelijk uitstekende en geloofwaardige ontwikkeling van alle karakters - helemaal bij de tijd - is de achtdelige miniserie Black Rabbit een seriehoogtepunt van dit jaar.

avatar van Pdeniro

Pdeniro

pampelonne schreef:

Heerlijke serie, ik zit er al helemaal in.

Schmieren

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Zeer leuke serie al vind ik wel dat Vince wel erg veel pech heeft en er een handje van heeft domme beslissingen te nemen maar daar zijn er in het echte leven natuurlijk ook wel van te vinden

avatar van Marrumer

Marrumer

Genoten van deze serie!

avatar van trebremmit

trebremmit

Vreselijk saai dit.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een ontroerend verhaal over twee broers die elk een verwoestend geheim hebben, maar zonder dat de ander het weet, delen ze het.

Het verhaal begint met een gewapende overval op de Black Rabbit, een opkomende bar en restaurant, ergens verscholen in de stadsdelen van New York.

Het verhaal schakelt dan over naar een punt tijdens de overval, waarin een van de broers wordt vastgehouden door een gewapende maniak. We betreden een wereld van drugs, mishandeling, huiselijk geweld, sociale status, beroemdheid, ondergrondse criminaliteit, kunst, eten, passie en een flinke dosis wanhoop; alles verweven in een vaak langdradige en haperende interpretatie van de gebeurtenissen die tot de overval leidden.

Ik denk dat deze serie gewaardeerd zal worden door degenen die van abstractie houden.

Soms liepen de scènes traag maar misschien was dat wel de bedoeling van de productie; Een zwart konijn dat doet denken aan een versie van Alice in Wonderland waarin Jack de duistere versie van Alice was en Vince een gekke hoedenmaker die beschadigd was door iets sinisterder dan kwik. Jacks tijd begon te dringen en uiteindelijk, nadat de gekke hoedenmaker, oftewel Vince, tot de conclusie was gekomen dat hij inderdaad gek was en Alice, oftewel Jack, niet langer op zijn gekke theekransje wilde houden, maar hem in plaats daarvan wilde bevrijden, kon Jack een glimp van de realiteit opvangen.

Het briljante van de serie is voor mij dat het de wetten van Newton aanraakt. Jake en Vince zijn evenwichtige krachten in hun pogingen om de criminele onderneming aan te pakken. Ze gaan nergens heen terwijl de onderneming op hen afkomt. Wanneer ze onevenwichtige krachten worden, wordt Jake het doelwit. De scène op het dak tegen het einde is waar een actie-reactie plaatsvindt. Jake draait zich zelfs om, en Vince gaat neer en nu kan Jake versnellen.

Het beoordelen van een briljant geschreven maar soms traag lopend verhaal is moeilijk. Ik denk dat deze serie erg gewaardeerd zal worden door degenen die van abstractie houden.

Een ruime 7

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Geboeid gekeken, vooral door de twee hoofdrollen: sterk gespeeld, en hun dynamiek is ook boeiend, want ondanks al hun ergernissen aan elkaar trekken ze toch steeds naar de ander toe. Knap gedaan. Het New Yorkse decor sprak me ook erg aan. Jammer dat alles uiteindelijk in zo'n onwaarschijnlijk, tamelijk onsamenhangend verhaal is gegoten. Waarom toch? Konden er niet wat script-dokters naar kijken? Die schurken zijn lachwekkend, met steeds die dreigende muziek eronder, steeds dat zogenaamd boze kijken. Geen enkele refecltie, verrassing of gelaagdheid. Met elke wending werd het verhaal oninteressanter. Op den duur keek ik eigenlijk alleen maar wegens die dynamiek tussen de broeders.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

A lot of people bet the Knicks, Jake. They're a professional basketbal team.

Aardig wat series/films gezien waarin een broer of broertje er een teringzooitje van heeft gemaakt, maar Vince spant voor mij toch wel de kroon.

avatar van Oliveri

Oliveri

Zeer aangename serie, deed een beetje denken aan Blood Line en Ozark, al zal dat laatste ongetwijfeld ook komen door de aanwezigheid van Jason Bateman. Hopelijk komt er nog een seizoen.

avatar van MelB

MelB

Iron Maiden schreef:

Allereerst over het personage van Jason Bateman. Ik kan nog steeds niet accepteren dat hij wordt afgebeeld als een kwaadaardig personage, zoals ook in de film "Carry On". Gezien zijn eerdere rollen, waarin hij vaak de sympathieke en humoristische "goede guy" speelt, is het moeilijk voor me om hem te zien als iemand zonder moreel kompas, zelfs wanneer hij met chaos te maken heeft.

In de serie zie ik dat de schrijvers en regisseur hun best doen om de nuances van het personage op een overtuigende manier over te brengen. Het is even wennen, maar voorlopig ervaar ik een disconnect tussen wat ik van Jason Bateman gewend ben en wat hij probeert te belichamen in deze nieuwe rol. Ook zijn stoerdere uiterlijk, met lang haar en een baard, helpt ook niet mee.

avatar van Moddermonster

Moddermonster

Ik heb hiervan genoten. Vooral mooie opbouw van het verhaal. Maar ook gewoon met een hele goeie cast. Zo zie je zetel weinig op Netflix.

Eerste aflevering na 15 minuten begonnen de ogen dicht te vallen. Het einde gemist. Aflevering 2 20 min gekeken en afgezet wat een saaie rommelige serie.

avatar van rupie

rupie

thewalt schreef:

Vond het ook een aanrader, een seizoen 2 lijkt me niet was mooi afgerond zo. Jason Bateman kan niet terugkomen, gezien het einde

avatar van Suitehome

Suitehome

W.J. van Oosterom schreef:

Waarom beoordeel je een serie die je niet bekeken hebt?