• 9.383.748 stemmen

Kunnen We Overeenkomen? - Seizoen 1 (2025)

- Nog geen stemmen

Show titel: Kunnen We Overeenkomen?

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 45 minuten

Met: Britt Van Marsenille en Dieter Vanoutrive

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 7 januari 2025

Eerst uitgezonden op: VRT1 (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kunnen We Overeenkomen?

Realityreeks waarin Britt Van Marsenille en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive mensen aanmoedigen om met elkaar te praten voordat ze naar de rechtbank stappen. Britt luistert naar de verhalen achter de geschillen, terwijl Dieter, met zijn jarenlange ervaring, beide partijen ontvangt in zijn kabinet en helpt bij het smeden van compromissen. Britt en Dieter laten zien dat praten vaak beter is dan procederen. Zelfs in de meest vastgelopen geschillen is een oplossing soms dichterbij dan je denkt.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

7 januari 2025 (51 minuten)

Kaleigh en Marnik kunnen 's nachts de slaap niet vatten omdat de onderbuurvrouw de muziek wel eens erg luid durft te zetten. Slaagt Dieter erin de nachtrust te laten terugkeren? Britt gaat op bezoek bij Erwin en Marquita die last hebben van duiven. Suzy heeft het moeilijk met een kabeltje dat over haar perceel hangt.

2. Aflevering 2

14 januari 2025 (48 minuten)

Leen leeft in de schaduw van een grote naaldboom. Kunnen de buren overtuigd worden te snoeien? Julie wordt wakker gehouden door hanengekraai van tientallen hanen in een straatje achter haar huis. Lief durft haar garage niet te gebruiken vanwege een slechte verstandhouding met buurman Gert.

3. Aflevering 3

21 januari 2025 (49 minuten)

Voor Julie is het welletjes: ze houdt van dieren, maar tientallen hanen vindt ze te veel. Tim wil de folklore behouden en de hanen laten blijven. Aan Dieter om een compromis te zoeken. Guido woont naast een padelclub en ervaart veel overlast. De uitbaters van de padelclub begrijpen Guido's problemen, maar willen hun droom niet opgeven. Lief en Gert komen niet overeen, maar willen allebei hetzelfde: rust. En daarvoor willen ze graag met Dieter in gesprek gaan. Djala had maandenlang een bedwantsenplaag in haar huis. Ze weet intussen dat de ene bestrijdingsfirma de andere niet is en wil haar verhaal vertellen aan Britt.

4. Aflevering 4

28 januari 2025 (46 minuten)

Guido woont naast een padelclub en ervaart overlast. Peter en Nicky, de uitbaters, staan open voor een gesprek. Stefaan ruikt elke dag om 11.30 uur de etensgeur van de buren. Het probleem kan opgelost worden, maar dan moeten de buren openstaan voor een gesprek. Kan Britt hen overtuigen? Britt maakt kennis met Emily en haar asielhond Louis. Louis doet niemand kwaad, maar kan niet omgaan met andere honden. Els, Nino en Karina kochten in 2022 tickets voor het Retrofestival. Het werd op het laatste moment geannuleerd en er is nu veel onduidelijkheid. Organisator Hugo Foets wil zijn kant van het verhaal vertellen en een oplossing zoeken.

5. Aflevering 5

4 februari 2025 (46 minuten)

Els, Nino en Karina zijn gedupeerden van het Retrofestival in 2022, dat een dag tevoren werd afgezegd. Organisator Hugo is ook ongelukkig en probeert nieuwe plannen te maken, maar er is veel teleurstelling en wantrouwen. Dieter probeert orde op zaken te stellen. Johan wil een schutting plaatsen op zijn weide, maar Luc en Bea denken dat de perceelgrens anders loopt. Britt gaat wandelen met Peter. Peters privéweg werd gepubliceerd in een wandelboek en sindsdien krijgt hij heel wat wandelaars op bezoek. Erik en Ingrid willen de glasbol weg vanwege overlast, maar hun oudere buren Claire en Irma vinden het prettig dat de glasbol dichtbij staat.

6. Aflevering 6

11 februari 2025 (45 minuten)

Johan zag op het kadaster dat de perceelgrens van zijn weide rechtdoor loopt, maar buren Bea en Luc denken dat de grens schuin loopt. Het gaat om enkele vierkante meters, maar iedereen wil duidelijkheid. Erik en Ingrid wonen naast een glasbol en ervaren overlast, foutparkeerders en geluidshinder. Claire en Irma vinden de glasbol handig. Kan Dieter beide partijen verzoenen? Anja dacht de perfecte klusjesman te hebben gevonden voor haar verbouwing, maar het resultaat viel tegen. De organisator van het afgelaste Retrofestival heeft een dure belofte gedaan om het vertrouwen van ticketkopers te herwinnen: een barbecue organiseren. Heeft hij woord gehouden?

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.