• 9.411.755 stemmen

Kunnen We Overeenkomen? - Seizoen 2 (2025-2026)

- Nog geen stemmen

Show titel: Kunnen We Overeenkomen?

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Met: Britt Van Marsenille en Dieter Vanoutrive

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 16 maart 2026

Eerst uitgezonden op: VRT1 (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kunnen We Overeenkomen? Seizoen 2 (2025-2026)

In het tweede seizoen van "Kunnen we overeenkomen?" gaan Britt Van Marsenille en plaatsvervangend vrederechter Dieter Vanoutrive op zoek naar oplossingen voor uiteenlopende geschillen tussen Vlamingen. En dat blijkt meer dan nodig, want er wachten hen opnieuw uitdagende dossiers: een paal die het uitzicht op zee verstoort, een ronkend lawaai waar de buurvrouw gek van wordt, boomwortels die voor commotie zorgen en schoolkinderen die zich langs prikkeldraad moeten wringen om veilig naar school te fietsen. Als mensen bereid zijn om te praten met elkaar, is een oplossing soms dichterbij dan je denkt.

Afleveringen Seizoen 2 (2025-2026)

1. Aflevering 1

16 maart 2026 (50 minuten)

Buurvrouwen Suzanne en Liliane de handen in elkaar om een oplossing te vinden voor een tuinpad dat na acht jaar nog steeds niet is aangelegd. Lukas heeft ook een slepend probleem: hij kocht een huis en kreeg er een geparkeerde auto bij. Hoe kan hij zorgen dat de vorige eigenaar die auto eindelijk komt ophalen? Walter is ontevreden over de kiezels die op zijn berm zijn gegooid en heeft een wel heel bijzondere manier om dit probleem aan te pakken. En Sonja genoot met volle teugen van haar appartement met zeezicht tot er plots een paal voor haar raam verscheen. Wil burgemeester Jean-Marie Dedecker de paal verzetten?

2. Aflevering 2

23 maart 2026 (50 minuten)

Sonja komt te weten of burgemeester Jean-Marie Dedecker oren heeft naar haar vraag: een paal verzetten die haar mooie zeezicht belemmert. Linda is geen fan van groen en natuur: wie helpt haar om de overhangende klimoptakken te snoeien? En Thomas heeft een meningsverschil met zijn buren over een camera, een scheef hangende schutting en enkele bomen. Tijd voor een gesprek!

3. Aflevering 3

30 maart 2026 (50 minuten)

Thomas gaat met zijn buren Wim en Vanessa in gesprek over enkele ergernissen die hij graag opgehelderd wil zien. Nadine vindt het vervelend dat haar privéparking gebruikt wordt door klanten van een andere winkel. En de jonge mountainbikers Biker Boys zagen hun zelfgebouwde parcours plots verdwijnen en weten niet meer waar naartoe.

4. Aflevering 4

6 april 2026 (50 minuten)

De Biker Boys gaan in gesprek met de burgemeester in de hoop hun mountainbikeparcours terug te krijgen. Kunnen ze hun hobby opnieuw uitoefenen? Peter kan de slaap niet vatten door geparkeerde vrachtwagens die hun airco luid laten draaien. De bewoners van de Bremstraat in Noorderwijk maken zich ernstige zorgen over de boomwortels die overal in de straat naar boven komen. Zijn hun zorgen terecht?

5. Aflevering 5

13 april 2026 (50 minuten)

In Noorderwijk zorgen bomen in de straat voor heel wat onrust. De burgemeester komt ter plaatse om de situatie te bespreken. Alleenstaande moeder Sandy huurt een huis waar schimmel voor problemen zorgt. En Patsy ontdekte dat haar huis plots niet meer grenst aan de openbare weg. Hoe kan dit weer opgelost worden? Een hoogteverschil tussen twee tuinen zorgt voor heel wat problemen voor buurvrouw Martine en buren Jonathan en Laura. Over één ding is iedereen het eens: ze willen een oplossing.

6. Aflevering 6

20 april 2026 (50 minuten)

Martine gaat in gesprek met haar buren Jonathan en Laura in de hoop dat er eindelijk een oplossing komt voor het hoogteverschil tussen de tuinen. Karin heeft last van het ronkende lawaai van de afzuiginstallatie van de buren. Is het lawaai echt zo luid? In Hamme nemen de schoolkinderen een weg naar school die voor veel frustratie zorgt. Voor enkele ouders is het nu wel genoeg geweest met de gescheurde jassen en de gevaarlijke situatie.

7. Aflevering 7

27 april 2026 (50 minuten)

In Hamme riskeren de schoolkinderen gescheurde kleren of erger als ze het wandelpad naar school nemen. Dieter Vanoutrive gaat de situatie met eigen ogen bekijken en zoekt samen met de burgemeester en de bewoners een oplossing. Buren Martine, Jonathan en Laura krijgen hulp van een deskundige om het hoogteverschil tussen de tuinen op te helderen. En in Zillebeke zorgde de organisatie van een triatlon voor ergernissen bij enkele buurtbewoners. Gelukkig staat de organisatie open voor een gesprek.

8. Aflevering 8

4 mei 2025 (50 minuten)

Dat een triatlon organiseren niet eenvoudig is, weten ze wel in Zillebeke. Enkele buurtbewoners gaan in gesprek met de organisatie over hun ergernissen. Maaike en Philippe zijn het moe dat er op de verhoogde berm voor hun huis geparkeerd wordt. Maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.