• 10.500 nieuwsartikelen
 • 161.592 films
 • 10.088 series
 • 29.632 seizoenen
 • 612.947 acteurs
 • 192.823 gebruikers
 • 8.960.244 stemmen
Avatar
 
banner banner

John Adams (2008)

Drama | Miniserie
3,75 24 stemmen

Show titel: John Adams

IMDb beoordeling: 8,5 (36.153)

Genre: Drama

Afleveringen: 7

Speelduur: 8 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Kirk Ellis

Met: Paul Giamatti, Laura Linney en Mamie Gummer

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 16 maart 2008

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk miniserie via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot John Adams

John Adams was de tweede president van de Verenigde Staten. Een man wiens onafhankelijke geest, groot respect voor de regels van de wet en voorvechter van persoonlijke vrijheid van invloed waren op de waarden waarop Amerika is ontstaan. Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan de relatie tussen Adams en zijn lange huwelijk met Abigail, een relatie die wordt gezien als een van de ontroerendste uit de Amerikaanse geschiedenis.

Externe links

Afleveringen

 1. 1. Join or Die

  16 maart 2008 (1 uur en 12 minuten)

  Na het 'Bloedbad van Boston' in 1770 accepteert John Adams de taak om de Britse officieren te verdedigen die het vuur openden op burgers. Hij wint de zaak en krijgt van het Engelse hof hiervoor een stevige promotie aangeboden. Adams weigert die echter en vertrekt integendeel naar Philadelphia, om daar te zetelen in het eerste Continentale Congres.

 2. 2. Independence

  16 maart 2008 (1 uur en 12 minuten)

  Tegenstrijdige meningen dreigen het Continentale Congres irrelevant te maken. John Adams bepleit er een radicale oplossing: het uitroepen van de onafhankelijkheid. Het zal echter niet eenvoudig zijn alle 13 staten uniform achter dit voorstel te scharen.

 3. 3. Don't Tread on Me

  23 maart 2008 (1 uur en 12 minuten)

  John Adams maakt de oversteek naar Frankrijk om steun van de Franse koning Lodewijk XVI te vragen voor de strijd tegen de Britten. Op vraag van Benjamin Franklin, die Adams' gebrek aan diplomatie hekelt, moet Adams echter Frankrijk verlaten. Hij zoekt dan maar oorlogsgeld in Nederland, maar wordt daar zwaar ziek.

 4. 4. Reunion

  30 maart 2008 (1 uur en 12 minuten)

  Na de Britse overgave in Yorktown is John Adams een tijdje ambassadeur in Frankrijk, alvorens benoemd te worden als speciale gezant aan het hof van de Britse koning George III. Gekweld door heimwee keert Adams echter al snel terug naar Amerika, waar hij verkozen wordt tot vice-president onder George Washington.

 5. 5. Unite or Die

  6 april 2008 (1 uur en 12 minuten)

  John Adams' vice-presidentschap loopt niet over rozen, aangezien hij continu uit de intieme kring van beslissers rond Washington wordt gehouden. Bovendien is hij onpopulair bij het Amerikaanse volk wegens de ratificatie van een betwist verdrag met Groot-Brittannië. Toch wordt hij in 1896, met slechts drie stemmen voorsprong op rivaal Jefferson, de tweede Amerikaanse president.

 6. 6. Unnecessary War

  13 april 2008 (1 uur en 12 minuten)

  Tijdens zijn presidentschap moet Adams alle moeite doen om niet in het Europese conflict van Napoleon mee te worden gesleept. Op het thuisfront gooit hij zijn alcoholische zoon Charles op straat. Adams kan zijn presidentschap niet verlengen en wordt opgevolgd door Jefferson.

 7. 7. Peacefield

  20 april 2008 (1 uur en 12 minuten)

  Pensioen bevalt John Adams niet: hij waagt zich aan zijn memoires, maar raakt ook dat snel beu. Wanneer niet lang na elkaar zijn dochter en vrouw sterven, berust hij echter in zijn lot als teruggetrokken, oude landbouwer. Hij maakt bovendien nog mee dat zijn zoon, John Quincy Adams, het Witte Huis mag betreden. John Adams sterft op 4 juli 1826, op dezelfde dag als Thomas Jefferson, exact 50 jaar na de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Abigail Adams

Sally Adams

George Washington

Alexander Hamilton

Abigail “Nabby” Adams Smith

Benjamin Franklin

John Hancock

Samuel Adams

Thomas Jefferson

Young John Quincy Adams

John Dickinson

Young Nabby Adams

John Quincy Adams

Thomas Adams

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.