• 9.379.105 stemmen

The Tower - Seizoen 3 (2024)

Show titel: The Tower

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 07 minuten

Ontwikkeld door: Patrick Harbinson en Damien Timmer

Met: Gemma Whelan, Tahirah Sharif en Jimmy Akingbola

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 2 september 2024

Eerst uitgezonden op: ITV1 (Verenigd Koninkrijk)

• HBO Max Bekijk seizoen 3 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Tower

Een ervaren agent en een tienermeisje komen om het leven in een torenflat in Zuidoost-Londen. Een vijfjarig jongetje en rookie Lizzie Griffiths blijven achter op het dak, maar worden vermist. Detective Sergeant Sarah Collins wordt ingezet om Lizzie te vinden voordat ze ernstig gewond raakt, maar ook om de waarheid achter de gruwelijke sterfgevallen in het torenflat te achterhalen.

Afleveringen Seizoen 3 (2024)

1. Aflevering 1

2 september 2024 (48 minuten)

2. Aflevering 2

3 september 2024 (46 minuten)

3. Aflevering 3

4 september 2024 (46 minuten)

4. Aflevering 4

5 september 2024 (47 minuten)

avatar van Suitehome

Suitehome

Het derde seizoen van The Tower kent een uitstekende hoofdrol voor Gemma Whelan als rechercheur DS Sarah Collins. Whelan (DI Ray, Gentleman Jack) geeft haar rol een onmiskenbaar eigen karakter mee. Schrijver en producer Patrick Harbinson (Homeland, Law & Order; Special Victims Unit) bewerkte het boek van Kate London tot een vlot politiedrama. De zaak waar dit derde seizoen om draait is een steekpartij met dodelijke afloop.

Sterke vrouwen hebben het in The Tower voor het zeggen. Waar het tweede seizoen een loopje nam met gendergelijkheid bij de Britse Politie, neemt dit derde seizoen vilein revanche; we zien een een alleenstaande politieagente met kind, een lesbisch stel, een vrouw die haar echtgenoot/inspecteur het huis uit zet en een vrouwelijke rechercheur die na een 24-uursdienst doodgewoon even de kinderen uit school gaat halen. En even later tegen haar leidinggevende zegt: 'jij bent raar'. Dit alles met een verbluffende vanzelfsprekendheid. In The Tower werkt het.

avatar van AniSter

AniSter

Ik ben een beetje verbaasd over de IMDb-score. Ik schaal dit derde seizoen toch iets lager in: nét voldoende. De karakters komen allemaal een beetje apathisch over. Van dit soort plots passen er 13 in een dozijn.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goed seizoen, met op het einde louter verliezers.

De rode draad wordt helaas een beetje sneu beeindigd.

maar de spanning is voelbaar, acteren is goed. Wellicht nog een 4de seizoen.