ad
 • 139.569 films
 • 6.583 series
 • 19.906 seizoenen
 • 431.070 acteurs
 • 280.185 gebruikers
 • 8.077.429 stemmen
Avatar
 
banner banner

Brideshead Revisited (1981)

4,05 11 stemmen

Show titel: Brideshead Revisited

IMDb beoordeling: 8,5 (6.666)

Seizoenen: 1 seizoen

Afleveringen: 11

Datum van release: maandag 12 oktober 1981

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Brideshead Revisited

Afleveringen Seizoen 1 (1981)

 1. 1. Et in Arcadia Ego

  Engeland, 1944. Een militaire missie brengt kapitein Charles Ryder naar Brideshead, nu een somber legerkamp, maar ooit een prachtig landgoed. Brideshead roept bij Ryder grote emoties en herinneringen op en voert hem terug naar Oxford in 1923. Toen leerde hij als student de flamboyante Sebastian Flyte kennen, de zoon van een aloud adellijk geslacht. Sebastian nodigt hem mee naar zijn familiedomein, het prachtige landhuis Brideshead, en introduceert hem in het elitaire milieu van zijn familie en de aristocratie.

 2. 2. Home and Abroad

  Charles Ryder brengt op uitnodiging van Sebastian Flythe de zomer door in het door de familie verlaten Brideshead. Maar zodra Sebastians oudere broer, Lord Brideshead, en zijn jongere zus Cordelia op het kasteel aankomen, is het uit met de rust. Charles leert de familie beter kennen en ontdekt de belangrijke rol van het katholieke geloof in hun leven. Voor de één een bron van inspiratie en voor de ander één van ergernis. Sebastian neemt Charles mee op reis naar het Venetiaanse paleis van zijn vader, Lord Marchmain. Cora, de minnares van de oude Lord, waarschuwt Charles voor de destructieve kracht van de familie.

 3. 3. The Bleak Light of Day

  Op weg naar een bal worden Sebastian en Charles door een paar vrolijke meisjes meegetroond naar een nachtclub. Maar Sebastian veroorzaakt een ongeval en wordt gearresteerd wegens dronkenschap achter het stuur. Hij wordt weer vrijgelaten na tussenkomst van zijn moeder, Lady Marchmain, en dankzij de invloed van Rex Mottram, Julia’s rijke bewonderaar, en de pleidooien van Mr. Samgrass, zijn geschiedenisprofessor in Oxford. Charles maakt zich grote zorgen om de drankzucht van Sebastian die nu echt problematische vormen aanneemt.

 4. 4. Sebastian against the World

  Paasvakantie, 1924. Charles maakt zich steeds meer zorgen om Sebastian. Wanneer hij hem nog maar eens dronken aantreft op zijn kamer, biedt hij aan hem te helpen. Maar Sebastian verwijt Charles hem te bespioneren in opdracht van zijn moeder. Later verontschuldigt hij zich wel, maar de twee vrienden groeien langzaam verder uiteen. Lady Marchmain smeekt Charles om Sebastian te redden, maar Charles beseft dat hij voor zijn eigen welzijn afstand moet nemen van Brideshead en de Marchmains

 5. 5. A Blow Upon a Bruise

  Charles brengt nieuwjaar 1925 door op Brideshead. Hij ontmoet er Sebastian en Mr. Samgrass, net terug van een reis naar het Nabije Oosten. Sebastian heeft tijdens de kerstdagen weer zwaar aan de fles gezeten en Lady Marchmain heeft daarom alle sterke drank uit het kasteel laten verwijderen. Sebastian lijkt zich neer te leggen bij die grote drooglegging en laat zelfs weten dat hij zal deelnemen aan de jachtpartij die op het domein zal plaatsvinden. Maar wanneer hij van Charles wat geld wil lenen om tijdens de jacht iets te gaan drinken in een pub, beseft die dat er onheil in de lucht hangt.

 6. 6. Julia

  Charles is terug in Parijs en krijgt daar het bezoek van zijn vriend Rex Mottram. Die vertelt hem dat hij samen met Sebastian naar Zürich was gereisd voor een ontwenningskuur. Sebastian is er echter vandoor gegaan en Rex komt Charles nu vragen of hij weet waar Sebastian ergens rondhangt. Charles zegt dat hij alle banden met de Marchmains heeft verbroken. Rex heeft echter nog meer nieuws. Lady Marchmain is doodziek en financieel zit de familie aan de grond. Rex zelf wil graag met Julia trouwen. Dat is niet helemaal naar de zin van Lady Marchmain. Om haar te overtuigen wil Rex zich tot het katholicisme bekeren.

 7. 7. The Unseen Hook

  Mei 1926. Charles arriveert in Londen, waar een algemene staking aan de gang is. Hij engageert zich als stakingbreker en raakt betrokken bij enkele relletjes. Op een feestje verneemt hij dat Sebastian ergens in Marokko rondhangt, samen met een Duitser die uit het Vreemdelingenlegioen is gedeserteerd. Lady Marchmain is stervende en Julia smeekt Charles om Sebastian te gaan zoeken. Daarop vertrekt Charles naar Marokko. Hij slaagt erin Sebastian te vinden, maar die is totaal aan lager wal geraakt.

 8. 8. Brideshead Deserted

  Amerika, 1938. Charles is in de loop der jaren een succesvolle schilder geworden. Maar de herinnering aan de Marchmains brengt zijn inspiratie van tijd tot tijd in het gedrang. Daarom maakt hij een grote reis door Zuid-Amerika. In de herfst voegt hij zich weer bij zijn echtgenote Celia in New York, waar ze inschepen voor de terugkeer naar Europa. Ook Julia Marchmain blijkt zich aan boord van de luxecruiser te bevinden. En weer dreigt Charles voor haar betoverende kracht te bezwijken.

 9. 9. Orphans of the Storm

  Tijdens de boottocht van New York naar Engeland wordt Celia zeeziek. Daardoor heeft Charles tijd te over om met Julia te praten. Zij vertelt hem dat haar huwelijk met Rex Mottram een mislukking is geworden en dat hun dochtertje dood geboren werd. Charles wordt verliefd op Julia en ze brengen samen de nacht door. Wanneer het schip aanmeert, deelt Charles Celia mee dat hij hun huwelijk als afgelopen beschouwt. Daarop reist hij met Julia door naar Brideshead, waar Rex zich verrassend inschikkelijk toont. Toch beginnen Julia en Charles zich af te vragen of zij ooit gelukkig zullen zijn.

 10. 10. A Twitch Upon the Thread

  Charles en Julia denken eraan zich te laten scheiden om met elkaar te kunnen trouwen. Hun toekomstplannen worden echter verstoord door de komst van Bridey. Die kondigt zijn verloving aan met Miss Muspratt, maar meldt tegelijk dat hij zijn verloofde niet naar Brideshead kan brengen omdat haar katholieke overtuiging de aanwezigheid van de ’overspeligen’ Julia en Charles niet zou kunnen verdragen. Daardoor komen die twee onder grote druk te staan. Vooral bij Julia leidt de situatie tot een ontlading van frustraties en complexen. Ook Cordelia keert terug naar Brideshead. Zij heeft nieuws over Sebastian, maar dat is weinig fraai.

 11. 11. Brideshead Revisited

  Het is nu 1939 en er hangt oorlog in de lucht. Na een lange afwezigheid keert Lord Marchmain eindelijk naar Brideshead terug, samen met zijn maîtresse Cara. Zij verklapt het motief van deze onverwachte terugkeer: Lord Marchmain komt in Brideshead sterven. Bridey doet al meteen zijn uiterste best om zijn goddeloze vader terug te brengen naar de katholieke schaapstal, maar hij heeft niet het minste succes. Uiteindelijk is het Julia die erin slaagt een priester tot bij het doodsbed van haar vader te brengen om de laatste sacramenten toe te dienen. De familie doet een laatste poging om Lord Marchmain te bekeren en dat confronteert Charles en Julia met een ultieme crisis in hun verhouding.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2071 berichten
 • 303 stemmen

Vaak benieuwd geweest, nooit gekeken, hooguit korte stukjes.

Wie vertelt hier es wat meer over?

Bv., wat doet Mr. Oizo daar op de cover?

Hoge waarderingen genoeg...


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.