• 9.381.068 stemmen

Landman - Seizoen 1 (2024-2025)

Show titel: Landman

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Taylor Sheridan en Christian Wallace

Met: Billy Bob Thornton, Demi Moore en Jon Hamm

Datum van release: zondag 17 november 2024

Eerst uitgezonden op: Paramount Network (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Landman

De familie Norris begeeft zich in de West-Texaanse olie-industrie. Hier moeten ze zich langs alle problemen die daarbij komen kijken zien te navigeren. De problemen in deze specifieke, competitieve wereld van ondernemers en graaiers zijn niet alleen van koopmansaard, maar ook van milieukundige aard. De 'roughnecks' in deze niche beseffen zich nauwelijks hun rol in het klimaat, de economie, en allerhande geopolitieke kwesties.

Afleveringen Seizoen 1 (2024-2025)

1. 1. Landman

17 november 2024 (56 minuten)

2. 2. Dreamers and Losers

17 november 2024 (55 minuten)

3. 3. Hell has a Front yard

24 november 2024 (54 minuten)

4. 4. The sting of Second Chances

1 december 2024 (44 minuten)

5. 5. Where Is Home

8 december 2024 (1 uur en 04 minuten)

6. 6. Beware the Second Beating

15 december 2024 (43 minuten)

7. 7. All Roads Lead to a Hole

22 december 2024 (46 minuten)

8. 8. Clumsy, This Life

29 december 2024 (55 minuten)

9. 9. WolfCamp

5 januari 2025 (48 minuten)

10. 10. The Crumbs of Hope

12 januari 2025 (1 uur en 20 minuten)

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Heb na het kijken van eerste aflevering deze serie in de wacht gezet...

Wat mij ging tegenstaan was het 'stoere' Texaanse geleuter met misplaatste nonchalance.

8.3 op IMDB? Zullen vooral Amerikanen uit de VS zijn en fans van de staat Texas; boerenverstand verheven tot 'cultuur'. Zum Kotsen.

avatar van fred1946

fred1946

Leuke serie

Veel actie geen saaie momenten, er gebeurde veel.

Niet lang draderig over een onderwerp.

Een soort Yellowstone maar dan in olie.

Alleen de dochter en zijn vrouw waren irritant.

De rest het acteren waren niet slecht.

Het einde vond ik vreemd. plots afgelopen.

Kon dat niet volgen, een soort open einde.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het 10-delige drama Landman kijkt als een ongelikt en verouderd pleidooi voor fossiele energie. Landman komt uit de koker van Christian Wallace en Taylor Sheridan (welke belangrijke SkyShowtime-serie is niet van zijn hand?). Ergens tussen de series Dallas en Yellowstone gaat Landman over moed, opoffering, patriottisme, verlies, christelijk conservatisme en het belang van olie. Gelardeerd met 'levenslessen' van landmancowboy Tommy Miller (Billy Bob Thornton).

De simpele realiteit van Sheridan is typisch Amerikaans, en is - ondanks het wervelende verhaal - zo plat als Texas. Als een modern sprookje waarin de tijd op alle gebieden lijkt stil te staan. En stil blijft staan. De karikaturale karakters - boertig, bitchy of bekrompen - doen het sterrenensemble van acteurs tekort. Oliebaas Monty Miller (Jon Hamm - Fargo, Mad Men) voelt zich in de loop van dit seizoen steeds beroerder. Te hopen is dat dit in het script stond, maar niet uit te sluiten valt dat Hamm zijn rol ook zelf niet meer zag zitten. Taylor Sheridan is een meesterverteller met een indrukwekkend oeuvre. In Landman zijn zijn verhalen achterhaald en inhoudsloos.

avatar van blurp194

blurp194

Sheridan doet maar weer eens een serie.

Met het budget zit het kennelijk wel goed, want de production values zijn top notch, en de cast is vrijwel perfect. Voorop vanzelf Billy Bob met hulp van een heleboel eye candy in de vorm van Larter, Randolph, Chávez en Wallace. Ohja, en Demi ook nog, al kan ik dat niet meer dan een half rolletje vinden met haar vijf minuten screen time.

Zoals je verwachten zou druipt de redneck mentaliteit van het scherm - van dik hout zaagt men een bos voor de deur, zeg maar. Subtiel is het allemaal echt niet, en met de nodige onwaarheden die we gewend zijn van de olieindustrie wordt dat nog maar eens ad nauseam bevestigd. Aan de andere kant, Sheridan verraste me ook met zijn finale van Yellowstone, en de nonsens die er verteld wordt is, hoe apert ook, wel altijd in character - al ben ik bang dat de doelgroep dat soort subtiliteiten nooit zal begrijpen.

Maar ook afgezien van dat soort afwegingen is het al met al geen goede serie, vind ik. Het begint nog wel leuk, met een zekere eigenheid en verrassing, maar zo rond aflevering 4 lijkt het een beetje op en daalt er een soort sleur neer. En dat komt niet meer goed, en de te ver overdreven seizoensfinale maakt het alleen maar erger.

avatar van david bohm

david bohm

De balans tussen drama en humor vind ik in deze serie nogal vreemd. Iedereen met name Tommy heeft meteen een gevatte opmerking paraat en dan heb je nog de vrouw en dochter voor de komische noot. Nou ja ik vond het niet grappig maar iemand die met een rode MAGA pet op de bank dit zit te kijken zal misschien in een deuk liggen.

Het drama deel is veel interessanter ondanks dat Tommy voor werkelijk alles meteen de juiste woorden en de oplossing heeft.

Als de serie wat minder dik was aangezet en een tik het waarschijnlijk een topserie hebben gevonden.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Prima serie, maar als je net klaar bent met alles van Yellowstone en dan hieraan begint is 't te soft... Dat was echt even schakelen.

Wel degelijk acteerwerk van met name Billy Bob. Maar mij wat te sloom en gezapig om echt goed te zijn.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"No. I want a cigarette and a Dr Pepper."

Een van de beste series die er nu is! De cast is geweldig, grondig en intrigerend. Alles wat Taylor Sheridan op dit moment lijkt aan te raken, verandert in goud, of in dit geval zwart goud!

4 1/2

avatar van 2dehans

2dehans

Serie begon veelbelovend. Billy Bob komt weer heerlijk uit de verf. Begint met de harde sfeer en werk in de oliebusiness… maar na aflevering 3 gaat het downhill. Zijn mega spoiled irritante dochter die bij hem komt inwonen en zijn advocaat en collega “gek” maakt. Zijn ex die intrede doet in de serie is zo over de top dat het lijkt dat ik in een tiener film ben terecht gekomen. Het moment dat zijn zoon in de zelfde week dat zijn ploeg is opgeblazen een relatie aan gaat met de vrouw van zijn overleden collega spande wel de kroon. Als kers op de taart de mexicaanse gangster die zich zo weer weg laten jagen… Het zal er allemaal niet beter op worden ben ik bang maar heb niet verder gekeken om het te ervaren Jammer