• 9.369.466 stemmen

Landman - Seizoen 1 (2024-2025)

Show titel: Landman

Afleveringen: 10

Speelduur: 9 uur en 05 minuten

Ontwikkeld door: Taylor Sheridan en Christian Wallace

Met: Billy Bob Thornton, Demi Moore en Jon Hamm

Datum van release: zondag 17 november 2024

Eerst uitgezonden op: Paramount Network (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Landman

De familie Norris begeeft zich in de West-Texaanse olie-industrie. Hier moeten ze zich langs alle problemen die daarbij komen kijken zien te navigeren. De problemen in deze specifieke, competitieve wereld van ondernemers en graaiers zijn niet alleen van koopmansaard, maar ook van milieukundige aard. De 'roughnecks' in deze niche beseffen zich nauwelijks hun rol in het klimaat, de economie, en allerhande geopolitieke kwesties.

Afleveringen Seizoen 1 (2024-2025)

1. 1. Landman

17 november 2024 (56 minuten)

2. 2. Dreamers and Losers

17 november 2024 (55 minuten)

3. 3. Hell has a Front yard

24 november 2024 (54 minuten)

4. 4. The sting of Second Chances

1 december 2024 (44 minuten)

5. 5. Where Is Home

8 december 2024 (1 uur en 04 minuten)

6. 6. Beware the Second Beating

15 december 2024 (43 minuten)

7. 7. All Roads Lead to a Hole

22 december 2024 (46 minuten)

8. 8. Clumsy, This Life

29 december 2024 (55 minuten)

9. 9. WolfCamp

5 januari 2025 (48 minuten)

10. 10. The Crumbs of Hope

12 januari 2025 (1 uur en 20 minuten)

Dit klinkt best wel goed.

avatar van badfans69

badfans69

Vanaf 20 november op SkyShowtime.

avatar van niekv

niekv

fantastische serie wat een meesterwerk

avatar van perdona

perdona

Topper, en weer Billy Bob Thornton in een glansrol. Wat een super acteur.

avatar van peter74

peter74

Ik zit altijd met plezier te kijken naar een sarcastische, droge Billy Bob Thornton. Mooie serie.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Taylor Sheridan begint een beetje een held in de industrie te worden met al dat goede spul wat ie maakt. Ben ook weer zeer benieuwd naar deze

avatar van stefan dias

stefan dias

Ja, ziet er weer prima uit. Maar wat is alles weer helemaal overdreven met het testosteron dat van het scherm druipt. Het begint al met Billy-Bob Thornton die met een kap over zijn hoofd ervan langs krijgt. Een plek en moment waarop iedereen zo al in broek zou zeiken van de schrik, maar Billy-Bob blijft dus zijn overloos cynische zelf, dat kan hij wel, en begint gortdroog zijn gijzelaars de les te spellen. Stoer, hoor.

En zo gaat het maar door. Allemaal best het kijken waard, maar ondertussen toch flink vermoeiend. Geweld met de grote G moet er altijd per se in en terloops ook nog een hooop cynisme over de machtscenakels die natuurlijk enkel en alleen om geld draaien. Je leest het, ik heb het ondertussen wel even gehad met dat stoer, stoerder, stoerst gedoe. Geef mij maar series als L'Amica Geniale.

avatar van Triller

Triller

Sorry maar ik kan niet begrijpen hoe deze serie aan een cijfers als een 8,3 komt, dit is toch niet meer dan een 6, nog iets waard.

Alleen al het overdreven gedoe met het 18 jarige advocaatje wat de gehele tijd stoer kijkt en met iedereen de grond aan veegt. Dit verpest al 50% van de serie en dan de overdreven ex vrouw en dochter, kan er een beetje verhaal in zitten. En ja ik begrijp het achtergrond verhaal over de olie industrie... maar het neppe gedoe er omheen, maakt het niks meer dan een een stoere film gekruist met een teen serie. Het over de top gedoe maakt dit absoluut geen top serie.

Daarnaast is alles zo voorspelbaar, ook met z'n zoon, je weet precies wat er gaat gebeuren mer de 2 de groep, ze haten hem en dan ... ineens... tetaaaaaa

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Heb na het kijken van eerste aflevering deze serie in de wacht gezet...

Wat mij ging tegenstaan was het 'stoere' Texaanse geleuter met misplaatste nonchalance.

8.3 op IMDB? Zullen vooral Amerikanen uit de VS zijn en fans van de staat Texas; boerenverstand verheven tot 'cultuur'. Zum Kotsen.

avatar van Bak&Braad

Bak&Braad

Ik kan er helaas alleen maar een schepje negativiteit bovenop doen.

Amerikaanse mannetjesputterij.

2 irritante bitches, die ex en die dochter van hem die ook nog niet zo best acteren.

avatar van fred1946

fred1946

Leuke serie

Veel actie geen saaie momenten, er gebeurde veel.

Niet lang draderig over een onderwerp.

Een soort Yellowstone maar dan in olie.

Alleen de dochter en zijn vrouw waren irritant.

De rest het acteren waren niet slecht.

Het einde vond ik vreemd. plots afgelopen.

Kon dat niet volgen, een soort open einde.

avatar van peter74

peter74

henkysel schreef:

Het einde vond ik vreemd. plots afgelopen.

Kon dat niet volgen, een soort open einde.

Er komt nog een 10e en laatste aflevering van dit seizoen volgende week woensdag. Verder helemaal eens met jouw mening, al vond ik persoonlijk de 7e afl. een stuk minder.

avatar van lang pee

lang pee

Triller schreef:

Niet meer dan een zes, en u geeft 1 op 5, dus 2 op 10?

avatar van fred1946

fred1946

peter74 schreef:

Toppie Peter74 dank je wel voor de info.

avatar van Suitehome

Suitehome

Het 10-delige drama Landman kijkt als een ongelikt en verouderd pleidooi voor fossiele energie. Landman komt uit de koker van Christian Wallace en Taylor Sheridan (welke belangrijke SkyShowtime-serie is niet van zijn hand?). Ergens tussen de series Dallas en Yellowstone gaat Landman over moed, opoffering, patriottisme, verlies, christelijk conservatisme en het belang van olie. Gelardeerd met 'levenslessen' van landmancowboy Tommy Miller (Billy Bob Thornton).

De simpele realiteit van Sheridan is typisch Amerikaans, en is - ondanks het wervelende verhaal - zo plat als Texas. Als een modern sprookje waarin de tijd op alle gebieden lijkt stil te staan. En stil blijft staan. De karikaturale karakters - boertig, bitchy of bekrompen - doen het sterrenensemble van acteurs tekort. Oliebaas Monty Miller (Jon Hamm - Fargo, Mad Men) voelt zich in de loop van dit seizoen steeds beroerder. Te hopen is dat dit in het script stond, maar niet uit te sluiten valt dat Hamm zijn rol ook zelf niet meer zag zitten. Taylor Sheridan is een meesterverteller met een indrukwekkend oeuvre. In Landman zijn zijn verhalen achterhaald en inhoudsloos.

avatar van Triller

Triller

lang pee schreef:

Niet meer dan een zes, en u geeft 1 op 5, dus 2 op 10?

voor mij is het een 1, maar ik zou kunnen begrijpen als deze serie een 6 zou zijn gemiddeld, er zijn nou eenmaal mensen die ook van teen wolf series houden.

avatar van hkoster16

hkoster16

ik wilde eigenlijk helemaal geen mening geven maar als met vele amerikaanse series of meligheid, of stoerdoenerij, of het verzand in mier zoet. Ik zet maar een aflevering van beck op. Meer spanning.

Hm nee, niet eens.

Ja, het is super Amerikaans, bevat super veel testosteron en kent de nodige karikaturen , maar het is wel heel lekker om je telkens een uurtje te baden in deze oliewereld.

avatar van voyager77

voyager77

De casting van Billy Bob voor deze rol is zowat 100 % super-kan niet beter-perfect. Hij heeft de magische touch dat hij eender wat banale handeling kan doen voor de camera terwijl hij gewoon droog feiten verteld en toch uit puur charisma volledig je aandacht trekt , echt topacteur.

avatar van blurp194

blurp194

Sheridan doet maar weer eens een serie.

Met het budget zit het kennelijk wel goed, want de production values zijn top notch, en de cast is vrijwel perfect. Voorop vanzelf Billy Bob met hulp van een heleboel eye candy in de vorm van Larter, Randolph, Chávez en Wallace. Ohja, en Demi ook nog, al kan ik dat niet meer dan een half rolletje vinden met haar vijf minuten screen time.

Zoals je verwachten zou druipt de redneck mentaliteit van het scherm - van dik hout zaagt men een bos voor de deur, zeg maar. Subtiel is het allemaal echt niet, en met de nodige onwaarheden die we gewend zijn van de olieindustrie wordt dat nog maar eens ad nauseam bevestigd. Aan de andere kant, Sheridan verraste me ook met zijn finale van Yellowstone, en de nonsens die er verteld wordt is, hoe apert ook, wel altijd in character - al ben ik bang dat de doelgroep dat soort subtiliteiten nooit zal begrijpen.

Maar ook afgezien van dat soort afwegingen is het al met al geen goede serie, vind ik. Het begint nog wel leuk, met een zekere eigenheid en verrassing, maar zo rond aflevering 4 lijkt het een beetje op en daalt er een soort sleur neer. En dat komt niet meer goed, en de te ver overdreven seizoensfinale maakt het alleen maar erger.

avatar van david bohm

david bohm

De balans tussen drama en humor vind ik in deze serie nogal vreemd. Iedereen met name Tommy heeft meteen een gevatte opmerking paraat en dan heb je nog de vrouw en dochter voor de komische noot. Nou ja ik vond het niet grappig maar iemand die met een rode MAGA pet op de bank dit zit te kijken zal misschien in een deuk liggen.

Het drama deel is veel interessanter ondanks dat Tommy voor werkelijk alles meteen de juiste woorden en de oplossing heeft.

Als de serie wat minder dik was aangezet en een tik het waarschijnlijk een topserie hebben gevonden.

avatar van jester

jester

De serie begint heel goed, met een bruut beeld van de oliewereld. Tommie als landman, Cooper die het vak vanaf de basis wil leren kennen, best overtuigend. Helaas worden er halverwege een paar afslagen genomen die minder geslaagd zijn, zoals Cooper die bij de Ariana intrekt en vooral de avonturen van de vrouw en dochter van Tommy. Die laatste verhaallijn had me gestolen mogen worden. Toch uiteindelijk een bevredigende serie, vooral door Billy Bob Thornton, die zoals we gewend zijn de serie draagt.

avatar van MelB

MelB

Golden Hour!

Het lijkt wel film studenten die zijn gefascineerd door het concept van het gouden uur en proberen het steevast uit. Ik begrijp ze wel. Zon die hoog staat levert geen mooie beelden op.

De serie en elke afleveringen speelt af in de periode kort na zonsopgang en voor zonsondergang wanneer het licht optimaal is om een ​​prachtige esthetiek op camera vast te leggen . Omdat de zon op deze tijdstippen van de dag dicht bij de horizon staat, werpt het een delicate tint die een extra laag visuele schoonheid toevoegt aan een scène.

Hoewel de natuurlijke schoonheid van de cinematografie van het gouden uur aantrekkelijk is, betekent dat niet dat het in elk scenario past. Dit natuurlijke schoonheid zat er dik bovenop. Afwisselend met kunstlicht die golden hour simuleert.

Eerlijk: Sommige resultaten levert verbluffende beelden op.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

david bohm schreef:

Ik heb een petje met 'Let's go Brandon' en vind het inderdaad fantastisch. 'Murica!! USA!! USA!! Opdat Taylor Sheridan nog heel lang heel veel series moge maken. Al was het alleen maar vanwege die zure reacties hier van cucks over cowboys en rednecks

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Prima serie, maar als je net klaar bent met alles van Yellowstone en dan hieraan begint is 't te soft... Dat was echt even schakelen.

Wel degelijk acteerwerk van met name Billy Bob. Maar mij wat te sloom en gezapig om echt goed te zijn.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"No. I want a cigarette and a Dr Pepper."

Een van de beste series die er nu is! De cast is geweldig, grondig en intrigerend. Alles wat Taylor Sheridan op dit moment lijkt aan te raken, verandert in goud, of in dit geval zwart goud!

4 1/2

avatar van 2dehans

2dehans

Serie begon veelbelovend. Billy Bob komt weer heerlijk uit de verf. Begint met de harde sfeer en werk in de oliebusiness… maar na aflevering 3 gaat het downhill. Zijn mega spoiled irritante dochter die bij hem komt inwonen en zijn advocaat en collega “gek” maakt. Zijn ex die intrede doet in de serie is zo over de top dat het lijkt dat ik in een tiener film ben terecht gekomen. Het moment dat zijn zoon in de zelfde week dat zijn ploeg is opgeblazen een relatie aan gaat met de vrouw van zijn overleden collega spande wel de kroon. Als kers op de taart de mexicaanse gangster die zich zo weer weg laten jagen… Het zal er allemaal niet beter op worden ben ik bang maar heb niet verder gekeken om het te ervaren Jammer

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke serie tot nu toe. Er zijn aflevering bij die saai zijn.

avatar van martijnk

martijnk

Baggerserie.

Ook dik gesponsored door de sigarettenindustrie.

Niet de moeite.

Hoe deze score op IMDB zo hoog is? Geen idee. De serie zou echt top zijn zonder de irritante vrouw en dochter. De zoon begint ok, maar veranderd in een samaritaan. Zonde, Billy Bob is heerlijk sarcastisch