• 9.377.278 stemmen

Seon-san - Seizoen 1 (2024)

Alternatieve titels: The Bequeathed, 선산

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Sang-ho Yeon

Met: Kim Hyun-joo, Park Hee-soon en Park Byung-eun

Oorsprong: Zuid-Korea

Datum van release: vrijdag 19 januari 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Seon-san

Na de dood van haar oom erft Yoon Seo-ha het familiegraf van haar overleden oom. Sindsdien raakt Seo-ha betrokken bij een aantal vreemde incidenten. Ze heeft een jongere stiefbroer, Kim Young-ho, die haar in nog meer verwarring brengt. Ondertussen vermoedt rechercheur Choi Sung-joon dat de recente incidenten die in het dorp hebben plaatsgevonden verband houden met het familiegraf van Seo-ha.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. Aflevering 1

19 januari 2024 (56 minuten)

Op de begrafenis van haar onbekende oom ontmoet Yoon Seo-ha Kim Young-ho, een man die zegt haar halfbroer te zijn. Ondertussen zoekt rechercheur Choi Sung-jun nieuwe aanwijzingen.

2. Aflevering 2

19 januari 2024 (47 minuten)

Seo-ha vermoedt dat Young-ho achter een recente tragische moord zit. Een oud conflict tussen hoofdrechercheur Park Sang-min en Sung-jun laait weer op.

3. Aflevering 3

19 januari 2024 (43 minuten)

De politie weigert Young-ho te arresteren, waardoor Seo-ha een privédetective naar bewijsmateriaal moet laten zoeken. Sung-jun duikt in het sjamanistische verleden van Young-ho.

4. Aflevering 4

19 januari 2024 (47 minuten)

Young-ho krijgt een onheilspellende waarschuwing over een familiebegraafplaats en gaat achter Seo-ha aan. Sang-min geeft snel opdracht om het huis van Young-ho huis te doorzoeken.

5. Aflevering 5

19 januari 2024 (39 minuten)

Het lukt Seo-ha niet om Young-ho te intimideren. Sung-jun en Sang-min sporen een vreemdeling op die mogelijk met de moorden te maken heeft.

6. Aflevering 6

19 januari 2024 (50 minuten)

Seo-ha komt in gevaar wanneer ze de schokkende waarheid over de begraafplaats hoort. In een wanhoopspoging bedenkt ze een plan om zichzelf te redden.

avatar van lang pee

lang pee

Het zijn twee dezelfde hoofdrolspelers dan de goede serie Trolley, namelijk Kim Hyun-Joo en Park Hee-soon, twee echte toppers. Ik heb met veel plezier naar deze serie gekeken, ze was best spannend en goed gemaakt. Alleen heb ik altijd een beetje moeite met de namen, en te onthouden wie welke naam had, ze zijn toch zo moeilijk.