• 9.377.215 stemmen

Quarterback - Seizoen 1 (2023)

Show titel: Quarterback

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 24 minuten

Ontwikkeld door: Keith Cossrow, Jamie Horowitz, Peyton Manning, Pat Kelleher en Ross Ketover

Met: Patrick Mahomes, Kirk Cousins en Marcus Mariota

Datum van release: woensdag 12 juli 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Quarterback

De docuserie volgt drie van de grootste quarterbacks in The National Football League (NFL) gedurende het seizoen 2022 en geeft een kijk op wat er nodig is voor Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs, Kirk Cousins van de Minnesota Vikings ​​​​en Marcus Mariota van de Atlanta Falcons. We zien deze quarterbacks zowel op als buiten het veld en krijgen inzicht in hoe het is om de baan met de hoogste druk in de Noord-Amerikaanse sport te hebben.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. The Quest

12 juli 2023 (51 minuten)

Mahomes en de Chiefs rekenen af met een rivaal, Mariota maakt zijn debuut bij de Falcons en Cousins ziet in dat de tijd begint te dringen.

2. 2. Homecoming

12 juli 2023 (46 minuten)

Een wedstrijd tussen twee van de leidende teams uit de AFC loopt uit op een zwaar verlies voor Mahomes. Cousins hoopt dat de Vikings blijven winnen tegen zijn voormalige team.

3. 3. Kings of Pain

12 juli 2023 (44 minuten)

Voorafgaand aan een wedstrijd tegen ijzersterke verdedigers onthult Mahomes hoe hij ervoor zorgt geen al te grote klappen te krijgen. De Vikings krijgen het zwaar tegen de Bills.

4. 4. Mind Games

12 juli 2023 (43 minuten)

Een ongelooflijke worp zorgt voor de overwinning van de Vikings. Mahomes geeft toe dat hij niet zo'n goede scrambler is, maar het loont de moeite tijdens een spannende wedstrijd.

5. 5. Roller Coaster

12 juli 2023 (43 minuten)

Mariota en zijn vrouw nemen rust in aanloop naar de geboorte van hun baby. Na een verlies doet Mahomes rustig aan met zijn familie. Cousins krijgt genoegdoening.

6. 6. Under Pressure

12 juli 2023 (51 minuten)

Als Mariota's toekomst onzeker lijkt, brengt hij tijd door met zijn baby. Julie Cousins mist bijna een historische ontknoping. Eén team lijkt de Chiefs door te hebben.

7. 7. Win or Go Home

12 juli 2023 (50 minuten)

Als Cousins een play-offwedstrijd verliest, komt hij thuis tot rust door met zijn kinderen te zingen. Mahomes deelt zijn wedstrijd-drills en strompelt later van het veld.

8. 8. The Final Chapter

12 juli 2023 (56 minuten)

De blessure van Mahomes is zorgwekkend nu de Chiefs een aartsvijand verslaan in de play-offs van de conference en het opnemen tegen de Philadelphia Eagles in Super Bowl LVII.

avatar van tbouwh

tbouwh

American football is waarschijnlijk de enige sport ter wereld die zijn internationale bekendheid vooral te danken heeft aan popsterren. Als Beyoncé of Rihanna medio februari de (halftime)show steelt, kijken talloze wereldburgers bij uitzondering naar beelden van een footballstadion. Betere promotie kun je niet wensen, al is het de vraag of die vele gelegenheidskijkers ook iets van de eigenlijke wedstrijd meekrijgen. En dat terwijl er meer onder de zon is dan alleen de spectaculaire Super Bowl. Quarterback imponeert als het opgepompte, maar toch verrassend invoelbare visitekaartje van een adrenalinerijke machosport.

Verder lezen

Mariota 1 van de grootste qb's??

avatar van david bohm

david bohm

Tof inkijkje in de keuken van de NFL. Erg Amerikaans uiteraard maar wakkert bij mij de interesse voor American Football zeker verder aan. Interessante beelden ook van de wedstrijden en voorbereidingen. De meeste aandacht gaat uit naar Patrick Mahomes en Kirk Cousins die beiden een succesvol seizoen beleefden.

Twintig jaar geleden ben ik bij een college Football wedstrijd geweest, toen vond ik er weinig aan en had ik meer interesse voor de cheerleaders en hamburgers maar ga de sport wat meer volgen.

avatar van WB

WB

Zeer interessante docu over het reilen en zeilen van drie topsporters, op hun weg naar de Super Bowl. Mooi om te weten dat Mahomes in de tussentijd al wat trofeeën heeft verzameld, maar dat weet je tijdens het filmen natuurlijk nog niet. Prachtig om te zien hoe het leven er uit ziet van deze grootheden in American Football, en hun toewijding aan het spelletje. Uiteraard heel Amerikaans en vol testosteron, maar ach... ik betrap mezelf er ook nog wel eens op heel stoer te zijn als ik een mooie actie heb gemaakt bij het voetbal in de kelderklasse.

Een mooie docu die op een goed gebalanceerde manier de wedstrijdbeelden afwisselt met tranings- en privébeelden. Een mooi totaalplaatje van deze quarterbacks en hun enorm gevulde portemonnees.