• 9.369.485 stemmen

Lady Dynamite - Seizoen 1 (2016)

Show titel: Lady Dynamite

Afleveringen: 12

Speelduur: 6 uur

Ontwikkeld door: Pam Brady en Mitchell Hurwitz

Met: Maria Bamford, Ana Gasteyer en Dean Cain

Datum van release: vrijdag 20 mei 2016

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Lady Dynamite

Comediènne Maria Bamford speelt de hoofdrol in deze serie over haar eigen leven. Het is het soms onwerkelijke verhaal van een vrouw die alles verliest... en dan weer vindt.

Afleveringen Seizoen 1 (2016)

1. 1. Pilot

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria is na 6 maanden terug in Los Angeles en broedt op een plan om haar buren te leren kennen en zo opnieuw op een goed blaadje te komen bij Mark McGrath.

2. 2. Bisexual Because of Meth

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria twijfelt of ze wel zou meedoen aan een reclamefilmpje voor Japanse noedels, en ze stort zich in een romance met een net afgekickte drugsverslaafde.

3. 3. White Trash

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria vreest dat ze een racist is en gaat naar een zelfhulpgroep. Ondertussen doet ze er alles aan om mee te mogen doen in de proefaflevering van een komische serie.

4. 4. Jack and Diane

20 mei 2016 (30 minuten)

Als Maria op een feestje haar zwoele stem bovenhaalt, betovert ze een onbekende. Maar ze heeft de grootste moeite dat ook zo te houden.

5. 5. I Love You

20 mei 2016 (30 minuten)

De energie van Maria's nieuwste verovering put haar helemaal uit maar nog voor ze de relatie kan stopzetten, worden de rollen omgedraaid.

6. 6. Loaf Coach

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria geeft zich telkens volledig aan alles en iedereen. Daar moet dringend iets aan gedaan worden en ze huurt een 'loaf coach' in. Maar de timing kon niet slechter.

7. 7. Josue

20 mei 2016 (30 minuten)

Een jonge adviseur met zijn voetjes op de grond moet Maria van haar angst voor kinderen afhelpen voor ze naar een benefiet moet.

8. 8. A Vaginismus Miracle

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria's eerste auditie in maanden doet een bom barsten bij Fox, maar daarna moet ze zich haasten. Haar uiterste datum om seks te hebben is bijna voorbij!

9. 9. No Friend Left Behind

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria vreest dat ze door haar eigen schuld geen vrienden meer heeft en is tot alles bereid om de vriendschap van een verbitterde ex-vriendin terug te winnen.

10. 10. Knife Feelings

20 mei 2016 (30 minuten)

Maria daagt de liefde uit door Scott uit te nodigen voor haar nieuwe show waarin ze al haar geheimen prijsgeeft. Maar Scott heeft er ook een paar...

11. 11. Mein Ramp

20 mei 2016 (30 minuten)

Paniek! Maria is een hit op YouTube maar om de foute redenen. Het doet haar denken aan die keer dat ze moest kiezen tussen haar kalmeermiddel of haar carrière.

12. 12. Enter Super Grisham

20 mei 2016 (30 minuten)

Terwijl Scott nog altijd niet weet wat er nu fout ging, stort Maria zich op haar werk. Ooit is ze helemaal door het dak gegaan toen er wat fout liep voor een optreden.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Eerste indruk na 1 aflevering; vervelende onzin. Begrijp me niet verkeerd, onzin en absurdisme kan ik erg waarderen mits het vermakelijk is. Neem bijvoorbeeld een Sarah Silverman Program of Inside Amy Schumer. Ook erg Amerikaans en over the top. Ook wat richting het flauwe aan soms maar vervolgens weer zo raak. Dat mis ik hier toch echt. En deze shows hebben een innemende vrouw als lead. Dit vervelende vrouwtje is blijkbaar een comedian, schijnbaar doet ze zelfs stand up... Ik bleef me de hele aflevering maar afvragen hoe in godsnaam? Ken ook redelijk veel comedians. Maar eerder nog nooit iets gehoord over deze dame. De bedoeling van een pilot is toch wel dat je de kijkers weet te verleiden om verder te kijken...? Hier komen een hoop celebs voor opdraven (die ik allemaal wel herken maar voor de gemiddelde Nederlandse kijker zijn de bekende gezichten niet allemaal even bekend vrees ik) maar dat kon de boel ook niet echt redden. Helaas ik verwachtte iets zoals Master of None. Misschien probeer ik binnenkort nog enkele afleveringen. Heb het wel vaker met series dat ik erin moet komen. Alleen heb wel een sterk vermoeden dat dit 'm waarschijnlijk niet gaat worden voor mij. Ik denk ook dat de average Nederlandse kijker dit niet zo amusant gaat vinden en al snel afhaakt.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Tsjah, het is niet voor iedereen, dat is de punchline die Maria ook door de serie weeft. Absurdisme, surrealisme, seksistische woordgrappen en pikzwarte humor over haar geestelijke gemoedstoestand (OCD, bipolar 2) wisselen elkaar in hoog tempo af. Ja het is over the top, ja het is on-the-nose satire soms, maar het is ook aandoenlijk met veel hart.

Leuk dat er hier trouwens Pam Brady als creator genoemd wordt, maar dan doe je Mitchell Hurwitz (Arrested Development) tekort, want zijn vreemde timing en manier van momenten structureren in deze serie is onmiskenbaar van zijn hand.

Daarnaast zijn er inderdaad genoeg bekende gezichten die even op komen dagen. Ik weet niet wat/wie "de Nederlandse tv-kijker" kent, maar als je een beetje geïnvesteerd bent in Amerikaanse komedie ken je ze allemaal. Meestal zijn het bijrollen, al moet gezegd worden dat Ana Gasteyer het erg goed doet.

avatar van Miszmi

Miszmi

Inland Rabbit schreef:

Mitchell Hurwitz als ontwikkelaar toegevoegd. Als je weer zoiets tegenkomt, kan je het altijd zelf via een correctie indienen inclusief bronnen. In dit geval was het makkelijk: zowel IMDb als Wikipedia ondersteunt jouw onderbouwing.